Ειδήσεις

Δεκάδες τσάρτερ από το Ισραήλ προς τη Ρόδο για τον εορτασμό της Εβραϊκής πρωτοχρονιάς

Γράφει
ο Νεκτάριος Καλογήρου

Αυξημένος αριθμός Εβραίων τουριστών αναμένεται στη Ρόδο την προσεχή και την μεταπροσεχή εβδομάδα, λόγω της μεγάλης τους εορτής  Ρος Ασσανά και Γιόμ Κιπούρ. Το Ρος Ασσανά για τους Εβραίους σηματοδοτεί την αλλαγή του έτους (στις 02 Οκτωβρίου, εισέρχονται στο έτος 5777 από την ημέρα κτήσεως του κόσμου) και μαζί με το Γιομ Κιπούρ, που το εορτάζουν δύο ημέρες μετά, αποτελούν ημέρες γιορτής και αργίας.
Οι αργίες στο Ισραήλ θα ξεκινήσουν από την επόμενη εβδομάδα και αυτές αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ταξίδια στο εξωτερικό. Μία από τις πρώτες τους επιλογές είναι η Ρόδος, που προσφέρει διασκέδαση, καζίνο, αλλά και κατάνυξη που τους προσφέρεται στην ιστορική συναγωγή Kahal Shalom. Εχει εκτιμηθεί ότι τις ημέρες εκείνες αναμένονται από το Τελ Αβίβ περισσότερες από 80 πτήσεις τσάρτερ με κατεύθυνση τον αερολιμένα Διαγόρας, ενώ πολλαπλάσιες θα είναι οι πτήσεις που θα καταλήξουν στο νησί, έχοντας προηγουμένως κάνει στάση στο  αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Στη φετινή τουριστική σεζόν οι Ισραηλινοί τουρίστες είχαν έντονη παρουσία τόσο στα ξενοδοχεία, όσο και στην αγορά του νησιού. Αν και ως πελάτες οι Εβραίοι είναι επικεντρωμένοι στο παζάρι, εν τέλει κάθε φορά αφήνουν σημαντικά χρηματικά ποσά στο νησί.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι επισκέπτες από το Ισραήλ είναι οι πιο παρεξηγημένοι και εξακολουθούν να υπάρχουν εκείνοι που καταφέρονται με βαριές λέξεις εναντίον τους, θεωρώντας τους ως υπευθύνους για τα δεινά όλον του κόσμου. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Πρόκειται για ανθρώπους γλεντζέδες, χαρούμενους φωνακλάδες, που έρχονται στο νησί γεμάτοι θέληση να περάσουν καλά. Δεν κλείνονται σε ξενοδοχεία all inclusive παρά μόνο επιλέγουν τοπικά εστιατόρια (ανάλογα με τα οικονομικά τους)  και είναι πάντοτε επαναλαμβανόμενοι πελάτες. Αυτό σημαίνει ότι μένουν πιστοί στον προορισμό που τους υποδέχθηκε με σεβασμό, στο εστιατόριο που του πρόσφερε καλό φαγητό και στο κατάστημα που του έδωσε εμπόρευμα στη σωστή τιμή.
Το Ισραήλ είναι μια πολύ ισχυρή αγορά. Αν και η μάζα των Ισραηλινών επιλέγει πακέτα μέσης οικονομικής τάξης, εν τούτοις υπάρχει μια μεγάλη ελίτ που καταλύει πάντα στις σουΐτες των ακριβών, τοπικών ξενοδοχείων, απολαμβάνει εδέσματα στα πιο ακριβά εστιατόρια και ψωνίζει από τις πιο επώνυμες βιτρίνες. Αυτό σημαίνει ότι η αγορά αυτή μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις πλευρές της τοπικής τουριστικής βιομηχανίας. Μάλιστα εάν της δοθεί η πρέπουσα σημασία, τότε στα σίγουρα αυτή θα αναχθεί σε μία από τις πιο ισχυρές τροφοδότριες χώρες για την Ρόδο.
Προς αυτή την κατεύθυνση ήδη κινούνται οι Θεσσαλονικείς, που οργανώνουν ειδικές θεματικές εκδρομές από το Ισραήλ προς τη συμπρωτεύουσα με αναδρομές στις αρχές του 19ου αιώνα, όταν Ελληνες, Τούρκοι, Εβραίοι, Αρμένιοι έφτιαχναν ένα απίστευτο κοσμοπολίτικο χαρμάνι. Η Ρόδος σε αυτό έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα της ιστορικής υπογραφής αναγνώρισης του κράτους του Ισραήλ, που είχε γίνει το έτος 1949 στο ξενοδοχείο των Ρόδων. Το γεγονός αυτό, σε συνάρτηση με την αγάπη που τρέφουν οι άνθρωποι αυτοί για το νησί και τις ομορφιές του, αποτελούν τον πιο ιδανικό συνδυασμό ώστε να ξεκινήσει μια μεγάλη και δομημένη πάνω σε συγκεκριμένες βάσεις, τουριστική συνεργασία μεταξύ των δύο περιοχών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου