Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε την παραμονή των Χριστουγέννων ο Βασίλης Καρράς.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εισήχθη πριν από δύο ημέρες στο νοσοκομείο. Έπασχε από κορωνοϊό, ενώ το τελευταίο διάστημα έδινε μάχη με τον καρκίνο.
Ο Βασίλης Καρράς ήταν ένας από τους ταλαντούχους λαϊκούς τραγουδιστές που έχει βγάλει η χώρα μας. Η διαδρομή του στο λαϊκό τραγούδι μάς έχει χαρίσει πολλούς χρυσούς και πλατινένιους δίσκους και αξιόλογες συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού.
Ο Βασίλης Κεσογλίδης, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1953 στο Κοκκινοχώρι Καβάλας. Στα 10 του χρόνια μετακόμισε με την οικογένεια του στην Θεσσαλονίκη, όπου απέκτησε τα δύο του αδέλφια, τον Δαμιανό και την Αναστασία.
Μεγάλωσε στην πόλη της Θεσσαλονίκης τη δεκαετία του ’60 και το 1969, σε ηλικία 16 χρόνων, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο “Πρόσφυγας” στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, την δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι. Επίσης, είχε εργασθεί στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που αποτυπώνεται στο τραγούδι του “Εγώ αγάπη μου, εγώ”.
Για τη δουλειά του ως μηχανικός αυτοκινήτων είχε δηλώσει: “Από τα παιδικά μου χρόνια μπορεί να ήταν το τραγούδι μέσα στο αίμα μου, αλλά ήθελα να γίνω μηχανικός αυτοκινήτων. Να κάνω κάτι γύρω από τη μουτζούρα δηλαδή γενικά, το οποίο και το πέτυχα. Αλλά το μικρόβιο του καλλιτέχνη είναι τόσο μεγάλο, που νικάει τα πάντα γύρω. Αυτό το μικρόβιο, όσο μεγαλώνεις, μεγαλώνει μαζί σου και γίνεται μη χειρότερα Θεέ μου. Σε πάει εκεί που δεν θες να πας ή εκεί που δεν φανταζόσουν να πας. Είναι ένα μικρόβιο που το κουβαλάει και το παίρνει μαζί του ο καλλιτέχνης. Δεν πεθαίνει ποτέ”.
Μέσα σε λίγα χρόνια ο Βασίλης Καρράς γίνεται ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής της Ελλάδας. Του έχει αποδοθεί ο χαρακτηρισμός “Ο Άρχοντας της καψούρας” γιατί έχει τραγουδήσει όσο κανείς άλλος τον πόνο του… χωρισμού, ενώ είχε σταθερή πορεία στη δισκογραφία με πάνω από 40 δίσκους.
Δίσκοι του έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι, ενώ η μεγαλύτερη δισκογραφική του επιτυχία ήταν το άλμπουμ «Μ’ έχεις Κάνει Αλήτη».
Συνεργάστηκε με πληθώρα συνθετών και στιχουργών μεταξύ των οποίων οι Γιώργος Θεοφάνους, Εύη Δρούτσα, Χρήστος Δάντης, Χρήστος Νικολόπουλος και Μιχάλης Χατζηγιάννης.
Πάνω στη σκηνή τραγούδησε με αναρίθμητους καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Νίκος Ζωιδάκης, οι Πυξ Λαξ, η Αντζελα Δημητρίου, η Κωνσταντίνα, η Καίτη Γαρμπή, ο Παντελής Παντελίδης και ο Γιώργος Κακοσαίος.