Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός συναντήθηκε στη Βουλή με εκπροσώπους των σωματείων νέων από τη Δωδεκάνησο. Στη συνάντηση συμμετείχαν νέοι από τη Ρόδο, την Κάρπαθο, τη Σύμη, την Αστυπάλαια, την Κάσο, τη Λέρο, την Κάλυμνο και την Πάτμο καθώς και τα προεδρεία του συλλόγου δωδεκανησίων φοιτητών και των απανταχού δωδεκανησίων νέων.
Συνάντηση του Δημήτρη Κρεμαστινού με Δωδεκανήσιους νέους στη Βουλή
Η συζήτηση ήταν ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα και διήρκεσε για 2 περίπου ώρες. Οι νέοι ανέφερα πολλά θέματα που τους απασχολούν, χρήζουν αντιμετώπισης και θα βελτίωναν τις συνθήκες ζωής τους. Μίλησαν για τα ακριβά αεροπορικά εισιτήρια και επικρότησαν τις τρεις έως σήμερα προσπάθειες του Δημήτρη Κρεμαστινού να μειωθούν οι τιμές, αναφέρθηκαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην υποστελέχωση των μονάδων υγείας και την υποχώρηση του κοινωνικού κράτους τόσο στα μεγάλα όσο και στα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου. Κατά τη συζήτηση ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων και την παντελή έλλειψη ερευνητικών κονδυλίων, γεγονός που συνδέεται άρρηκτα και με την αναχώρηση πολλών νέων υψηλού μορφωτικού επιπέδου προς το εξωτερικό.
Ο Δημήτρης Κρεμαστινός τοποθετήθηκε λέγοντας αρχικώς στους νέους ότι όσες παρεμβάσεις και αν κάνει ένας βουλευτής η εμβέλειά του είναι σαφώς περιορισμένη σε σύγκριση με την επίδραση που θα έχει μια συνολική αντίδραση της κοινωνίας στα προβλήματα που την ταλαιπωρούν. Προέτρεψε τους νέους να αντιδράσουν και να διεκδικήσουν ενεργά τα αιτήματά τους χωρίς να περιμένουν παθητικά από άλλους να λύσουν τα προβλήματα. Η πρότασή του άρεσε πολύ στους συνομιλητές του και άρχισαν αμέσως να μοιράζονται μεταξύ τους ιδέες αυτοοργάνωσης και δράσης. Μεταξύ πολλών άλλων, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής είπε ότι σήμερα τόσο η Υγεία όσο και η Παιδεία στις απομακρυσμένες περιοχές θα μπορούσαν να βελτιωθούν δραστικά με τη χρήση της τεχνολογίας, αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση. Θύμισε τις πάγιες και επανειλημμένες προτάσεις του για την εφαρμογή της τηλεϊατρικής 3ης γενιάς με την οποία, πέραν της διάγνωσης και θεραπείας των ασθενών, θα εκπαιδεύονται συνεχώς οι γιατροί των μικρών νησιών καθώς και της τηλεκπαίδευσης με την οποία οι μαθητές των ακριτικών νησιών θα μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα πρότυπων σχολείων ως συμπλήρωση της εκπαίδευσής τους. Κατά τη συζήτηση αναδείχθηκε επίσης και η σημασία της άσκησης πίεσης από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Όλοι οι συνομιλητές κατέληξαν ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για πολιτικές συγκράτησης των νέων στα νησιά αλλά και στη Χώρα γενικότερα. Οι νέοι δήλωσαν ότι δείχνουν κάθε διάθεση να εστιάσουν στη δημιουργία και να αντισταθούν στις λογικές διχασμού που πάνε πίσω τη χώρα μας, αρκεί να τους δοθούν οι βασικές προϋποθέσεις βιώσιμης παραμονής τους.