Ρεπορτάζ

Ανάκληση αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

Στην ανάκληση αδειών από πέντε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που λειτουργούν σε διάφορα σημεία του νησιού, θα προχωρήσει στο προσεχές χρονικό διάστημα ο Δήμος Ρόδου.
Αυτό αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, που πραγματοποιήθηκε χθες.

Στη χθεσινή συνεδρίαση δεν εγκρίθηκε η εισήγηση που κατατέθηκε από το συμβούλιο της τοπικής κοινότητας Ρόδου για τον καθορισμό θέσεων και δραστηριοτήτων υπαίθριου στάσιμου εμπορίου για μικροπωλητές, παραγωγούς και καλλιτέχνες.

«Συνεδρίασε η επιτροπή και αποφάσισε να ανακληθούν οι άδειες από πέντε καταστήματα. Η παράταξή μας δεν ενέκρινε τις θέσεις των μικροπωλητών που καθόρισε το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας γιατί θα έπρεπε να υπάρχουν σχεδιαγράμματα», δήλωσε ο κ. Γιάννης Φλεβάρης, που προήδρευσε της συνεδρίασης όταν ο κ. Καρίκης αποχώρησε λόγω υποχρεώσεών του στα δικαστήρια.
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε και η έκθεση πεπραγμένων της επιτροπής ποιότητας ζωής για το έτος 2013.

«Παρών» ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας κ. Ευαγγελία Παναή και Γιώργος Αντώνογλου.
“Στις αποφάσεις που αφορούν σε ανακλήσεις ή μη αδειών ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, εξετάζεται πληθώρα υποθέσεων και λαμβάνονται αντίστοιχες “υποαποφάσεις” οι οποίες ταλανίζουν τα μέλη της Επιτροπής, λόγω, τόσο της ποσότητας των υποθέσεων, όσο και της ιδιαιτερότητάς τους.

Για το λόγο αυτό οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής είναι μακρόχρονες, επίπονες, και λόγω της φύσεως των αποφάσεων έχουν τον ανάλογο κοινωνικό αντίκτυπο. Επομένως οι αποφάσεις που ελήφθησαν από την Ε.Π.Ζ δεν είναι 147 αλλά πολύ περισσότερες”, επεσήμανε στην εισήγηση ο κ. Καρίκης.

Ουσιαστικά σύμφωνα με την εισήγηση η Επιτροπή κατά τις συνεδριάσεις της έλαβε επιπλέον διακόσιες εξήντα οκτώ (268) αποφάσεις που αν εγράφοντο ξεχωριστά ο συνολικός αριθμός τους θα έφθανε τις 472.
«Οι ανακλήσεις των αδειών ίδρυσης και λειτουργίας γράφονται σε μία ενιαία απόφαση και όχι σε ξεχωριστές διότι επιτυγχάνεται οικονομία τόσο υλικοτεχνική (αφού εξοικονομείται τεράστια ποσότητα χαρτιού από φωτοτυπίες, διαβιβαστικά,) αλλά και εργατωρών, χωρίς να επηρεάζεται η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, (αφού εξοικονομούνται πολλές εργατώρες τόσο από τη διαδικασία και τον χρόνο για φωτοτυπίες, διαβιβαστικά, και βεβαίως από την διαδικασία ανάρτησης των αποφάσεων στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, όπου απαιτείται κάποια χρονοβόρος διαδικασία για τον σκοπό αυτό.) Με την οικονομία χρόνου δίδεται περισσότερος χρόνος στη Γραμματεία της Επιτροπής να ασχοληθεί με την τρέχουσα εργασία που είναι σημαντική, καθώς επίσης να προβαίνει σε συνεχείς και επαναλαμβανόμενους ελέγχους για εντόπιση τυχόν αβλεψιών με σκοπό να θεραπευθούν.

Όλες οι αποφάσεις της Επιτροπής είναι ανηρτημένες στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.Υπάρχει πλήρης αρχειοθέτηση των αποφάσεων των επίσημων πρακτικών των προσκλήσεων των συνεδριάσεων σε συμβατική αρχειακή μορφή αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή. Υπάρχει και ηχητική καταγραφή των συνεδριάσεων», επεσήμανε στην εισήγησή του ο κ. Καρίκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου