Πρωτοτυπούμε για ακόμη μία φορά, καθιστώντας τις διαφορές περί τα σύνορα σε “ενδοοικογενειακό” ζήτημα, μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αφορμή η υπόθεση των 38 μεταναστών που φέρονται να ήταν σε νησίδα του Έβρου. Είναι δυνατόν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να ερίζουν σχετικά με τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, τα οποία συμφωνήθηκαν με την γείτονα το 1926; Κατά πόσον εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον αυτή η δημόσια έριδα; Ηδη από το 2020 έχει φανεί καθαρά πώς επιχειρείται να μετατραπεί ο Εβρος σε θερμή ζώνη υβριδικής αντιπαράθεσης. Η απειλή έχει εκδηλωθεί. Γι’ αυτό και όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα έπρεπε να είναι διπλά επιφυλακτικές προτού επιλέξουν τον Εβρο ως πεδίο εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης.
Είναι δυνατόν;
Από:
news room
Σχετικά
- Είναι δυνατόν; Με ευθύτητα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ομολόγησε ότι στην Ελλάδα «υπάρχει πρόβλημα παράνομων…
- Γ. Χατζημάρκος: “Είναι ομάδα νίκης, είναι ομάδα προοπτικής, είναι ομάδα που θέλει, ξέρει και μπορεί να πάει το… Παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η πρώτη ανοικτή εκδήλωση παρουσίασης των 117…
- Γ. Χατζημάρκος: Η καλή είδηση, είναι οξυγόνο. Η καλή είδηση, είναι προοπτική. Η καλή είδηση, είναι ευκαιρία 'Η καλή είδηση, είναι οξυγόνο. Η καλή είδηση, είναι προοπτική. Η καλή…
- ΕΚΡ - Η Εργατική Πρωτομαγιά δεν είναι αργία! Είναι απεργία! Συνεδρίασε χθες 27 Απριλίου 2022, ημέρα Τετάρτη, στα γραφεία του Ε.Κ.Ρ. η…