Τοπικές Ειδήσεις

Δ. Γάκης: «Η Συμφωνία των Πρεσπών θα λάβει την ψήφο του Ελληνικού Κοινοβουλίου»

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης μίλησε στο Αιγαίο TV και στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο στο Νότιο Αιγαίο» για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και δήλωσε:

Για την ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας:

Εισερχόμαστε σε μια κοινοβουλευτική περίοδο ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, καθώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε μεγάλα και σημαντικά θέματα της κοινωνίας, όπως η ανεργία, τα επιδόματα, οι εκατόν είκοσι δόσεις. Παράλληλα έχουμε μπροστά μας τα μεγάλα εθνικά θέματα. Την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο μεγάλο θέμα. Και θα φανεί από τη στάση τους αν είναι ώριμες οι πολιτικές δυνάμεις για να το διαχειριστούν. Μετά από μια περίοδο δυσκολιών, που ανέκυψαν, κυρίως μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛΛ από την Κυβέρνηση, για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα μεγάλα ζητήματα, όφειλε η Κυβέρνηση να ζητήσει την εμπιστοσύνη του Ελληνικού Κοινοβουλίου ή να πάει σε εκλογές. Με την απόλυτη πλειοψηφία μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο η Κυβέρνηση έχει την ευθύνη να χειριστεί λοιπόν τις μεγάλες εθνικές υποθέσεις. Η ψήφος εμπιστοσύνης που έλαβε, της δίνει τη δυνατότητα, μα και συγχρόνως την υποχρέωση να προχωρήσει ως τον Οκτώβριο. Η θητεία έτσι ολοκληρώνεται και το πρόγραμμα υλοποιείται  Αυτή είναι η νόμιμη και πολιτικά ορθή οδός. Αντίθετα, οι τακτικές της αντιπολίτευσης προσβάλλουν τους δημοκρατικούς θεσμούς, που οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε.

Για την ισχύ και την απήχηση της Συμφωνίας των Πρεσπών και την αρνητική στάση της αντιπολίτευσης:

Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει περισσότερη λαϊκή απήχηση και υψηλότερο ποσοστό αποδοχής στην κοινωνία, απ’ ό, τι καταγράφεται κοινοβουλευτικά. Υπάρχουν δυνάμεις και μέσα στο «Ποτάμι» αλλά και στο ΚΙΝΑΛΛ αλλά και μεταξύ των βουλευτών των ΑΝΕΛΛ, πράγμα που θα αποτελέσει και πρόβλημα στη βάση τους. Και έτσι η Συμφωνία θα επικυρωθεί με μεγαλύτερο ποσοστό. Κυρίως όμως, -και αυτό είναι ζήτημα αρχής- στα μεγάλα εθνικά θέματα ο βουλευτής πρέπει να λειτουργεί κατά συνείδηση και να μην τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας. Αντίθετα, η αξιωματική αντιπολίτευση προκρίνει το κομματικό συμφέρον και με όλο το διχαστικό και πολωτικό κλίμα που καλλιεργεί, έχει στόχο μόνο την κυβερνητική εξουσία και είναι αναντίστοιχο με το μεγάλο εθνικής σημασίας θέμα που έχουμε να διαχειριστούμε.

Για το μέλλον της Συμφωνίας και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια:

Ακόμα και σε μια ενδεχόμενη κυβερνητική αλλαγή, οι δημοκρατίες έχουν συνέχεια στην πολιτική τους. Και αυτό ισχύει και για τη γειτονική χώρα. Στόχος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής είναι πάντοτε η σταθερότητα στα Βαλκάνια. Η Ελλάδα είναι η ισχυρότερη και σταθερότερη χώρα και γι’ αυτό αποτελεί τον κύριο παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή μας. Οι ρηματικές διακηρύξεις για τη γλώσσα, την ιθαγένεια θα ενσωματωθούν στη Συμφωνία, έτσι ώστε να μην υπάρχουν δυνατότητες για  οποιαδήποτε αμφισβήτησή τους στο μέλλον. Μα το σημαντικότερο είναι, μετά το τυπικό της Συμφωνίας και την οριοθέτηση του πλαισίου, να βαθύνουν οι σχέσεις με τους γείτονες και να ενισχυθούν οι πολιτικές φιλίας και συνεργασίας, που θα φέρουν πιο κοντά τους δύο λαούς. Αυτός είναι ο μεγάλος εθνικός στόχος στον οποίο πρέπει να επενδύσουν η ελληνική πολιτική στο εξής.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου