Με την λήψη καταθέσεως από τον πατέρα της 8χρονης, ναυτικό, που επέστρεψε στη Ρόδο μετά από ένα πολυήμερο ταξίδι, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης, ο κύκλος των λήψεων καταθέσεων μαρτυρικών και ανωμοτί για την πολύκροτη υπόθεση της απίστευτης σε σύλληψη και εκτέλεση σκευωρίας 50χρονης θείας του παιδιού, που εξύφανε ένα σατανικό σχέδιο για να αποσπάσει ευτελή ποσά από την μητέρα και τον παππού του, μη διστάζοντας μάλιστα να διακορεύσει τον παρθενικό του υμένα για να πείσει πως υπέστη σεξουαλική κακοποίηση (αποκαλύψεις στις οποίες προέβη η «δ»).
Ο πατέρας του παιδιού δεν συνεισέφερε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κάτι νέο στην έρευνα καθώς έχει πλήρη άγνοια για τα πραγματικά περιστατικά της υποθέσεως.
Μέσα στις προσεχείς ώρες αναμένεται εξάλλου να αποφανθεί συνολικά η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου για την υπόθεση και να διαπιστωθεί αν θα παραγγείλει νέες προανακριτικές πράξεις πριν την άσκηση διώξεων.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί πέραν της ψυχολογικής του εκτίμησης που έχει ήδη παραγγελθεί θα εξεταστεί και από παιδοψυχολόγο.
Εχει ιδιαίτερη σημασία για την πορεία της ποινικής έρευνας να διαπιστωθεί αν στο παιδί, για το οποίο έχει κριθεί ήδη ότι η αντίληψή του είναι παιδιού 3,5 ετών, έχουν προκληθεί ψυχολογικά τραύματα και αν ναι, το μέγεθος και η σοβαρότητα αυτών.
Σύμφωνα με την κατάθεση της μητέρας της 8χρονης, μια βαριά λοίμωξη του κοριτσιού στην ευαίσθητη περιοχή, την έκανε να ζητήσει συμβουλές από την εξαδέλφη του εν διαστάσει συζύγου της.
Η θεία της 8χρονης φέρεται να προσφέρθηκε να την «εξετάσει» και με το δάκτυλό της φέρεται να προκάλεσε ρήξη του παρθενικού της υμένα.
Όπως φέρεται να ομολόγησαν τόσο η ίδια στις αρχές, όσο και η μητέρα του παιδιού στην συμπληρωματική της κατάθεση, η θεία της 8χρονης έπεισε τη μητέρα ότι το παιδί έχει κακοποιηθεί, ότι έχει ενημερωθεί για αυτό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και ότι με 200 ευρώ σε μια γνωστή της, που εργαζόταν εκεί, θα μπορούσε να «κουκουλώσει» την υπόθεση.
Η μητέρα του παιδιού δεν είχε λεφτά για να της δώσει γιατί δεν είχε πληρωθεί και η εξαδέλφη της φέρεται να της είπε ότι τα δανείστηκε η ίδια και πλήρωσε τον σύνδεσμό της στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για να μην προχωρήσει η καταγγελία.
Ακολούθως ξεκίνησε να ζητά 500 ευρώ για να μην αποκαλυφθεί ο ρόλος δήθεν του παππού, εμφανίζοντάς τον ως το άτομο που κακοποίησε σεξουαλικά την 8χρονη.
Μετά την κακοποίηση τού οκτάχρονου παιδιού και τους ισχυρισμούς της θείας του, το «Χαμόγελο του Παιδιού» εξήγησε τις διαδικασίες για την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 – Οπως σημειώνει, κάθε αναφορά γίνεται δωρεάν και αξιολογείται από ειδική επιστημονική ομάδα.
Πιο συγκεκριμένα στην υπόθεση της Ρόδου, η γυναίκα-συγγενής, που τελικά ομολόγησε ότι την κακοποίησε σεξουαλικά για να εξαπατήσει τη μητέρα της οκτάχρονης και να της αποσπάσει χρήματα, φέρεται ότι έπεισε τη μητέρα ότι δήθεν ήρθε σε επικοινωνία με το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπου δούλευε δήθεν μία φίλη της, για να συγκαλύψει την υπόθεση.
Ήδη, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος προανήγγειλε νομικές ενέργειες, σημειώνοντας ότι «το νομικό μας τμήμα θα φροντίσει για όλες τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες προκειμένου να μην χρησιμοποιείται “Το Χαμόγελο” που καθημερινά δίνει μάχες ενάντια σε αυτή τη φρικτή κακοποίηση και κακή διαδικασία που υφίστανται κάποια παιδιά».
Πώς γίνεται η διαδικασία αναφοράς στο «Χαμόγελο».
Ωστόσο, το «Χαμόγελο του Παιδιού», εξηγεί ότι κάθε αναφορά στη γραμμή 1056 γίνεται επώνυμα ή ανώνυμα, είναι διαθέσιμη πανελλαδικά και γίνεται δωρεάν.
«Κάθε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη, λαμβάνεται στη Γραμμή 1056 αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους, οι οποίοι παρέχουν δωρεάν και με σεβασμό στο απόρρητο την απαραίτητη ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη σε κάθε παιδί και ενήλικα που αναζητά διέξοδο και βοήθεια.
Κάθε αναφορά αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα, δεν είναι υπόθεση ενός», αναφέρει ο Οργανισμός.
Σε περίπτωση που κριθεί ότι η πληροφορία είναι ή ενδέχεται να είναι βάσιμη, τότε διαβιβάζεται στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος δίνει εντολή στην Κοινωνική Υπηρεσία για διερεύνηση της υπόθεσης.
Εάν κριθεί απαραίτητη η απομάκρυνση του παιδιού από το σπίτι ή όποια παροχή στήριξης, ο εισαγγελέας επικοινωνεί με το «Χαμόγελο» και ζητά είτε τη φιλοξενία του παιδιού σε σπίτι του Οργανισμού είτε τη μεταφορά του στο πλησιέστερο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις και μετά να αναζητηθεί χώρος φιλοξενίας του.