Αθλητικά

Ναυτικός Όμιλος Ρόδου: All day απόλαυση πάνω στη θάλασσα

Σ’ ένα παραδεισένιο, ανεξάρτητο νησάκι μέσα στο λιμάνι, η πολυτέλεια και το πρωτοποριακό design συναντούν την τέχνη της γεύσης… Ο πολυχώρος του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου μοιάζει κομμάτι μιας ονειρικής πραγματικότητας που όλοι αξίζει να ζήσουμε! Το σημείο όπου βρίσκεται «κοιτάζει» τη θέση που κάποτε υπήρχε ο Κολοσσός της Ρόδου, στο πλέον νευραλγικό και ιστορικό σημείο της πόλης.

Πρόκειται για έναν χώρο με συνολική έκταση που ξεπερνά τα 4.000 τ. μ., μοιάζει με ξεχωριστό νησάκι, και περιλαμβάνει ένα beach bar που θυμίζει την παραλία του μυθικού Lido, ένα Mediterranean all day restaurant, spiritual bar με ασιατικό φαγητό, αλλά και ένα night club με live dj βραδιές και συναυλίες.

Οι μέρες και οι νύχτες στο ΝΟΡ αποκτούν διαφορετικό χρώμα και γεύση, καθώς στις πολυτελείς εγκαταστάσεις του μπορεί κανείς να βρει έναν καμβά επιλογών: από γκουρμέ γεύσεις με ζεν διάθεση και φόντο το απέραντο γαλάζιο μέχρι signature cocktails με ωραίες μουσικές και κεφάτη ατμόσφαιρα στο night club του πολυχώρου.

«Ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου είναι το στολίδι της Δωδεκανήσου!» αναφέρει ο διευθυντής του NOR project, Τάσος Κατέχης και προσθέτει: «Κάθε χρόνο αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες εστίασης και είμαστε σίγουροι ότι το ΝΟΡ θ’ αφήσει το αποτύπωμά του στις καρδιές των συμπολιτών μας, όσο και των τουριστών που επισκέπτονται τη Ρόδο, ως ένα μοναδικής αρχιτεκτονικής αισθητικής και γεύσης σημείο του τόπου».

Ναυαρχίδες του ομίλου αποτελούν τα δύο εστιατόρια, το Mediterranean all day restaurant και το spiritual bar με ασιατικό φαγητό, τα οποία ανεβάζουν τον γαστρονομικό πήχη ψηλά! Ο Ελληνοαυστριακός chef Λυσίμαχος Δράκος με σπουδές στην τεχνολογία τροφίμων σε πανεπιστήμιο της Γερμανίας, αλλά και στη μαγειρική, επίσης στη Γερμανία, ο οποίος έγραψε πολλά χιλιόμετρα σε κουζίνες εστιατορίων σε Αυστρία, Ελβετία, Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Σλοβακία και Αθήνα, συνεχίζει και φέτος να «ζωγραφίζει» με τις δημιουργίες του και να επιμένει ότι «η ελληνική κουζίνα είναι η καλύτερη του κόσμου!».

«Αυτή τη σεζόν έχουμε περισσότερα ψάρια από πέρυσι, διότι το περσινό στοίχημα να βάλουμε ψάρι στο μενού, στέφθηκε με επιτυχία. Επίσης, το φαγητό έχει ελαφρύνει σε γεύσεις ώστε να συνοδεύεται και με ποτό, όχι μόνο με κρασί» αναφέρει και μας προτείνει τα αγαπημένα του: «Το λαβράκι με ελαφρώς παραλλαγμένη συνταγή από πέρυσι, εμπνευσμένο από ένα ταξίδι στη Σαρδηνία, με το χειροποίητο ντόπιο ζυμαρικό fregola, συνοδευόμενο από φρέσκα λαχανικά είναι από τα best seller πιάτα μας.

Επίσης, το φαγκρί σε μια συνταγή που εμπνεύστηκα από ένα ταξίδι μου στην Ισπανία, με μια σάλτσα από κόκκινες πιπεριές ψημένες στο φούρνο με σκόρδο, μαύρες ελιές Καλαμών και τοματίνια για δροσιά, πατάτα αχνιστή και αμύγδαλα.

Στα καλύτερά μας πιάτα είναι η γαροδομακαρονάδα, που είναι σταθερή αξία στο μενού, καθώς και τα καλοκαιρινά ζυμαρικά, ραβιόλι γεμιστά με κρέμα μελιτζάνας, τα οποία σερβίρονται με σοτέ κολοκυθάκι, πιπεριά, τοματίνια και μια ελαφριά σάλτσα ντομάτας και ντόπιο κατσικίσιο τυρί».

 

Και τα δύο εστιατόρια προσφέρουν υψηλής αισθητικής περιβάλλον με θέα στα γαλαζοπράσινα νερά της Ρόδου και προσκαλούν ντόπιους και επισκέπτες σε ένα γαστριμαργικό ταξίδι όπου τα αρώματα, οι υφές και οι γεύσεις εναλλάσσονται αρμονικά και με τόλμη.

 

 

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου