Νέα εποχή για την ΚΑΙΡ, η οποία έχει καταφέρει στα τελευταία δύο χρόνια να μπει σε τροχιά ανάκαμψης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΑΙΡ, κ. Αγαπητό Παπουρδάνο όλες οι συσσωρευμένες υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τη ΔΟΥ, όπως και τα δάνεια, έχουν ρυθμιστεί και πληρώνονται κανονικά οι δόσεις με αποτέλεσμα σήμερα η ΚΑΙΡ να έχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, κάτι που διευκολύνει σημαντικά τη λειτουργία της.
Βέβαια, η ντόπια παραγωγή είναι σε οριακά επίπεδα για την κάλυψη των αναγκών της ΚΑΙΡ, παρόλα αυτά γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια ώστε να κυκλοφορεί η πλήρης προϊοντική σειρά και στη γνωστή ασυναγώνιστη ποιότητα.
«Η φετινή παραγωγή εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα περσινά επίπεδα, δηλαδή τους 2000 τόνους, ποσότητα οριακή για τις ανάγκες της ΚΑΙΡ και την κυκλοφορία όλης της προϊοντικής μας σειράς. Η ΚΑΙΡ βγάζει πολύ καλά κρασιά και δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει στις υπάρχουσες ανάγκες με αυτή την περιορισμένη τοπική παραγωγή.
Έχουν εγκαταλείψει πολλοί παραγωγοί την καλλιέργεια των σταφυλιών, καθώς πλέον δεν δίνονται κίνητρα από το Κράτος. Υπάρχουν μεν όλες οι ποικιλίες που χρειαζόμαστε στη Ρόδο, κυρίως μετά τις αναδιαρθρώσεις που έγιναν, είναι όμως πλέον πολύ δύσκολο να πείσεις τον παραγωγό που έχει εγκαταλείψει τα αμπέλια του να ασχοληθεί ξανά. Για να επιστρέψουν χρειάζονται κίνητρα, τα οποία θα πρέπει να δοθούν από το κεντρικό Κράτος.
Η ΚΑΙΡ σήμερα είναι στο σωστό δρόμο. Αφήσαμε πίσω τα παλιά και σήμερα με τους σωστούς χειρισμούς, η εταιρεία βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης. Πληρώνονται κανονικά οι ρυθμίσεις των οφειλών, έχουμε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, οι παραγωγοί πληρώνονται τις ημερομηνίες που έχουμε δεσμευθεί», είπε ο κ. Παπουρδάνος, μιλώντας στη «δημοκρατική».
Το σημαντικότερο επίτευγμα είναι η αύξηση της κερδοφορίας, η οποία οφείλεται στην νέα τιμολογιακή πολιτική που ακολουθείται. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Παπουρδάνος, η σαμπάνια της ΚΑΙΡ είναι η καλύτερη στην Ελλάδα, η Μερσεντές ανάμεσα στους αφρώδεις οίνους και δεν γίνεται να υποβιβάζεται σε …φιατάκι.
Αναλυτικότερα ο πρόεδρος της ΚΑΙΡ αναφέρει: «Έχει αυξηθεί σαφώς, η ζήτηση αφού τα κρασιά της ΚΑΙΡ είναι ασυναγώνιστα. Η ΚΑΙΡ πουλάει και δεν ξεπουλάει. Δεν στέκομαι στα παλιά. Βλέπω τι κάνουμε από τον Ιούνιο του 2015 και έπειτα. Το 2016 ο τζίρος μας έφθασε τα 4 εκατομμύρια ευρώ με ποσοστό (μικτού) κέρδους 20%. Παλαιότερα οι τζίροι έφθαναν τα 5 εκατ. ευρώ με το ποσοστό κέρδους να είναι 2%-3%. Αν κάνετε τους υπολογισμούς θα δείτε ότι με το 3% το κέρδος που έμενε στην ΚΑΙΡ ήταν 150.000 ευρώ περίπου. Σήμερα φθάνει στα 800.000 ευρώ, και έτσι είμαστε σε θέση να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας. Ακολουθούμε μία συγκεκριμένη πολιτική, η οποία είναι ενάντια στο ξεπούλημα. Η σαμπάνια της ΚΑΙΡ είναι η Μερσεντές ανάμεσα στους αφρώδεις οίνους. Δεν μπορούμε να την υποβιβάσουμε σε φιατάκι. Αυξήσαμε λοιπόν τις τιμές μας και η νέα μας τιμολογιακή πολιτική έχει γίνει αποδεκτή από την πελατεία μας.
Η ΚΑΙΡ είναι η πιο παλιά εταιρεία που υπάρχει στη Ρόδο. Ιδρύθηκε από τους Ιταλούς τη δεκαετία του ’20 και είναι γνωστή σε όλη την Ελλάδα και στην Ευρώπη ακόμη. Τα προϊόντα μας διατίθενται σε όλη τη Ρόδο, σε όλα τα ξενοδοχεία ενώ δίνουμε και στην Ελλάδα και θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τις ποσότητες που διαθέτουμε στην υπόλοιπη Ελλάδα. Βέβαια κάνουμε προσπάθειες ώστε και στα νησιά να στέλνουμε περισσότερα προϊόντα μας. Πιστεύω ότι με την επέκταση του δικτύου διανομής μας, θα έχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.
Αυτό που έχω να πω εν κατακλείδι είναι ότι έρχονται καλές μέρες για εργαζόμενους παραγωγούς και όλους όσοι ασχολούνται με την ΚΑΙΡ. Όσοι παραγωγοί αποφασίσουν να επιστρέψουν, η ΚΑΙΡ θα είναι δίπλα τους».
https://www.dimokratiki.gr/20-07-2017/kair-echi-bi-idi-se-trochia-anaptyxis/
Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Σχολιασμός άρθρου
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.