Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων, στην προσεχή του συνεδρίαση, κατηγορούμενη για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας που της εμπιστεύθηκαν με την ιδιότητά της ως εντολοδόχου και διαχειριστή ξένης περιουσίας, κατ’ εξακολούθηση, θα καθίσει μια κάτοικος του νησιού, που είχε αναλάβει την είσπραξη του αντιτίµου λογαριασµών κατανάλωσης ρεύµατος της ΔΕΗ.
Η κατηγορούµενη είχε υπογράψει µε την ΔΕΗ την 7η Νοεµβρίου 2011 σύµβαση µίσθωσης έργου για την είσπραξη λογαριασµών ρεύµατος και είχε αναλάβει ως εργολάβος να εισπράττει τους λογαριασµούς κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύµατος χαµηλής τάσης. Με βάση τη σύµβαση ήταν υποχρεωµένη να σφραγίζει µε ειδική σφραγίδα, που της είχε χορηγηθεί από τη ΔΕΗ, τα δύο αποκόµµατα του λογαριασµού ρεύµατος, παρακρατώντας το απόκοµµα του ταµείου και επιστρέφοντας το έτερο στον καταναλωτή, να καταχωρεί καθηµερινά τα στοιχεία και τα αντίστοιχα ποσά των λογαριασµών σε ειδικό φύλλο και να καταθέτει καθηµερινά σε τράπεζα τις εισπράξεις της προηγούµενης ηµέρας. Είχε συµφωνηθεί να παρακρατεί για τον εαυτό της το ποσό των 30 λεπτών ως προµήθεια από κάθε εισπραττόµενο λογαριασµό.
Σύµφωνα µε το κατηγορητήριο στο χρονικό διάστηµα από 15 Δεκεµβρίου 2008 έως 12 Ιανουαρίου 2009, ενώ εισέπραξε από λογαριασµούς το ποσό των 112.641 ευρώ απέδωσε στη ΔΕΗ µόνο το ποσό των 35.251 ευρώ.
Από τα 77.290 ευρώ αφαίρεσε η ΔΕΗ το ποσό των 6.000 ευρώ, που αφορά ισόποση εγγυητική επιστολή που κατέπεσε σε βάρος της και ποσό 5.523 ευρώ, που κατέθεσε σε λογαριασµό της ΔΕΗ το 2009.
Απολογούµενη κατέθεσε ότι τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της ήταν παντελώς άπειροι στις ως άνω εργασίες και υπέγραψαν τη σύµβαση µίσθωσης έργου. Επειδή παράλληλα εργαζόταν τις πρωινές ώρες σε ξενοδοχειακή επιχείρηση, τα απογεύµατα δε αναγκαζόταν να φροντίζει το σπίτι, τα παιδιά της και τους ηλικιωµένους γονείς της, αναγκάστηκε να προσλάβει υπάλληλο, ο οποίος εργαζόταν στο κατάστηµα υπό την επίβλεψη του συζύγου της. Ήταν, όπως τόνισε, αδύνατο να πραγµατοποιεί η ίδια τις καταβολές των ποσών στην τράπεζα. Από την ηµεροµηνία υπογραφής της σύµβασης δεν είχε καµία επικοινωνία µε τον εκπρόσωπο της ΔΕΗ, αφού δεν προέκυψε οποιοδήποτε θέµα. Έπειτα από µερικούς µήνες µε έγγραφό του ο διευθυντής της ζήτησε εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης της σύµβασης, ποσού 6.000 ευρώ, την οποία της εξέδωσε η Αγροτική Τράπεζα.
Στις 14 Ιανουαρίου 2009, κατόπιν ελέγχου που διεξήγαγε στους λογαριασµούς και στο φύλλο εισπραχθέντων λογαριασµών, ανακάλυψε ότι λογαριασµοί που είχαν εισπραχθεί περίπου είκοσι ηµέρες πριν, δεν είχαν κατατεθεί ακόµη στον τραπεζικό λογαριασµό. Τόνισε ότι ήταν εφησυχασµένη ότι ο υπάλληλός της κατέθετε καθηµερινά τα εισπραχθέντα από τους λογαριασµούς ποσά και αφού δεν υπήρξε ποτέ οποιαδήποτε όχληση από την ΔΕΗ πίστευε πως όλα έβαιναν καλώς και πως η συνεργασία τους ήταν άριστη.
Συνεχίζοντας τον έλεγχο και συγκεντρώνοντας σωρεία λογαριασµών, τα ποσά των οποίων δεν είχαν κατατεθεί στο λογαριασµό τραπέζης της ΔΕΗ, παρουσιάσθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2009 στον διευθυντή πωλήσεων, προσκοµίζοντας όλους τους λογαριασµούς για τους οποίους δεν είχε γίνει η αντίστοιχη κατάθεση στον λογαριασµό της εταιρείας και των οποίων το συνολικό ποσό ανερχόταν σε 112.641 ευρώ.
Αναλαµβάνοντας την ευθύνη της οφειλής, αν και ουδέποτε βρέθηκε το ως άνω χρηµατικό ποσό στην κατοχή της, κατέθεσε την ίδια ηµέρα στον λογαριασµό της ΔΕΗ το ποσό των 35.351 ευρώ, µειώνοντας την οφειλή της στα 77.200 ευρώ και εξέφρασε στον Διευθυντή Πωλήσεων την επιθυµία της να µεταβεί στο κεντρικό κατάστηµα της εταιρείας στην Αθήνα, ώστε να τους εξηγήσει την κατάσταση, προτιθέµενη να παράσχει προς εγγύηση ακίνητο ιδιοκτησίας της και να προβεί σε ρύθµιση για την πλήρη εξόφληση του ποσού, πράγµα που δεν έγινε αποδεκτό.
Στις 28 Ιανουαρίου 2009, της κοινοποιήθηκε καταγγελία-λύση της σύµβασης και επιστολή για την επιστροφή των ειδικών σφραγίδων που κατείχε. Στις 2 Φεβρουαρίου 2009 κατέθεσε το ποσό των 5.553 ευρώ και τόνισε ότι ευελπιστεί ότι θα επιστρέψει στην εταιρεία το ποσό των 65.737 ευρώ.
Πρόσθεσε ότι εργάζεται ως ξενοδοχοϋπάλληλος, ότι δεν της έχουν καταβληθεί οι νόµιµες αποδοχές της, ότι δεν µπόρεσε να πουλήσει το κατάστηµά της και δύο αυτοκίνητα ενώ δεν της χορηγούν οι τράπεζες δάνειο. Πέραν αυτών αντιµετωπίζει σοβαρό πρόβληµα υγείας.
Ως συνήγορος υπεράσπισής της παρίσταται ο δικηγόρος κ. Δήμος Μουτάφης.
https://www.dimokratiki.gr/23-01-2016/ispraktoras-parakratouse-tis-ispraxis-tis-dei/
Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Σχολιασμός άρθρου
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.