Τοπικές Ειδήσεις

Υιοθετημένα παιδιά αναζητούν τους βιολογικούς γονείς τους – Στη Ρόδο το «Eftychia Project» για δωρεάν DNA τεστ

Στη Ρόδο αναμένεται σήμερα η πρόεδρος του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Eftychia Project» Linda Carol Trotter ή όπως βαφτίστηκε στην Ελλάδα πριν δοθεί για υιοθεσία εν αγνοία της βιολογικής της μητέρας, Ευτυχία με την αντιπρόεδρο Παναγιώτα Βρισιώτη, στο πλαίσιο των δράσεων του οργανισμού, που βοηθάει υιοθετημένα Ελληνόπουλα να βρουν τις ρίζες τους!
Η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του «Eftychia Project» θα παραμείνουν στη Ρόδο μέχρι την Κυριακή προκειμένου να έχουν επαφές με ενδιαφερόμενους από τη Ρόδο που αναζητούν συγγενείς τους. Όπως δήλωσε η πρόεδρος στη «δ», υπάρχουν πολλές ανοικτές υποθέσεις που αφορούν υιοθεσίες από τη Ρόδο και γενικότερα τα Δωδεκάνησα σε συνδυασμό με τα αιτήματα υιοθετημένων από την Αμερική που κατάγονται από τα νησιά μας και έχουν ζητήσει τη βοήθειά της.

Οσοι επιθυμούν να αντλήσουν πληροφορίες για το project, για τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να εντοπίσουν μέλη που αναζητούν ή ακόμα και να υποβληθούν δωρεάν σε τεστ DNA για να γίνει αντιστοίχιση με υιοθετημένα παιδιά που αναζητούν τις ρίζες τους, μπορούν να στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση theeftychiaproject@gmail.com ώστε να κανονίσουν ραντεβού μαζί τους στη διάρκεια της παραμονής τους ή να μεταβούν αύριο Σάββατο 22 Οκτωβρίου στο «Ρόδον Καφέ», επί της οδού Γεωρ. Παπανικολάου 9 στο κέντρο της πόλης, από τις 12 το μεσημέρι, σε ειδικό χώρο που παραχωρεί για το σκοπό αυτό η ιδιοκτήτρια κ. Χρυσούλα Ελευθεριάδη Ροδίτη. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν ιδιωτικά με την πρόεδρο και την αντιπρόεδρο του «Eftychia Project» αλλά και να κάνουν DNA τεστ ώστε να καταχωρηθούν τα στοιχεία τους και να γίνει αντιστοίχιση σε μια τεράστια βάση δεδομένων στην οποία συνεχώς προστίθενται άνθρωποι από όλο τον κόσμο που αναζητούν, είτε υιοθετημένα παιδιά, είτε τις ρίζες τους.
Οι υποθέσεις που είναι ανοικτές είναι πολλές και αφορούν μητέρες με πολύτεκνες οικογένειες που έμειναν χήρες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους ή λίγο μετά τον τοκετό και δεν είχαν τα μέσα να φροντίσουν ένα βρέφος και να ταΐσουν και τα άλλα παιδιά τους, μητέρες που τους έκλεψαν τα παιδιά λίγο μετά τον τοκετό από τα νοσοκομεία και δόθηκαν για υιοθεσία ή που γέννησαν και θήλασαν υγιή μωρά και λίγες μέρες αργότερα ενημερώθηκαν για υποτιθέμενο θάνατό τους χωρίς ποτέ να τους δείξουν τις σορούς. Κάποια από αυτά τα παιδιά μπορεί να μην έχουν υιοθετηθεί με επίσημες διαδικασίες και να έχουν καταγραφεί από τους θετούς γονείς ως δικά τους.
Υπάρχουν και αρκετές περιπτώσεις γονέων που άφησαν τα παιδιά τους στα ορφανοτροφεία για να έχουν ένα πιάτο φαγητό που οι ίδιοι δεν μπορούσαν να τους εξασφαλίσουν με σκοπό να τα πάρουν πίσω, όμως στη συνέχεια πολλά από αυτά τα παιδιά είχαν δοθεί για υιοθεσία εν αγνοία των γονέων.
Κάποιες από τις περιπτώσεις αυτές αφορούν και στη Ρόδο και γενικότερα στα Δωδεκάνησα και ήδη αρκετά υιοθετημένα παιδιά αναζητούν τους βιολογικούς τους γονείς στα νησιά μας.
Το «Εftychia Project», σε συνεργασία με την εταιρεία MyHeritage DNA, ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα παρέχοντας δωρεάν DNA Kit σε Ελληνες υιοθετούμενους και συλλέγοντας DNA από ελληνικές οικογένειες που αναζητούν τα χαμένα παιδιά τους, ώστε να μπορέσουν να διασταυρώσουν τις ρίζες τους. Η ίδια διαδικασία θα γίνει και στη Ρόδο τον Οκτώβριο.
Η ιστορία της Ευτυχίας Νούλα, όπως είναι το όνομα που είχε πριν υιοθετηθεί, πήρε μεγάλη δημοσιότητα όταν επανενώθηκε με τη βιολογική της μητέρα. Ήταν τέτοια η ένταση των συναισθημάτων που βίωσε, όπως είχε δηλώσει προσφάτως σε συνέντευξή της στη «δημοκρατική», που έβαλε σκοπό ζωής να βοηθήσει κι άλλους μέσα από το «The Eftychia Project» που από το 2019 έχει επανενώσει 15 υιοθετημένα παιδιά με τις οικογένειές τους.
Το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο με έδρα την Αμερική βοηθάει, καθοδηγεί, στηρίζει υιοθετημένους που ψάχνουν τις ρίζες και τις βιολογικές τους οικογένειες που έχασαν με υιοθεσίες νόμιμες ή παράνομες, παράλληλα με ένα πρόγραμμα διανομής DNA σε συνεργασία με μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες, την MyHeritage, η οποία έχει την μεγαλύτερη βάση δεδομένων στην Ευρώπη. Επίσης υπάρχει και μία σελίδα ιδιωτική στο facebook που ονομάζεται «Forgotten Children of Greece» και εκεί μπορούν οι υιοθετημένοι και οι ελληνικές οικογένειες που βρίσκονται στη διαδικασία της αναζήτησης μελών τους, να εγγραφούν.
Όπως λέει η πρόεδρος του «The Eftychia Project», το τεστ DNA είναι το καλύτερο εργαλείο για τις οικογένειες με την ελπίδα πάντα ότι και το παιδί που ψάχνουν, ή κάποιος στενός του συγγενής ψάχνει επίσης, και έχει κάνει το τεστ DNA.
«Σε μερικές οικογένειες, ειδικά σε αυτές που ζουν ακόμα σε μικρά χωριά, αισθάνονται ακόμα το στίγμα έχοντας ένα παιδί εκτός γάμου, αλλά ευτυχώς αυτό σιγά σιγά αλλάζει… Ελπίζω αυτές οι οικογένειες να αντιληφθούν ότι δεν υπάρχει ντροπή στο να καλωσορίσουν τα χαμένα τους παιδιά πίσω στην οικογένεια και ότι ο κόσμος δεν θα τους κρίνει. Ελπίζω ότι αυτές οι οικογένειες θα καταλάβουν ότι ο χρόνος για εμάς που γεννηθήκαμε τις δεκαετίες του 1950-1960 μας τελειώνει για να βρούμε ζωντανούς τους γονείς μας», είχε δηλώσει η ίδια στη συνέντευξή της στη «δ».
Οσοι ενδιαφέρονται να συναντήσουν την Linda Carol Trotter κατά την επίσκεψή της στη Ρόδο μπορούν να επικοινωνήσουν με το «The Eftychia Project» μέσω email στο theeftychiaproject@gmail.com ή στέλνοντας ένα μήνυμα μέσω της σελίδας τους στο Facebook www.facebook.com/TheEftychiaProject ή να επισκεφθούν το site του Οργανισμού: Website: www.theeftychiaproject.org

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου