Το επιχείρημα που φαίνεται να προβάλλεται από αρκετά στελέχη είναι ότι σήμερα οι συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές από το 2008, στο Βουκουρέστι, όταν η κυβέρνηση Καραμανλή συζητούσε τη σύνθετη ονομασία υπό τον όρο, όμως, να είναι erga omnes, δηλαδή έναντι όλων.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος την Τετάρτη όπου θα τοποθετηθεί διεξοδικά για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, την επίσημη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και τα νέα δεδομένα μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, όπου έδωσαν το παρών και βουλευτές της ΝΔ.
Στη συνεδρίαση που θα ξεκινήσει στις 4.30 το απόγευμα, αναμένεται να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς στο Σκοπιανό και θα μιλήσει εκ νέου για μυστική διπλωματία και καταστροφικούς χειρισμούς από πλευράς κυβέρνησης . Θα φέρει και πάλι στο προσκήνιο τη διαφορετική άποψη που εκφράζει η πλευρά Καμμένου, λέγοντας ότι δεν μπορεί να προσέρχεται μία κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση χωρίς ενιαία θέση.
«Επιθυμία νομίζω του κάθε πατριώτη Έλληνα κι επιθυμία όλων μας στη Ν.Δ. είναι να μην υπάρχει ο όρος ΄΄Μακεδονία΄΄ στο όνομα της ΠΓΔΜ» δήλωσε την Τρίτη ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε λίγες ώρες αργότερα και ο τομεάρχης Άμυνας Βασίλης Κικίλιας. «Η βούληση της ΝΔ είναι να μην υπάρχει η λέξη «Μακεδονία» ή παράγωγά της στην ονομασία» τόνισε.
Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης δήλωσε ότι η Μακεδονία είναι ελληνική και δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή ονομασία για την ΠΓΔΜ με τον όρο Μακεδονία.
in.gr