Αύριο η Ελλάδα θα πορεύεται χωρίς μνημόνια και δεν θα υπάρχει η εθνική ανάγκη, να συμπράττουν στην κυβέρνηση κόμματα με μεγάλες ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές, όπως συμβαίνει τα δυόμισυ τελευταία χρόνια με το ΠΑ.ΣΟ.Κ και τη Ν.Δ, μπροστά στο φάσμα της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας.
Κυβερνήσεις συνεργασίας μπορεί υπάρχουν και αύριο, αλλά μεταξύ κομμάτων που θα έχουν συγκλίνουσες πολιτικές θέσεις και με πρόγραμμα που θα εκπονείται, με αναζήτηση προγραμματικών συγκλίσεων. Και βέβαια, θα πάψει να συνεργάζεται στην κυβέρνηση το ΠΑ.ΣΟ.Κ, με τη Ν.Δ.
Μπροστά σε μια τέτοια προοπτική – που σύντομα θα προκύψει – η ευρύτατη κοινωνική βάση – των προοδευτικών ελλήνων και ελληνίδων – που πολιτικά εκφράζεται από την Κεντροαριστερά, επιβάλλεται να έχει τον πολιτικό φορέα, που να την αντιπροσωπεύει.
Στην σύμπραξη κομμάτων, για τον σχηματισμό αυτού του πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς, καταλυτικό ρόλο μπορεί να παίξει η «ΕΛΙΑ», που έχει συγκροτηθεί από το ΠΑ.ΣΟ.Κ και τις γνωστές έξι (6) πολιτικές κεντροαριστερές κινήσεις.
Γι’ αυτό τον λόγο, οι προοδευτικοί πολίτες επιβάλλεται να δώσουν στις κάλπες των ευρωεκλογών την μεγαλύτερη δυνατή εκλογική δύναμη στην «ΕΛΙΑ».
Με την ψήφο τους αυτή συμβάλλουν και στην αύξηση της δύναμης της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για να ανατραπεί η δεξιά πλειοψηφία και ο δεξιός πρόεδρος της Commission, που υπάρχουν τώρα και προωθούν τις πολιτικές σκληρής λιτότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Καλό θα ήταν, οι έλληνες και οι ελληνίδες να ψήφιζαν για το αύριο και όχι για το σήμερα και το πρόσφατο παρελθόν – των εκτάκτων αναγκών – που βιώνει η Ελλάδα, λόγω της μεγάλης κρίσης.