Ειδήσεις

Τα ηχηρά ονόματα που μένουν εκτός Βουλής

Οι χθεσινές εκλογές έκρυβαν αρκετές εκπλήξεις για τα κόμματα και φυσικά για τους υποψήφιους βουλευτές. Νέοι βουλευτές μπαίνουν στο ελληνικό κοινοβούλιο, ενώ υπάρχουν και κάποια ηχηρά ονόματα που έμειναν… απ’ έξω.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα μέχρι στιγμής εκλογικά αποτελέσματα, αρκετοί είναι οι «γνωστοί» βουλευτές και τα κομματικά στελέχη, ή ακόμα και οι προσωπικότητες που διετέλεσαν σε υπουργικούς θώκους, οι οποίοι μένουν εκτός Βουλής..

ΣΥΡΙΖΑ

Στην Α’ Αθήνας δεν εκλέγεται ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, δεν επανεξελέγη ο Γιώργος Κυρίτσης στη Β’ Αθηνών.

Νέα Δημοκρατία

Αρκετά γνωστά ονόματα χάνουν τη θέση τους στη βουλή. Η πιο ηχηρή περίπτωση είναι αυτή του πρώην υπουργού Ευρυπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος δεν θα είναι μέλος της νέα βουλής αφού η ΝΔ δεν βγάζει βουλευτή στη Ροδόπη. Στη Β’ Αθηνών δεν εξελέγησαν – όπως και στις περασμένες εκλογές – η Κατερίνα Παπακώστα, ο Γιάννης Μιχελάκης και Πάνος Παναγιωτόπουλος. Εάν ο κ. Μεϊμαράκης επιλέξει την έδρα του Ηρακλείου τότε εκλέγεται στη Β’ Αθηνών ο Αργύρης Ντινόπουλος, και μένει εκτός ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Στην Ά Αθηνών μένουν εκτός η Φωτεινή Πιπιλή και ο Θάνος Πλεύρης, καθώς η ΝΔ πήρε ίδιες έδρες με τις προηγούμενες εκλογές. Στα Γρεβενά δεν εκλέγεται ο Τιμολέων Κοψαχείλης ενώ εκτός βουλής μένει ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης καθώς η ΝΔ δεν παίρνει καμία έδρα στα Χανιά.

Στην Α’ Πειραιώς, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος δεν κέρδισε μια θέση στη νέα Βουλή, καθώς τη μοναδική έδρα για τη ΝΔ πήρε ο Κωνσταντίνος Κατσαφάδος. Τη μία έδρα που κερδίζει η ΝΔ στη Β’ Πειραιώς παίρνει ο Γιάννης Τραγάκης, οπότε ο Τάσος Νεράντζης μένει πάλι εκτός.

Εκτός μένει ο Ανδρέας Λυκουρέντζος στην Αρκαδία, ο Κυριάκος Γεροντόπουλος στον Έβρο, ο Κώστας Μαρκόπουλος στην Εύβοια,

Χρυσή Αυγή

Στη Β’ Αθηνών, από τη Χρυσή Αυγή η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια, θα μείνει εκτός Βουλής αν ο επικεφαλής του κόμματος αποφασίσει να λάβει την έδρα που λαμβάνει από τη Β’ Αθηνών. Αν επιλέξει την έδρα της Α’ Αθηνών τότε δεν θα εκλεγεί η Δήμητρα Βελέτζα. Στην Αχαΐα, τη μοναδική έδρα της χάνει η Χρυσή Αυγή, κι έτσι μένει έξω ο Μιχάλης Αρβανίτης.

ΠΑΣΟΚ

Στη Β’ Πειραιά εκτός Βουλής μένει ο Παντελής Καψής από το ΠΑΣΟΚ, όπως και ο Δημήτρης Δημήτρης Καρύδης καθώς το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να εκλέξει βουλευτή στην Α΄Πειραιά.

Στην Α’ Αθηνών δεν εκλέγεται ο Γιάννης Αμοιρίδης και ενώ στη Β’ Αθηνών το ΠΑΣΟΚ βγάζει δύο βουλευτές. Τη μία θέση κερδίζει ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ εκτός θα μείνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αν η Φώφη Γεννηματά επιλέξει τη συγκεκριμένη έδρα. Εκτός βουλής μένει και ο Πύρρος Δήμας. Αν η κ. Γεννηματά επιλέξει την έδρα στην Αχαΐα, τότε θα μείνει εκτός βουλής ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

ΚΚΕ

Ο Σπύρος Χαλβατζής δεν εκλέγεται για το ΚΚΕ στη Β’ Αθηνών, ενώ στο Υπόλοιπο Αττικής, εκτός μένει η Ελένη Γερασιμίδου στην Περιφέρεια Αττικής καθώς την έδρα κερδίζει ο Γιάννης Γκιόκας.

ΠΟΤΑΜΙ

Έξι έδρες έχασε συνολικά το Ποτάμι (στα Χανιά, στον Έβρο, στις Σέρρες, μία στη Β’ Αθήνας, η έδρα στο Επικρατείας και στη Δράμα). Στη Β’ Αθήνας δεν εκλέγονται η Αντιγόνη Λυμπεράκη και η προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ Αθηνά Δρέττα καθώς και ο Πέτρος Τατσόπουλος. Στην Α’ Θεσσαλονίκης δεν εκλέγεται η υποψήφια με το Ποτάμι Χριστίνα Ταχιάου, εάν ο Σταύρος Θεοδωράκης επιλέξει αυτή την έδρα και όχι των Χανίων.

Ανεξάρτητοι Έλληνες

Ο επικεφαλής Επικοινωνίας των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ, δεν εκλέγεται στη Β’ Αθηνών, παρά το γεγονός ότι το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατάφερε να εκλέξει 10 βουλευτές, αν ο Πάνος Καμμένος αποφασίσει να πάρει την έδρα του στη Β’ Αθηνών. Εάν ο κ. Καμμένος επιλέξει την έδρα του Ηρακλείου, τότε εκλέγεται ο Τέρενς Κουίκ και θα μείνει εκτός βουλής ο Γρηγόρης Μακαρόνας. Εκτός κοινοβουλίου μένει στην Εύβοια και ο Νίκος Μαυραγάνης.

Όσο για τα ψηφοδέλτια Επικρατείας των κομμάτων, το Ποτάμι δεν εκλέγει βουλευτή Επικρατείας, και έτσι δεν μπαίνει στη Βουλή ο Νικηφόρος Διαμαντούρος, ενώ και η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των ΑΝΕΛ Χριστίνα Τρεμόντι μένει εκτός Βουλής.

Τέλος, με την απουσία της Λαϊκής Ενότητας από τη Βουλή, εκτός Βουλής μένουν και αρκετοί πρώην υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής Παναγιώτης Λαφαζάνης, η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Ραχήλ Μακρή, ο Θανάσης Πετράκος, η Νάντια Βαλαβάνη, ο Στάθης Λεουτσάκος, ο Κώστας Λαπαβίτσας, η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ο Μιχάλης Κριτσιωτάκης, ο Γιάννης Σταθάς, η Λίτσα Αμανατίδου, ο Κώστας Ήσυχος, ο Δημήτρης Στρατούλης, η Ελένη Ψαρρέα και άλλοι.
real.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου