Τοπικές Ειδήσεις

Βατά τα θέματα στην Ιστορία και στην Οικονομία, δύσκολα στη Φυσική – Tι δήλωσαν μαθητές στη “δ”

Επεσε χθες η αυλαία των πανελληνίων εξετάσεων 2021 για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), οι οποίοι διαγωνίστηκαν στα μαθήματα της Φυσικής, της Ιστορίας και της Οικονομίας.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ), βατά ήταν τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, στην Ιστορία και Οικονομία, αλλά αρκετά δύσκολα, δεδομένων των συνθηκών, στην Φυσική.
Σήμερα Τετάρτη, οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο – Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία – Εφαρμογές και Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης. Στα ΕΠΑΛ οι πανελλαδικές εξετάσεις τελειώνουν την Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021.
«Οι πανελλήνιες εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΓΕΛ ολοκληρώθηκαν ομαλά. Τα θέματα ήρθαν στην ώρα τους, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Περιμένουμε πλέον τα αποτελέσματα και ευχόμαστε σε όλους τους υποψηφίους και στις οικογένειές τους καλή επιτυχία. Βεβαίως, οι εξετάσεις στα ΕΠΑΛ θα ολοκληρωθούν στις 28 του μηνός και ευχόμαστε καλή συνέχεια στους μαθητές», δήλωσε στη «δ» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Γιάννης Παπαδομαρκάκης.
Ακολουθούν οι δηλώσεις των υποψηφίων μαθητών για τα μαθήματα της Φυσικής, της Ιστορίας και της Οικονομίας και την εμπειρία τους από τις πανελλήνιες εξετάσεις:

Μιχάλης Χατζηνικόλας
Οικονομία
Τα θέματα ήταν βατά, πέρα από το Δ3 που είχε ένα μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Σε γενικές γραμμές, όλα τα θέματα σε όλα τα μαθήματα ήταν μέτριας δυσκολίας, δεν ήταν ούτε πολύ εύκολα, ούτε όμως και πολύ δύσκολα. Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος και δεν έχω παρά να περιμένω τα αποτελέσματα.

Μανώλης Χατζησάββας
Φυσική
Δεν μπορώ να πω ότι ήταν πάρα πολύ δύσκολα τα θέματα σε σύγκριση με άλλες χρονιές. Χρειαζόταν βεβαίως μία καλή προετοιμασία και θα έπρεπε να είναι κανείς συγκεντρωμένος στο γραπτό του, ώστε να κατανοήσει πλήρως κάθε ερώτημα και να διαχειριστεί σωστά το χρόνο του.
Μπορεί να ήταν μία δύσκολη χρονιά η φετινή λόγω της καραντίνας και της απόστασης από το σχολείο και το φροντιστήριο, τελικά όμως κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας, στοχεύοντας στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τα θέματα σε όλα τα μαθήματα ήταν πιο εύκολα από αυτά που περιμέναμε.

Ανδρέας Χριστοφάκης
Οικονομία
Τα θέματα σε όλα τα μαθήματα που διαγωνιστήκαμε ήταν γενικώς βατά, εκτός από τα μαθηματικά. Βέβαια και εκεί όποιος είχε διαβάσει, μπορούσε να επιτύχει έναν αξιοπρεπή βαθμό. Τα θέματα στο σημερινό μάθημα ήταν βατά και εύκολα. Το 18 για ένα καλό μαθητή ήταν δεδομένο.

Αγγέλα Κοντουδάκη
Ιστορία
Η αλήθεια είναι πώς τα θέματα της Ιστορίας ήταν πολύ πιο εύκολα από αυτά που περιμέναμε. Προσωπικά πίστευα ότι θα ήταν πολύ πιο δύσκολα. Ωστόσο ήταν βατά, απαιτούσαν όμως σωστή διαχείριση του χρόνου που είχαμε στη διάθεσή μας. Οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι γενικώς μία αγχώδης εμπειρία. Θα μπορούσαν να είχαν πέσει και ευκολότερα θέματα λόγω των συνθηκών, και πάλι όμως, είμαι ευχαριστημένη από την απόδοσή μου.

Γιώργος Λούππος
Φυσική
Προετοιμάστηκα πολύ καλά, ωστόσο δυσκολεύτηκα. Το Β’ θέμα μού πήρε περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι θα έπρεπε. Το θέμα Δ απαιτούσε αρκετή σκέψη, καθώς ήταν σύνθετο το σχήμα. Θα έλεγα, λοιπόν, ότι ήταν απαιτητικά τα θέματα.
Τις πανελλήνιες εξετάσεις τις αντιμετώπισα με ψυχραιμία, διαχειρίστηκα σωστά το χρόνο μου κάνοντας την αναγκαία προετοιμασία. Συμβουλεύω όλα τα παιδιά, να διατηρούν την ψυχραιμία τους και να δουλεύουν μεθοδικά, ώστε να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μεμνουνέ Κιαζίμ
Ιστορία
Η κυρία Μεμνουνέ Κιαζίμ, έχοντας διανύσει μία εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία ως πιανίστρια και συνθέτρια, αποφάσισε να πάρει μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις.
«Δεν ξέρω τι ήταν αυτό που με ώθησε να δώσω πανελλήνιες εξετάσεις. Το επάγγελμά μου είναι πάρα πολύ απαιτητικό. Ενδεχομένως την περίοδο του εγκλεισμού να μου μπήκε στο μυαλό η ιδέα. Σκεφτόμουν τι θα γινόταν εάν είχα περάσει στο πανεπιστήμιο και δεν είχα ακολουθήσει σπουδές στη μουσική, ποια θα ήταν η πορεία μου… Μάλλον κάπως έτσι μπήκα στη διαδικασία συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις», δήλωσε στη «δ» για την απόφασή της αυτή και συμπλήρωσε τα εξής για το μάθημα της Ιστορίας.
«Το μάθημα της Ιστορίας ήταν πραγματικά δύσκολο και απαιτητικό. Έπρεπε να αναπτύξεις πάρα πολλά πράγματα. Οι ερωτήσεις απαιτούσαν μακροσκελείς απαντήσεις. Θέλω να πιστεύω ότι τα κατάφερα. Θα φανεί εκ του αποτελέσματος».
Η κυρία Κιαζίμ, ολοκλήρωσε τις μουσικές της σπουδές στο Παρίσι δίπλα σε μουσικούς υψηλού επιπέδου και συμμετείχε σε μεγάλες παραστάσεις. Περιγράφει τις πανελλήνιες εξετάσεις ως μία διαδικασία μέσω της οποίας ανακάλυψε «νέους κόσμους».
«Για την όλη εμπειρία των πανελληνίων εξετάσεων έχω να πω, ότι ήταν ένα ενδιαφέρον ταξίδι. Εκείνο που μου άρεσε περισσότερο, ήταν ότι όσο διάβαζα και μάθαινα πράγματα εκτός της μουσικής, ενθουσιαζόμουν. Μένοντας προσηλωμένη στην τέχνη μου, αγνοούσα άλλες πραγματικότητες που ανακάλυψα με τη μελέτη για τις πανελλαδικές», δήλωσε η γνωστή μουσικός.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου