Στο φως της δημοσιότητας φέρνει σήμερα η “δημοκρατική” ενδιαφέροντα στοιχεία για την κατανομή των 1.134 δημοτικών υπαλλήλων του Δήμου Ρόδου, την εργασιακή τους σχέση, το επίπεδο σπουδών τους και το αντικείμενο εργασίας τους.
Στο Δήμο Ρόδου εργάζονται συνολικά 1.134 υπάλληλοι, εκ των οποίων οι 179 ειναι κατηγορίας ΠΕ, οι 83 κατηγορίας ΤΕ, 562 κατηγορίας ΔΕ και 310 κατηγορίας ΥΕ, ενώ μόλις το 1/3 των υπαλλήλων ασχολείται με ζητήματα καθημερινότητας, που ειναι και ο τομέας ο οποίος συγκεντρώνει τα περισσότερα παράπονα των πολιτών.
Στη ΔΕ Ροδίων υπηρετούν 704 υπάλληλοι, στη ΔΕ Πεταλούδων 97, στη ΔΕ Νότιας Ρόδου 45, στη ΔΕ Λίνδου 44, στη ΔΕ Καμείρου 35, στη ΔΕ Καλλιθέας 66, στη ΔΕ Ιαλυσού 40, στη ΔΕ Αφάντου 42, στη ΔΕ Αταβύρου 21 και στη ΔΕ Αρχαγγέλου 40.
Τα πολύ ενδιαφέροντα αυτά στοιχεία, αποτελούν χρήσιμο εργαλείο στο πλαίσιο της διαβούλευσης που θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα για την κατάρτιση του νέου ΟΕΥ. Οπως έκανε γνωστό ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σάββας Διακοσταματίου και επικεφαλής της σχετικής επιτροπής με δηλώσεις του στην “δημοκρατική, η πρόταση για τον νέο ΟΕΥ ειναι σχεδόν έτοιμη και θα δοθεί προς διαβούλευση τον επόμενο μήνα.
«Προσπαθούμε να αυξήσουμε την παραγωγικότητα λαμβάνοντας υπόψη και τον ανθρώπινο παράγοντα, αλλά και από την άλλη πλευρά υπάρχει ελεγχος που φτάνει στο σημείο να ξέρουμε καθημερινά σε κάθε δημοτική ενότητα και σε κάθε χωριό τι ακριβώς κάνει ο κάθε υπάλληλος. Σαφέστατα ευθύνη έχουν οι προϊστάμενοι, έχουν οι διευθυντές της κάθε διεύθυνσης και όχι οι πολιτικοί προϊστάμενοι οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για να παράγουν πολιτική», δήλωσε ο κ. Διαστοματίου.
Παράλληλα, ανέφερε πως είναι δύσκολο να αντιμετωπισθεί η ανομοιογένεια που υπάρχει στους δημοτικούς υπαλλήλους και που οφείλεται στην συνένωση των πρώην Καποδιστριακών Δήμων οι οποίοι ειχαν διαφορετικές ανάγκες και διαφορετικές υποχρεώσεις. «Υπάρχει μια τεράστια ανομοιογένεια στο προσωπικό του Δήμου Ρόδου. Θα πρέπει να δοθεί μια δυνατότητα και μια ευελιξία στην εκάστοτε διοίκηση να μπορεί να χρησιμοποιήσει συναφείς ειδικότητες για να λύσει το πρόβλημα, με δεδομένο ότι δεν γίνονται δεκτά αιτήματα, νέων προσλήψεων. Επίσης ειναι σημαντικό να καταλάβει η κυβέρνηση και η κάθε κυβέρνηση, ότι τα μεγάλα νησιά δεν εχουν τον ίδιο πληθυσμό και τις ίδιες ανάγκες χειμώνα και καλοκαίρι κι αυτό από μόνο του, ειναι ένα τεράστιο πρόβλημα που πρέπει να λυθεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ειναι η Ρόδος που τον χειμώνα έχει 152.000 κατοίκους σύμφωνα με την τελευταία απογραφή και το καλοκαίρι φτάνει τους 300.000».
«Ο καινούριος κανονισμός που θα προτείνουμε και θα περάσει από διαβούλευση, έχει ως στόχο την βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες, αφού αυτό που μέχρι σήμερα έχουμε, λέμε ότι δεν “δουλεύει”. Προωθείται η αναδιάταξη του προσωπικού μας και θα γίνουν συγχωνεύσεις υπηρεσιών ώστε να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν και σε ανθρώπινο προσωπικό και σε μηχανήματα» δήλωσε ο κ. Διακοσταματίου.
Πλέον στο Δήμο Ρόδου λειτουργεί… απουσιολόγιο και πλέον οι υπάλληλοι κάθε πρωί δίνουν αναφορά στους προϊσταμένους για τις εργασίες που θα πρέπει να εκτελέσουν, ενώ ειναι εμφανές ανά πάσα στιγμή πότε χτυπούν τις κάρτες τους.
Από τους πίνακες που δημοσιεύει πάντως σήμερα η “δημοκρατική” ειναι εμφανέστατη η ανομοιογένεια μεταξύ των υπαλλήλων αλλά και το φαινόμενο του υδροκέφαλου Δήμου Ρόδου, που προέκυψε μετά τις συνενώσεις των καποδιστριακών δήμων.
https://www.dimokratiki.gr/21-02-2016/proothite-sto-dimo-rodou-anadiataxi-tou-prosopikou-aktinografia-olon-ton-ipiresion-apo-ti-d/
Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Σχολιασμός άρθρου
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.