Τελευταία και ειδικά μετά την περίοδο της πανδημίας, καταγράφεται μεγάλο ενδιαφέρον για τις επιλογές νέων μορφών τουρισμού, με τους επισκέπτες πλέον να αναζητούν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου τον οποίο επισκέπτονται.
Στο πλαίσιο αυτό και μετά την ταραγμένη περίοδο της εμφάνισης του κορωνοϊού, έχει αναπτυχθεί ένα ρεύμα επισκεπτών που αναζητούν την γαλήνη και την ηρεμία και είναι αποφασισμένοι να ταξιδέψουν μέχρι την άλλη άκρη του κόσμου, προκειμένου να καταφέρουν να συνδεθούν ενεργειακά με το χώρο όπου θα επιλέξουν να παραθερίσουν.
Κι αν αυτά φαίνονται δυσνόητες έννοιες, για τους επισκέπτες εκείνους που επενδύουν στον διαλογισμό και στη σύνδεσή τους με τη μητέρα φύση, αποτελούν την αφορμή για να επιλέξουν προσεκτικά τον προορισμό που θα περάσουν τις ημέρες των διακοπών τους.
Στους καταγεγραμμένους τόπους «δύναμης» που βρίσκονται στην Ελλάδα και έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον των εν δυνάμει επισκεπτών, περιλαμβάνονται τρία σημεία της Ρόδου και επιπλέον τέσσερα νησιά της Δωδεκανήσου.
Αυτό που έχει αξίζει να επισημανθεί είναι πως ήδη οι «τόποι δύναμης» είναι καταγεγραμμένοι και αποτελούν σημείο αναφοράς και «οδηγό» για τους επισκέπτες που ακολουθούν αυτές τις τάσεις, οι οποίοι αυξάνονται σταδιακά.
Ηδη σε παγκόσμιο επίπεδο, η Ρόδος ξεχωρίζει για τους «τόπους δύναμής της» μαζί με τον βράχο της Πνύκας στην Ακρόπολη, την Σπηλιά Νταβέλη στην Πεντέλη, την Σπηλιά Πανός στην Πάρνηθα, το Διοικητήριο στη Θεσσαλονίκη και άλλες τοποθεσίες που φτάνουν συνολικά τους 127 ενεργειακούς τόπους σε όλη την Ελλάδα.
Στη Ρόδο ξεχωρίζουν η Λίνδος, ο Μονόλιθος που συγκεντρώνουν κάθε χρόνο δεκάδες επισκέπτες επί τούτου, όπως και το Κάστρο των Ιπποτών (αρνητική ενέργεια).
Αναλυτικά οι καταγεγραμμένοι ενεργειακοί τόποι στα Δωδεκάνησα:
– Τόπος: νήσος Ρόδος (32-Β3)
Πού είναι: Πύργος των Ιπποτών, παλάτι Μεγ. Μάγιστρου, Καταβάσιο
Ιδιότητες: Υπόγειο σύστημα στοών, μυητικός και τελετουργικός τόπος
Ενέργεια: Αρνητική
– Τόπος νήσος Ρόδος (32-Γ2)
Πού είναι: Χωριό Μονόλιθος, Ναϊτικό κάστρο Μονολίθου
Ιδιότητες: Χρονικό κενό, μυστηριακός τόπος, έντονος διαλογισμός, τάσεις φυγής.
Ενέργεια: Θετική
– Τόπος: νήσος Ρόδος (32-Δ3)
Πού είναι: χωριό Λίνδος, φρούριο Λίνδου, καταβάσιο
Ιδιότητες: σύστημα στοών, μυητικές ιδιότητες, βαριά ατμόσφαιρα
Ενέργεια Θετική
-Τόπος: νήσος Σύμη (32-Β2)
Πού είναι: ακρογιαλιά Αλεξάνδρα
Ιδιότητες: Νεραϊδότοπος, άλλες διαστάσεις, γαλήνη, χαλάρωση.
Ενέργεια: Θετική
– Τόπος: νήσος Κώς (31-Α3)
Πού είναι: Ασκληπιείο
Ιδιότητες: Ιδιαίτερα θεραπευτικές, ισχυρή γεωακτινοβολία.
Ενέργεια: έντονα Θετική
Τόπος νήσος Πάτμος (26-Γ1)
Πού είναι: Σπήλαιο Αποκάλυψης
Ιδιότητες: έντονος διαλογισμός, χρονικό κενό. Ενέργεια Θετική
– Τόπος: νήσος Αστυπάλαια (31-Α1)
Πού είναι: Περιοχή Λουκί.
Ιδιότητες: Νεραϊδότοπος, άλλες διαστάσεις. Ενέργεια: Θετική.
Από την αρχαιότητα ο άνθρωπος επέλεγε να χτίσει τα ιερά των θεών που λάτρευε σε ιδιαίτερους τόπους που εξέπεμπαν μεγάλες ποσότητες διακριτής ενέργειας. Αυτή η ενέργεια που ερχόταν από τα έγκατα της γης, και έχει άμεση σχέση με τις γραμμές Λέυ, γινόταν (και γίνεται) αισθητή από τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου, προσφέροντας κατά περίπτωση αισθήματα χαράς, λύπης, διαλογισμού, περισυλλογής, επαφής με το θείο και εν τέλει ψυχική ή σωματική ίαση. Γι’ αυτό το λόγο αυτοί οι τόποι δύναμης είναι διάσπαρτοι σε όλη την γη.
Στην ουσία πρόκειται για ενεργειακούς ποταμούς που ρέουν σε όλη την επιφάνεια της γης, σχηματίζοντας ένα πολύπλοκο πλέγμα που στα κομβικά σημεία ένωσής τους παρατηρείται αυξημένη αυτή η ενέργεια. Αυτά τα κομβικά σημεία επέλεγαν οι αρχαίοι για να χτίσουν τους ναούς των θεών τους.
Το πώς οι αρχαίοι γνώριζαν τις ιδιότητες αυτών των τόπων δύναμης και πώς μπορούσαν να τους διακρίνουν, είναι άγνωστο.
Η επιστήμη και η αρχαιολογία επιβεβαιώνουν πως πράγματι οι τόποι αυτοί χρησιμοποιούνταν από την αρχαιότητα για την λατρεία των θεών.