Αθλητικά

Ν. Κακλαμανάκης: Ο Τσοχατζόπουλος με έλιωσε σαν μυρμήγκι

Άκρως αποκαλυπτικός και αιχμηρός σε συνέντευξή του ο Νίκος Κακλαμανάκης. Τι λέει για το κόψιμό του από Ολυμπιάδα με εντολή του Άκη Τσοχατζόπουλου και τις απειλές που δέχτηκε για τη ζωή του

Αίσθηση προκαλούν τα όσα υποστηρίζει σε συνέντευξή του ο άλλοτε χρυσός Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης, καθώς αποκαλύπτει ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος τον έκοψε από την πρώτη του Ολυμπιάδα.

Το 1988, με εντολή του Άκη Τσοχατζόπουλου, αποκλείστηκε άδικα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ το 2000, πριν από τους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ, έκανε προετοιμασία παρουσία σωματοφυλάκων, καθώς η επιμονή του να καταγγέλλει δημόσια τα κακώς κείμενα στον αθλητισμό ενοχλούσε κάποιους.

“Το ’88 ήμουν ένα 19χρονο παιδί που του τράβηξαν βίαια το χαλί κάτω από τα πόδια πριν πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο. Το 1988 ένας πολιτικός με έλιωσε σαν μυρμήγκι.

Έδωσε εντολή να προτιμηθεί στη θέση μου ένας αθλητής τον οποίο είχα κερδίσει σε δεκατρείς από τις δεκατέσσερις προκρίσεις για την Ολυμπιάδα.

Και αυτό το έμαθα μόλις πριν από 7-8 χρόνια, καθώς μου το αποκάλυψε ένας φίλος του τεχνικού συμβούλου της Ελληνικής Ομοσπονδίας της Ιστιοπλοΐας, Ηλία Καρώνη.

Ο Καρώνης, δυστυχώς πέθανε από καρκίνο και θέλοντας να ελαφρώσει την ψυχή του, εξομολογήθηκε ότι ο αποκλεισμός μου το 1988 «δεν ήταν επιλογή δική μου, ήταν εντολή του Τσοχατζόπουλου. Από ότι ακούστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν αδελφικός φίλος με τον πατέρα του αθλητή που τελικά επελέγη”, αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα.

Χρόνια αργότερα και στην κορύφωση της καριέρας του, μετά το χρυσό το 1996, στην Ολυμπιάδα του Σίδνεϊ εμφανίστηκε μπροστά του ένας άνδρας που είχε μαγαζιά της νύχτας και του είπε πως είχε τον τρόπου του ώστε να μη φτάσει μέχρι τους Ολυμπιακούς.

“Απειλούσε ότι θα μου σπάσει τα γόνατα, ότι θα με σκοτώσει. Ζήτησα τη βοήθεια του τότε δημάρχου Αθηναίων, του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος μου παραχώρησε για κάποια περίοδο άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας.

Στο Σίδνεϊ δεν απέδωσα όπως θα ήθελα και αυτό ήταν καταστροφικό για εμένα. Ο δικός μου αγώνας δεν ήταν ενάντια στους καλύτερους αθλητές από 40 χώρες του κόσμου, πάλευα ενάντια σε ένα διεφθαρμένο ελληνικό πολιτικό σύστημα”, σημειώνει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • George P    15.09.2016 12:57

    Δεν θα μάθουμε ποτε… Οσοι αναφερονται στο αρθρο ειναι είτε πεθαμένοι είτε στη φυλακη… Ο Στελιος ο Γεωργουσοπουλος που ετρεξε στη Σεουλ πέθανε από καρκινο το 2009 στα 44, ο Καρωνης επίσης έχει πεθάνει. Στους Ολυμπιακους του 84 τρεχανε με Winglider (oταν στα παγκοσμια ετρεχαν τα πιο μοντερνα Division I και Division II). Στους Ολυμπιακους του 88 και 92 τρεξανε πρωτη φορα τα Lechner (κατασκευη 1987) Δεν υπηρξαν προκριματικοι Lechner το 87-88 ωστε να ειναι ξεκαθαρο ποιος θα παει Ολυμπιαδα και αναμεσα στον 23χρονο Γεωργουσοπουλο και τον 19χρονο τοτε Κακλαμανακη, επελεγη ο Γεωργουσοπουλος. Τα κριτηρια τοτε για προκριση ηταν θολα, για παραδειγμα τα παγκοσμια και πανελλήνια αγωνισματα γινονταν με διαφορετικα σκαφη.

  • Tassos photography    20.08.2016 16:37

    τι είναι αυτά που διαβάζωωωωωωωωω ;

    είναι αλήθεια;

Σχολιασμός άρθρου