Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται στο νησί της Ρόδου έρευνα των αστυνομικών αρχών γύρω από την δραστηριότητα του 31χρονου Ροδίτη κρεοπώλη, που διαμένει στο δημοτικό διαμέρισμα Πεταλούδων, ο οποίος συνελήφθη στο Αϊβαλί της Τουρκίας, από υπαλλήλους του τελωνείου του Ιψάλα, την 4η Αυγούστου 2016, για απόπειρα μεταφοράς και για κατοχή ποσότητας 49 κιλών και 428 γραμμαρίων ηρωίνης, σε 96 συσκευασίες, περιτυλιγμένες με χαρτί καρμπόν.
Σε πρώτο στάδιο ερευνώνται οι αγοραπωλησίες του αυτοκινήτου, που χρησιμοποίησε ο 31χρονος, για την μεταφορά των ναρκωτικών.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική» από τον φάκελο του SUV μάρκας Volkswagen, χρώματος γκρί, προέκυψε ότι ο 31χρονος αγόρασε το αυτοκίνητο την 30η Μαρτίου 2016 στην Ανατολική Αττική από έναν Ροδίτη, που διαμένει στο ίδιο δημοτικό διαμέρισμα και έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές.
Διαπιστώθηκε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ότι το αυτοκίνητο είχε μεταβιβαστεί από εταιρεία των Αθηνών στον 50χρονο σήμερα, κάτοικο Ρόδου, την 17η Δεκεμβρίου 2016. Δύο μέρες ενωρίτερα ο 50χρονος Ροδίτης, που αγόρασε το αυτοκίνητο είχε υποβάλει αίτημα, το οποίο και εγκρίθηκε για την αλλαγή της διεύθυνσης που φέρει η άδεια κυκλοφορίας από τη Ρόδο στην Αθήνα.
Την 30η Μαρτίου 2016 το αυτοκίνητο μεταβιβάστηκε στον 31χρονο Ροδίτη και ο 50χρονος είχε ζητήσει την αντικατάσταση των πινακίδων του. Το αίτημα του μετά την μεταβίβαση του αυτοκινήτου φέρεται να ανακλήθηκε και να υποβλήθηκε άλλο από τον 31χρονο, το οποίο και ικανοποιήθηκε αυθημερόν.
Αρμοδίως εξετάζεται αν το όχημα που έφερε τρείς κρύπτες για την φύλαξη ναρκωτικών στον πάτο του και συγκεκριμένα κάτω από την καμπίνα των επιβατών, απ’ όπου και κόπηκε και ανασυγκολλήθηκε η λαμαρίνα είχε κάνει κι άλλα ταξίδια προς την Τουρκία μέσω του ίδιου δρομολογίου, με τον αρχικό αριθμό κυκλοφορίας του αλλά και με εκείνον που έλαβε μετά την 30η Μαρτίου 2016.
Προς τούτο αναζητούνται στοιχεία από τις πύλες εξόδου της Ελλάδας σε Ρόδο, Εβρο και Λέσβο και για τους δύο αριθμούς κυκλοφορίας αλλά και για τα ονόματα των επιβατών.
Από εκεί και πέρα οι αρχές, ερευνούν υποθέσεις στις οποίες έχουν εμπλακεί όσοι είχαν οποιαδήποτε σχέση με τον 31χρονο.
Εξετάζεται, μεταξύ άλλων υπόθεση διακίνησης κάνναβης που εξιχνιάστηκε την 18η Απριλίου 2014 στον λιμένα της Ακαντιάς.
Στην υπόθεση είχαν εμπλακεί τρία άτομα, δύο άνδρες και μια γυναίκα.
Στο έλεγχο του ενός είχαν βρεθεί τρεις καινούριες κάρτες SIM, δύο κινητά τηλέφωνα και μια άδεια ικανότητας οδήγησης, εκδοθείσα την 12-09-2012, από Υ.Σ με αναγραφόμενο κάτοχο τον δεύτερο κατηγορούμενο, η οποία είναι πλαστή.
Σε ερώτηση των αστυνομικών σχετικά με την πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης ανέφερε ότι ανήκει στο δεύτερο κατηγορούμενο, με τον οποίο είχαν μεταβεί προ τριημέρου στην Αθήνα και επέστρεψαν με το πλοίο.
Κατόπιν αναζητήσεων εντοπίσθηκε ο δεύτερος κατηγορούμενος. Σε σωματικό έλεγχο που του έγινε βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο.
Ο πρώτος κατηγορούμενος οδήγησε τους αστυνομικούς στην οικία του και τους παρέδωσε μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 142,4 γραμμαρίων, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, αναμεμιγμένη με σπόρους κάνναβης, μικτού βάρους 7 γραμμαρίων, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, αναμεμιγμένη με σπόρους κάνναβης, μικτού βάρους 9 γραμμαρίων και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης καθαρού βάρους 1,3 γραμμαρίων.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκε σε δωμάτιο το οποίο χρησιμοποιεί με την σύζυγό του μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία, με ακατέργαστη κάνναβη, μικτού βάρους 12,9 γραμμαρίων, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, μικτού βάρους 50,4 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και ένα κινητό τηλέφωνο.
Επιπλέον σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δεύτερου κατηγορουμένου βρέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης καθαρού βάρους 0,4 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Εξετάζεται ακόμη μια υπόθεση με κατηγορούμενους για διακίνηση ναρκωτικών, δύο Ροδίτες, ηλικίας 37 και 34 ετών, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.
Οι κατηγορούμενοι φέρονται να είχαν «στήσει» εργαστήριο και παρήγαγαν κάνναβη με τη μέθοδο της υδροπονικής καλλιέργειας.
Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί διενήργησαν έρευνα τον Σεπτέμβριο του 2015 παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε διαμέρισμα που είχαν μισθώσει, το οποίο φέρονται να χρησιμοποιούσαν και ως «καβάτζα».
Από την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 691 γραμμαρίων, τοποθετημένη σε 11 συσκευασίες, 11 γυάλινα δοχεία με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης, μια ηλεκτρονική ζυγαριά, με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης και πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, αποτελούμενος από ανεμιστήρες, σύστημα εξαερισμού, αφυγραντήρα, λάμπες θερμότητας, ρυθμιστές θερμοκρασίας, μετασχηματιστή ρεύματος, κ.α.
Επιπλέον, σε έλεγχο και έρευνα που ακολούθησαν στις κατοικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια ηλεκτρονική ζυγαριά, με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης, κλειδιά του διαμερίσματος, το χρηματικό ποσό των 2.150 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον υπαίθριο χώρο του διαμερίσματος που αποκρύπτονταν τα ναρκωτικά, βρέθηκαν 16 ρίζες με τμήματα κορμού από δενδρύλλια κάνναβης.
Ο δεύτερος, αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση.
Σε κάθε περίπτωση οι αρχές θεωρούν ότι ο 31χρονος χρησιμοποιήθηκε ως «βαποράκι» από κύκλωμα, όπως από την πρώτη στιγμή είχε γράψει η «δημοκρατική».
Θυμίζουμε ότι από δημοσιεύματα φέρεται να προκύπτει ότι ο συλληφθείς είχε ξεκινήσει το ταξίδι του, με το συγκεκριμένο όχημα από τη Θεσσαλονίκη και πέρασε τα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας στην περιοχή του Έβρου. Στην συνέχεια κατευθύνθηκε νότια. Σε κάποιο σημείο της διαδρομής προμηθεύτηκε τα ναρκωτικά τα οποία προσπάθησε να περάσει από το Αϊβαλί στη Μυτιλήνη.
Την υπόθεση χειρίζονται οι δικηγόροι κ.κ. Στέλιος Κιουρτζής και Γιάννης Ιωαννίδης.