Για διαφορετικούς λόγους Κολοσσός Ρόδου και ο ΠΑΟΚ θέλουν τη νίκη στο μεταξύ τους παιχνίδι, που θα γίνει αύριο (23/3, 17:00, ΕΡΤ Sports 4) για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Ο Κολοσσός (11ος, 5-16) ηττήθηκε στα δύο τελευταία παιχνίδια του, στις έδρες του Ολυμπιακού και του Περιστερίου. Το αποτέλεσμα του αυριανού αγώνα δεν μπορεί να διαφοροποιήσει την κατάσταση ως προς την παρουσία του στην post season αφού θα αγωνιστεί στα play out, ωστόσο με τη νίκη μπορεί να κάνει καλύτερη του θέση του σε αυτά. Ακόμη και αν φτάσει πάντως σε αυτήν, δεν θα αποφύγει το χειρότερο ρεκόρ του στην τελευταία εξαετία (27,27%).
Ο Π.Α.Ο.Κ. (5ος, 10-11) νίκησε το περασμένο Σάββατο την Καρδίτσα όμως η παρουσία του στα play off περνάει από την τελευταία αγωνιστική καθώς μέσα από αυτήν μπορεί να βρεθεί από 4ος μέχρι και 7ος. Με νίκη στη Ρόδο θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στην εξάδα, χωρίς να χρειάζεται άλλο αποτέλεσμα, ενώ παράλληλα θα κάνει το πρώτο του σερί νικών μέσα στο 2025. Αν ηττηθεί όμως, θα υποχρεωθεί σε συντελεστή αποτελεσμάτων κάτω του 50% για τέταρτη φορά στις έξι τελευταίες σεζόν, ενώ αυτό έγινε άλλες τέσσερις φορές στις προηγούμενες 27 που είχε στη GBL.
Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ
Οι έδρες κυριαρχούν σε αυτό το ζευγάρι αφού στο 81,% (30/37) των αγώνων των δύο ομάδων, επικράτησαν οι εκάστοτε γηπεδούχοι. Ο ΠΑΟΚ έχει το προβάδισμα, το οποίο διεύρυνε με τη νίκη του στο ματς της Θεσσαλονίκης.
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ Α’ ΓΥΡΟΥ
Μετά την αναγνωριστική, πρώτη περίοδο (22-24), ο ΠΑΟΚ πήρε τον έλεγχο του αγώνα, δημιούργησε μεγάλες διαφορές και με πρωταγωνιστή τον Σαβάρ Ρέινολντς έφτασε σε μία άνετη επικράτηση με 94-70. Ο Αμερικανός γκαρντ είχε 7/14 τρίποντα και σημείωσε την 8η επίδοση 7+ εύστοχων σουτ από την περίμετρο στην ιστορία του «δικεφάλου». Ο Ρέινολντς τελείωσε το παιχνίδι έχοντας συνολικά 27 πόντους, επτά ασίστ, πέντε ριμπάουντ και κανένα λάθος! Σημαντική ήταν για τον «δικέφαλο» και η προσφορά του Δημήτρη Κατσίβελη (17π, 4/7δ, 3/4τρ, 5ρ, 7ασ). Από τον Κολοσσό ξεχώρισαν ο Γκάμπριελ Γκαλβανίνι (13π, 5/9δ, 9ρ) και ο Λόντον Περάντες (13π, 3/5τρ, 5ασ). Ο Κολοσσός προέρχεται από τρεις διαδοχικές, εντός έδρας νίκες. Τα τελευταία πέντε ματς στη Ρόδο…
2019-20: 87-66
2020-21: 84-85
2021-22: 69-60
2022-23: 80-76
2023-24: 95-79
Συνοπτικά οι αριθμοί των αγώνων τους…
ΣΥΝΟΛΙΚΑ
Κολοσσός Ρόδου- Π.Α.Ο.Κ. 15-22
ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟΝ ΚΟΛΟΣΣΟ ΡΟΔΟΥ
Κολοσσός Ρόδου- ΠΑΟΚ 13-5
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
2019-20: Κολοσσός Ρόδου- ΠΑΟΚ 87-66
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΠΟΝΤΩΝ
2022-23: Κολοσσός Ρόδου- ΠΑΟΚ 80-76 (Ο Τι Τζέι Σταρκς είχε 29 για τον Κολοσσό)
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ
* Δύο εύστοχα τρίποντα θα κάνουν τον Άντριου Γκάουντλοκ τον τρίτο παίκτη στην ιστορία των «θαλασσί» και τον πρώτο ξένο τους που θα φτάσει τα 100 στη GBL.
* Ο Άντριου Γκάουντλοκ και ο Λόντον Περάντες συνεχίζουν να «σκαρφαλώνουν» στις ιστορικές λίστες του Κολοσσού Ρόδου. Μέσα από το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής στο Περιστέρι, ο πρώτος μπήκε στην πρώτη πεντάδα και ο δεύτερος στη 10άδα των σκόρερ των «θαλασσί» στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.
* Ο Άντριου Γκάουντλοκ έφτασε τους 711 πόντους και ξεπέρασε τον Τρέβορ Ρέλεφορντ που είχε 700 στη διετία 2015-17. Παράλληλα έγινε ο 2ος ξένος σκόρερ της ομάδας της Ρόδου.
* Ο Λόντον Περάντες από την πλευρά του φτάνοντας τους 520 πόντους, μπήκε στη 10άδα των σκόρερ του Κολοσσού, αφού ξεπέρασε τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη που είχε 519 στη διετία 2014-16.
ΠΑΟΚ
* Με 10 πόντους ο Σαβάρ Ρέινολντς θα γίνει ο δεύτερος στη σεζόν μετά τον Φρανκ Μπάρτλεϊ και συνολικά ο 43ος ξένος του ΠΑΟΚ στη GBL, που θα φτάσει τους 300.
* Άτυπη «μονομαχία» του Φρανκ Μπάρτλεϊ με τον Σαβάρ Ρέινολντς προέκυψε στη λίστα με τους περισσότερους άτυπους τίτλους του MVP για τον ΠΑΟΚ, με βάση το ranking. Ο πρώτος έφτασε το περασμένο Σάββατο τον δεύτερο στους επτά. Οι δυο τους δηλαδή έχουν το 66,66% αυτών των τίτλων του «δικεφάλου».
* Ο Φρανκ Μπάρτλεϊ έγινε το περασμένο Σάββατο, μέσα από το παιχνίδι με την Καρδίτσα, ο 42ος ξένος στην ιστορία του «δικεφάλου» στη GBL, που έφτασε τους 300+.
* Ο Τζάκσον Κρούζερ έγινε στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής, ο τρίτος παίκτης του ΠΑΟΚ, μετά τον Σέντρικ Χέντερσον και τον Φρανκ Μπάρτλεϊ, που είχε 0/5 σουτ.
Οι αριθμοί στο Κολοσσός- ΠΑΟΚ
