Ειδήσεις

Στα θρανία ενήλικες για ξένες γλώσσες-Κίνητρο η μετανάστευση και το βιογραφικό τους

Οι Ελληνες ήμασταν ανέκαθεν γλωσσομαθείς, με αρκετές ξένες «προσθήκες» στην καθημερινή μας ομιλία. Το φαινόμενο αυτό εντάθηκε με την οικονομική κρίση, αφού η ανάγκη για εμπλουτισμό του βιογραφικού αλλά και για αναζήτηση δουλειάς σε ξένες χώρες, έστειλαν τους ενήλικες πίσω στα θρανία.

Οπως εξηγεί ο Σπύρος Κουκίδης, ιδιοκτήτης του ομώνυμου φροντιστηρίου ξένων γλωσσών, μιλώντας στην Καθημερινή, στο παρελθόν το παραδοσιακό πελατολόγιο ήταν φοιτητές, ωστόσο οι καιροί άλλαξαν: «Πριν από τρία χρόνια είχαμε μία ολόκληρη κλινική εδώ, ήταν η εποχή της μαζικής μετανάστευσης των γιατρών. Πλέον έχουμε πολλούς νοσηλευτές και νηπιαγωγούς καθώς και οδηγούς λεωφορείων. Είναι συγκινητική η προσπάθεια που καταβάλλουν καθώς πολλοί από αυτούς δεν έχουν καν καταφέρει να τελειώσουν το δημοτικό.»

Οσο για τις πιο περιζήτητες γλώσσες, μεγάλη ζήτηση φαίνεται να έχουν τα Γερμανικά και τα Τουρκικά, ενώ έπονται τα Κινέζικα και τα Ισπανικά, ενώ τα Γαλλικά και τα Ιταλικά έχουν πλέον πέσει σε δεύτερη μοίρα.

Φαίνεται πώς και στις ξένες γλώσσες υπάρχει μόδα, αφού ο ενθουσιασμός με τα Ισπανικά που κυριαρχούσε τη δεκαετία 1997-2007, όταν η Ελλάδα είχε κατακλειστεί από βραζιλιάνικες σειρές και ισπανικά τραγούδια, καταλάγιασε και πλέον μόδα είναι τα Τουρκικά, για τους ίδιους λόγους.

iefimerida.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου