Για το Βελιγράδι αναχώρησαν τα μέλη της ελληνικής ομάδας, που θα αγωνιστούν στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα (25/2) και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (3-5/3) στην πόλη της Σερβίας. Η ελληνική ομάδα θα πραγματοποιήσει προετοιμασία στο Βελιγράδι, που έχει την τιμητική του φέτος, αφού – εκτός από το Βαλκανικό – φιλοξενεί το κορυφαίο γεγονός του χειμώνα στη Γηραιά Ήπειρο, το Ευρωπαϊκό κλειστού.
Η Κατερίνα Στεφανίδη θα ταξιδέψει για το Βελιγράδι στις 28 Φεβρουαρίου, ενώ στις 2 Μαρτίου αναχωρούν οι Μιχάλης Σταματόγιαννης και Εμμανουήλ Καραλής.
Τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έχουν μέχρι στιγμής εξασφαλίσει οι Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ), Κώστας Φιλιππίδης (επί κοντώ), Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν), Ελισάβετ Πεσιρίδου (60 μ. εμπ.), Εμμανουήλ Καραλής (επί κοντώ), Ραφαέλα Σπανουδάκη (60 μ.) και Μιχάλης Σταματόγιαννης (σφαιροβολία).
Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα είναι για τους αθλητές μας η τελευταία ευκαιρία να εξασφαλίσουν τα όρια για το κορυφαίο γεγονός του χειμώνα.
Η ομάδα για το Βαλκανικό:
Άνδρες
60 μ.: Παναγιώτης Τριβυζάς (ΟΣΦΠ), Παναγιώτης Ανδρεάδης (Πανιώνιος)
1.500 μ.: Ανδρέας Δημητράκης (Παναξιακός)
3.000 μ.: Κώστας Γκελαούζος (ΠΑΟ)
60 μ. εμπ.: Κώστας Δουβαλίδης (ΣΚΑ Δράμας)
Μήκος: Τάσος Γαλαζούλας (Ελευθέριος Βενιζέλος ΓΣ), Μίλτος Τεντόγλου (ΓΕ Γρεβενών)
Επί κοντώ: Κώστας Φιλιππίδης (ΠΓΣ), Δημήτρης Πατσουκάκης (ΟΣΦΠ)
Τριπλούν: Δημήτρης Τσιάμης (ΟΣΦΠ), Δημήτρης Μπαλταδούρος (ΓΣ Ηλιούπολης)
Σφαιροβολία: Νίκος Σκαρβέλης (ΓΣ Τρικάλων).
Γυναίκες
60 μ.: Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης), Γρηγορία Κεραμιδά (ΑΟ Βάρης)
400 μ.: Ανδριάνα Φέρρα (ΟΣΦΠ)
800 μ.: Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς)
3.000 μ.: Αναστασία Καρακατσάνη (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
60 μ. εμπ.: Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΓΣ Κηφισιάς)
Μήκος: Λίλη Αλεξούλη (Πέλασγός), Εφη Κολοκυθά (Ελευθέριος Βενιζέλος)
Επί κοντώ: Στέλλα- Ηρώ Λεδάκη (Ελευθέριος Βενιζέλος)
Τριπλούν: Βούλα Παπαχρήστου (ΑΕΚ)
*Εξαιρετική είναι η παρουσία της Ελλάδας στα βαλκανικά πρωταθλήματα κλειστού στίβου από το 1994 που ξεκίνησαν μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με την κατάταξη των μεταλλίων, η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση έχοντας κατακτήσει συνολικά 351 μετάλλια, από τα οποία 118 είναι χρυσά, 131 αργυρά και τα 102 είναι χάλκινα. Μόνο η Ρουμανία έχει καλύτερη συγκομιδή με 373 συνολικά και 186 χρυσά, 113 αργυρά και 74 χάλκινα. Στην τρίτη θέση ακολουθεί η Βουλγαρία με 241 στο σύνολο και 70-87.84.