Σύμφωνα με το Spiegel, είναι προφανώς ο μοναδικός που πιστεύει κάτι τέτοιο, διότι υπόλοιποι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης έχουν ζητήσει από την Ελλάδα να τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της.
«Η Ελλάδα διολισθαίνει προς την πτώχευση και χρειάζεται άμεσα μια ένεση ρευστότητας. Τόσο ο κ. Μοσκοβισί, όσο και οι κ.κ. Ντάισελμπλουμ και Ρέγκλινγκ, θεωρούν ότι είναι πολύ δυσμενείς οι συνθήκες να υπάρξει μια συμφωνία», αναφέρει το Spiegel και προσθέτει: «Μοναδικός αισιόδοξος είναι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ο οποίος θεωρεί ότι μπορεί να πείσει τους εταίρους του για μια σειρά μέτρων όπως την άρση του πλειστηριασμού στην πρώτη κατοικία και τη μη αύξηση του ΦΠΑ. Το ζήτημα είναι αν βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο η μισοάδειο».
Την ίδια ώρα, ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Γεργκ Σέλινγκ, επιβεβαίωσε πως η συνεδρίαση του Eurogroup διεξήχθη σε σκληρό κλίμα καθώς και ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας, θέλουν από την ελληνική κυβέρνηση συγκεκριμένα στοιχεία μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες.
Σε δηλώσεις του σε αυστριακούς δημοσιογράφους, μετά τη λήξη της σημερινής άτυπης Συνόδου του Eurogroup στην Ρίγα, ο αυστριακός ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι «αποφασιστικής σημασίας ήταν η συγκατάθεση της Αθήνας να καταβληθούν τώρα προσπάθειες με όλη τη δύναμη και ένταση για την εξεύρεση συμφωνίας».
«Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει και από τη σκοπιά του Eurogroup να υπάρξει μια πρώτη συμφωνία μέσα στο Μάιο, καθώς ενδεχόμενα θα πρέπει να ασχοληθεί με αυτό η Σύνοδος Κορυφής του Ιουνίου», ανέφερε, προσθέτοντας ότι σήμερα κανείς δεν μπορεί να πει ποια είναι η τρέχουσα δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας.
Σύμφωνα με τον αυστριακό υπουργό Οικονομικών, στη Σύνοδο επικράτησε η ομόφωνη άποψη ότι ο χρόνος τελειώνει, όπως επίσης ότι χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν υπάρχουν χρήματα για την Αθήνα, κάτι που, όπως είπε, δεν είναι νέο, αλλά κανείς πρέπει να το επαναλαμβάνει όσο συχνά γίνεται.
Επίσης, επιβεβαίωσε πως η συνεδρίαση του Eurogroup διεξήχθη σε σκληρό κλίμα και πως ορισμένοι υπουργοί Οικονομικών επιχειρηματολόγησαν οπωσδήποτε έντονα, και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «όταν η Αθήνα σχεδιάζει μεταρρυθμιστικά βήματα, με τα οποία δεν θα γίνουν εξοικονομήσεις, αλλά θα δοθούν περισσότερα χρήματα στο συνταξιοδοτικό σύστημα ή για την επαναπρόσληψη υπαλλήλων, τότε οι υπουργοί Οικονομικών έθεσαν το ερώτημα, από πού θα έλθουν τα χρήματα».
Την ίδια στιγμή η φαλλική εφημερίδα «Les Echos» κάνει λόγο για βερμπαλίσμούς και ακατάσχετης φλυαρίας από την πλευρά του Έλληνα υπουργού Οικονομικών.