Ειδήσεις

Συνεχείς δειγματοληψίες για την ποιότητα του νερού στη Ρόδο – Δεν υπάρχει πρόβλημα με τα νερά κολύμβησης

Εκπαιδευτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε χθες στο ξενοδοχείο Grand Hotel με θέμα:  «Διαπίστευση Μεθόδων Δειγματοληψίας».
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-203 με τίτλο:  Διαπίστευση μεθόδων για τα εργαστήρια δημόσιας υγείας στις Περιφέρειες».
«Η ημερίδα είχε το χαρακτήρα εκπαίδευσης για τους επόπτες υγείας που δραστηριοποιούνται στη Ρόδο. Πραγματοποιήθηκε στο  πλαίσιο  ευρωπαϊκού προγράμματος που υλοποιεί το ΚΕEΛΠΝΟ. Αφορά τις διαπιστεύσεις των εργαστηρίων δημόσιας υγείας.  Μέσω αυτού πιστοποιούνται και οι επόπτες ώστε μέσω μιας διαδικασίας ΙSO να λαμβάνουν τα δείγματα  από το νερό και τα τρόφιμα τα οποία   θα αποστέλνουν στις αρμόδιες υπηρεσίες για ελέγχους», δήλωσε το στέλεχος του ΚΕΕΛΠΝΟ  κ. Ελεονόρα Χατζηπασχάλη.
Σε ερώτηση αν οι έλεγχοι είναι συνεχείς,  η κ. Χατζηπασχάλη δήλωσε:
«Οι έλεγχοι είναι σε καλό επίπεδο. Λαμβάνουμε υπόψη ότι η χώρα μας είναι σε οικονομική κρίση. Αυτό δημιουργεί προβλήματα γιατί δεν υπάρχουν οι αντίστοιχοι πόροι στις περιφέρειες για να  δρουν όπως πρέπει. Τα θέματα δημόσιας υγείας όμως είναι στην πρώτη γραμμή. Επιβάλλεται να διενεργούνται οι έλεγχοι για να διαφυλάσσεται η δημόσια υγεία».
Σχετικά με τα αποτελέσματα των ελέγχων  σε  νερά κολύμβησης, η κ. Χατζηπασχάλη δήλωσε :
«Δεν διαπιστώθηκαν προβλήματα  σε νερά κολύμβησης στη Ρόδο. Παρόλα αυτά,  όπου διαπιστωθεί πρόβλημα, γίνονται διορθωτικές κινήσεις».
Το στέλεχος του ΚΕΕΛΠΝΟ τόνισε πως δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα του πόσιμου  νερού που παρέχεται από τα ξενοδοχεία.
«Οι  επόπτες δημόσιας υγείας  είναι σε επιφυλακή. Έχουν γίνει διορθωτικές κινήσεις και σε ξενοδοχεία της Ρόδου,  όπου παρουσιάστηκαν πέρσι κάποια ζητήματα. Η επιτήρηση θα είναι συνεχής ειδικά στα  τουριστικά καταλύματα», τόνισε η κ.  Ελεονόρα Χατζηπασχάλη.
Όπως είπε η κ. Χατζηπασχάλη αναπτύσεται σε όλη τη χώρα και  δίκτυο εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας του ΚΕΕΛΠΝΟ με  στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας από κάθε κίνδυνο και απειλή, την υπεύθυνη πληροφόρηση της πολιτείας καθώς και την προάσπιση και προαγωγή της ποιότητας ζωής των πολιτών.
«Τα εργαστήρια που είναι στο δίκτυο ακολουθούν τη διαδικασία διαπίστευσης εφαρμόζοντας το πρότυπο ISO 17025. Παρέχουν υπηρεσίες ποιότητας στους πολίτες μέσω της εκτέλεσης διαπιστευμένων μετρήσεων και δοκιμών  που διασφαλίζουν την ακρίβεια και πιστότητα αυτών», τόνισε η  κ. Χατζηπασχάλη.

Το έργο «Διαπίστευση Μεθόδων για τα Εργαστήρια Δημόσιας Υγείας στις Περιφέρειες Σταδιακής Εισόδου (Νοτίου Αιγαίου)»  έχει  προϋπολογισμό 75.455,21€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α).
Η αξιολογημένη πράξη περιελάμβάνει   τρια  υποέργα και συγκεκριμένα:
-Επέκταση της Διαπίστευσης του ΠΕΔΥ Νοτίου Αιγαίου
-Διακρίβωση μετρητικού εξοπλισμού των εργαστηρίων
-Διαπίστευση και επέκταση του πεδίου Διαπίστευσης των εργαστηρίων από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.)

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου