Πολιτιστικά

Στο «Birdman» το Οσκαρ καλύτερης ταινίας-Στον Έντι Ρέντμεϊν πρώτου Ανδρικού Ρόλου (βίντεο)

Μεγάλος νικητής για το Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου ήταν ο Eddie Redmayne για την ταινία «The Theory of Everything». Η Julianne Moore δικαίωσε τον τίτλο του φαβορί και πήρε σπίτι της το χρυσό αγαλματίδιο για την ερμηνεία της στο «Still Alice»

Άλλη μία τελετή απονομής βραβείων Όσκαρ ολοκληρώθηκε, αφήνοντας πίσω της στιγμές ευτυχίας για τους νικητές, λίγη πίκρα για τους… «ηττημένους» και αναμνήσεις από μία λαμπερή διοργάνωση.

Φέτος, τα Όσκαρ παρουσίασε ο χαρισματικός Νιλ Πάτρικ Χάρις, μία επιλογή που κρίθηκε επιτυχής, καθώς ξεσήκωσε το κοινό κατά τη διάρκεια της έναρξης της τελετής.

Ανάμεσα στους παρουσιαστές των βραβείων ήταν οι Σκάρλετ Γιόχανσον, Μαριόν Κοτιγιάρ, Μέριλ Στριπ, Τζένιφερ Ανιστον, Σιένα Μίλερ, Τζέσικα Τσαστέιν, Σίρλεϊ ΜακΛέιν, Τζον Τραβόλτα, Μπεν Αφλεκ, Τζέραντ Λέτο, Λουπίτα Νιόγκ, Μάθιου Μακόναχι, Κέιτ Μπλάνσετ, Ντουέιν Τζόνσον.

H ταινία “Birdman” (Η απρόσμενη αρετή της αφέλειας) του σκηνοθέτη Αλεχάντρο Ινιαρίτου κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

Μεγάλος νικητής για το Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου ήταν ο Eddie Redmayne για την ταινία “The Theory of Everything”.

Καμία έκπληξη και για τον Α’ γυναικείο ρόλο καθώς η Julianne Moore δικαίωσε τον τίτλο του φαβορί και πήρε σπίτι της το χρυσό αγαλματίδιο για την ερμηνεία της στο «Still Alice», όπου υποδύεται μία καθηγήτρια πανεπιστημίου που πάσχει από τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Στον Αλεχάντρο Ινιαρίτου το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας

O Μεξικανός σκηνοθέτης Αλεχάντρο Ιναρίτου κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία “Birdman”.

Πρόκειται για το πρώτο βραβείο της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που λαμβάνει ο δημιουργός.

Στην ταινία Ida το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας

Η ταινία “Ida” του Πολωνού σκηνοθέτη Πάβελ Παβλικόφσκι κατέκτησε το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας κατά την απονομή των 87ων βραβείων της αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η ταινία που πραγματεύεται το δράμα μιας νεαρής δόκιμης μοναχής το 1962 στην Πολωνία, η οποία ανακαλύπτει ότι γεννήθηκε Εβραία και αναζητεί το παρελθόν της, θεωρείτο το φαβορί σε αυτήν την ειδική κατηγορία των Όσκαρ.
Οι “Big hero 6” το Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων

Η παραγωγή της Disney με πρωταγωνιστές τους υπέρ-ήρωες “Big hero 6″κατέκτησε το βραβείο Όσκαρ για την καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων.

Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη νίκη στην μεγάλη κατηγορία των κινουμένων σχεδίων για τα στούντιο της Walt Disney Co, καθώς και στην περσινή τελετή των Όσκαρ είχε επικρατήσει η μουσική υπερπαραγωγή «Frozen».
Βραβεία Όσκαρ σε μερικές από τις ειδικές κατηγορίες:

Το Όσκαρ ενδυματολογίας κατέκτησε η Μιλένα Κανονέρο για τις δημιουργίες της στην ταινία «The Grand Budapest Hotel» .

Το Όσκαρ για το μακιγιάζ και τις κομμώσεις σε αυτήν την ειδική κατηγορία της αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου κατέκτησε και πάλι η ταινία «The Grand Budapest Hotel».

Το Όσκαρ για το Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους κατέκτησε το «Crisis Hotline:Veterans Press 1».

Σε μια ακόμη ειδική κατηγορία το Όσκαρ για την καλύτερη ταινία Μικρού Μήκους κέρδισε η παραγωγή «The Phone Call».

Το Όσκαρ καλύτερου ηχητικού μιξάζ, κερδίζει η ταινία Whiplash.

Το Όσκαρ καλύτερου ηχητικού μοντάζ, κερδίζει η ταινία «American Sniper».

Το Όσκαρ για τα καλύτερα κινηματογραφικά οπτικά εφέ, κατέκτησε η ταινία«Interstellar».

Το Όσκαρ κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους, κερδίζει η ταινία «Feast».

Το Όσκαρ καλλιτεχνικής διεύθυνσης, κερδίζει η ταινία «The Grand Budapest Hotel».

Το Όσκαρ στην κατηγορία του Ντοκιμαντέρ κατέκτησε η Λάουρα Πόιτρας για το«CitizenFour».

https://www.youtube.com/watch?v=h48wcCnP9A8

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου