Το εστιατόριο Noble του ξενοδοχείου Elysium Resort & Spa διοργανώνει και φέτος, από 27 έως 30 Ιουλίου το Local Gourmet Festival 2021. Σκοπός του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη και προώθηση της Ροδίτικης γαστρονομίας, η προώθηση των μικρών παραγωγών, η προβολή των τοπικών προϊόντων, και η ενθάρρυνση νέων σεφ να ασχοληθούν ενεργά με την τοπική γαστρονομία.
Το φετινό φεστιβάλ αποτελεί ένα “γαστρονομικό διάλογο” μεταξύ της ροδίτικης και της ελληνικής κουζίνας. Το Noble μετατρέπεται σε ένα ‘εργαστήρι γαστρονομίας’, όπου κάθε σεφ παρουσιάζει, μέσα από τις δημιουργίες του τη δική του οπτική και θέση για την ελληνική Κουζίνα. Τέσσερις καταξιωμένοι Έλληνες σεφ που διαπρέπουν σε βραβευμένα εστιατόρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έρχονται στο Noble και καλούνται να συνυπάρξουν γαστρονομικά και να συνδημιουργήσουν με την ομάδα του Noble μοναδικά μενού γευσιγνωσίας εμπνευσμένα από την ελληνική κουζίνα στη λογική ενός 4-hand dinner. Κάθε βράδυ, οι φιλοξενούμενοι του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα μενού 6 πιάτων: Τρία πιάτα με ελληνικές επιρροές θα προέρχονται από τον προσκεκλημένο σεφ, και τρία πιάτα εμπνευσμένα από τη Ρόδο θα προέρχονται από την ομάδα του Noble με επικεφαλής τους Γιώργο Τρουμούχη (Executive chef του Elysium Resort & Spa) και Σπύρο Κουγιό (Head chef του Noble).
Την αυλαία του φεστιβάλ θα ανοίξει την Τρίτη 27 Ιουλίου ο Μιχάλης Νουρλόγλου από το Première του ξενοδοχείου Intercontinental της Αθήνας με highlight της πρότασης του το μπαρμπούνι με πουρέ ρεβίθι – ροδάκινο, παστουρμά και σάλτσα gastrique με πιπερόριζα. Την Τετάρτη 28 Ιουλίου προσκεκλημένος chef θα είναι ο Γκίκας Ξενάκης από το Aleria της Αθήνας, ο οποίος μεταξύ άλλων θα παρουσιάσει την αιγαιοπελαγίτικη σφυρίδα με κρέμα κολοκυθιού, αχνιστά όστρακα, βλίτα και σάλτσα κακαβιάς. Την Πέμπτη 29 Ιουλίου προσκεκλημένος chef θα είναι ο Μανώλης Παπουτσάκης από το Χαρούπι της Θεσσαλονίκης, με το πιλάφι του κρητικού γάμου με κατσικάκι τσιγαριαστό και χαβιάρι να ξεχωρίζει από το μενού του. Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 30 Ιουλίου με προσκεκλημένο chef τον Παύλο Κυριάκη από το The Zillers του ομώνυμου ξενοδοχείου της Αθήνας, ο οποίος μεταξύ άλλων θα παρουσιάσει το αρνί σέλα με μελιτζάνα, καπνιστό γιαούρτι και μυρωδικά.
Κατά τη διάρκεια του festival θα τηρηθούν όλα τα απαιτούμενα από τις Αρχές μέτρα προφύλαξης για την διασπορά του Covid-19, ενώ για τον ίδιο λόγο η συνήθης, και αρκετά δημοφιλής, πρώτη ημέρα του φεστιβάλ κατά την οποία παρουσιάζονταν ροδίτικα καλέσματα εμπνευσμένα από τοπικά προϊόντα δεν θα πραγματοποιηθεί εφέτος. Οι διοργανωτές του φεστιβάλ, απόλυτα εναρμονισμένοι με τις απαιτήσεις των καιρών, σεβόμενοι τις οδηγίες της Ελληνικής Πολιτείας, και ειδικότερα τις πρόσφατες αποφάσεις του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων σχετικά με την ύπαρξη μόνο καθήμενων στην εστίαση, προχώρησαν σε αυτή την αλλαγή, η οποία όμως δεν στερεί από την συνολική εμπειρία του φεστιβάλ.
Το φεστιβάλ στηρίζουν μια σειρά από επιχειρήσεις, συνεργάτες του Elysium Resort & Spa και του Noble, οι οποίες μέσω της χορηγίας τους αποδεικνύουν έμπρακτα ότι στηρίζουν την ανάδειξη και προώθηση της τοπικής γαστρονομίας: Ariston Rhodes, Caterplus, Christodoulides, Θαλασσινός Κήπος, Ramos Food Services, Clean Paper, Dimellis Food, Kozas Food Service, Κωστοπουλος Horeca, MovenPick-Froneri, Afric Γενική Εμπορική, ΕΛΕΤΡΟ, Παγωτοπωλείο, AMDA, 4Chef, Ο-life, και S.Pellegrino-Aqua Panna.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρούν περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ, αλλά και να κάνουν έγκαιρα την κράτηση τους – λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων – στο www.localgourmetfestival.com ή να επικοινωνήσουν με το 22410 45700 (Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 15:00 Κα Γεωργία Γιάννουστα).