«Με την επιτυχία έρχεται η ευθύνη και η ηθική υποχρέωση να κρατήσουμε τον ελληνισμό ζωντανό στην Αυστραλία» λέει ο Γιώργος Διακομιχάλης…
Ο Ελληνοαυστραλός ζαχαροπλάστης Γιώργος Διακομιχάλης μας έκανε όλους υπερήφανους την περασμένη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου όταν η επιχείρηση του Kalymnos Pastries απέσπασε το πρώτο βραβείο για το καλύτερο ζαχαροπλαστείο της Νότιας Αυστραλίας.
Η τελετή απονομής των βραβείων διεξήχθη υπό την αιγίδα της Ένωσης Εστιατορίων και Τροφοδοσίας Αυστραλίας.
Με έδρα την κατεξοχήν ελληνική συνοικία του Torrensville, η επιχείρηση του ομογενούς προσφέρει στους κατοίκους της Αδελαΐδας φρέσκα και παραδοσιακά ελληνικά γλυκά και εδέσματα για πάνω από 26 χρόνια.
«Η διάκριση αυτή αποτελεί για εμάς επιβράβευση αλλά την ίδια στιγμή το βραβείο αυτό είναι υπέρτατη τιμή όχι μόνο για εμάς αλλά και για ολόκληρη την ελληνική παροικία αφού το ζαχαροπλαστείο είναι ελληνικό και τα εδέσματα που ετοιμάζουμε επίσης ελληνικά», δήλωσε στον Νέο Κόσμο μετά το πέρας της τελετής ο κ. Διακομιχάλης ο οποίος μαζί με την σύζυγο του Ελένη άνοιξε την πολυβραβευμένη επιχείρηση του στην Αδελαΐδα το 1995.
«Για μας και την ομάδα μας, η διάκριση αυτή είναι ακόμα μια πρόκληση και ένας επιπλέον λόγος να μην εφησυχάζουμε αλλά να γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα και να προσφέρουμε στους πελάτες μας τα καλύτερα προϊόντα ανεξάρτητα από εθνότητα και μια πραγματική γεύση από την Ελλάδα που εμείς γνωρίσαμε και αγαπήσαμε» λέει ο Γιώργος, που συνεχίζει την ιστορία των προγόνων του, του παππού και του προπάππου του Μιχάλη Βούρου, ο οποίος το 1918 μετά από σπουδές στη Ρωσία και την Γαλλία στην Γαστρονομία και την Ζαχαροπλαστική, άνοιξε το πρώτο ζαχαροπλαστείο στην Κάλυμνο.
«Για μας και την ομάδα μας εδώ στο ζαχαροπλαστείο, η διάκριση αυτή είναι ακόμα μια πρόκληση και ένας επιπλέον λόγος να μην εφησυχάζουμε αλλά να γινόμαστε κάθε μέρα όλο και καλύτεροι και να προσφέρουμε στους πελάτες μας ανεξαρτήτου εθνικότητας μια πραγματική γεύση από την Ελλάδα που εμείς γνωρίσαμε και αγαπήσαμε».
Αν και γεννημένος μακριά, ο Γιώργος, φροντίζει να επισκέπτεται συχνά την πατρίδα των προγόνων του και, ιδιαίτερα, το νησί του την Κάλυμνο.
«Στην πατρίδα, οι παραδόσεις μας πέρασαν αβίαστα στις επόμενες γενιές. Εκεί μάθαμε να σεβόμαστε την οικογένεια και να παθιαζόμαστε με το ποιοτικό καλό φαγητό. Εδώ στην Αυστραλία, που είναι δίχως άλλο το σπίτι μας, μάθαμε να κρατάμε αυτές τις παραδόσεις ζωντανές και να μοιραζόμαστε την κουλτούρα και τα μυστικά των προγόνων μας με όλους εκείνους που επιθυμούν να αγκαλιάσουν την Ελλάδα μας.
O Γιώργος Διακομιχάλης με συνεργάτες του. Φώτο: Supplied
«Όσο για το δικό μας αγαπημένο μαγαζί, είμαι ευγνώμων γιατί τίποτα από όλα όσα ονειρευτήκαμε δεν θα ήταν εφικτά χωρίς την αγάπη και την υποστήριξη των δικών μας πελατών που καθημερινά μας τιμούν με την παρουσία και την εμπιστοσύνη τους.
«Σας ευχαριστούμε όλους και σας περιμένουμε να απολαύσουμε μαζί ένα από τα δεκάδες ελληνικά γλυκά, μπακλαβάδες, γαλακτομπούρεκα, κοκ, κανταΐφια και ό,τι άλλο τραβά η ψυχή σας» καταλήγει ο Γιώργος.
Το ζαχαροπλαστείο Kalymnos Pastries, θα εκπροσωπήσει την Νότια Αυστραλία στα Διεθνή Βραβεία Γαστρονομίας National Restaurant and Catering business awards.
Πηγή neoskosmos.com