Ειδήσεις

Έρευνα ΕΛΣΤΑΤ για Υγεία: «Όπου φτωχός κι η μοίρα του»

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που παρουσίασε την Παρασκευή η ΕΛΣΤΑΤ στο πλαίσιο της Έρευνας «Υγεία Ενηλίκων και Παιδιών 2017». Έτσι με βάση τα δεδομένα ποσοστό 19,3% του φτωχού πληθυσμού ηλικίας 16 ετών και άνω, δεν έλαβε ιατρική εξέταση ή θεραπεία, αν και χρειάστηκε. Το αντίστοιχο ποσοστό του μη φτωχού πληθυσμού ανήλθε στο 8,9%. Βασική αιτία που απέτρεψε τους πολίτες από το να πραγματοποιήσουν την ιατρική εξέταση ή θεραπεία που έπρεπε ήταν η οικονομική τους κατάσταση. Το ποσοστό ανήλθε σε 74,6%.

Η ύπαρξη λίστας αναμονής ήταν η δεύτερη αιτία, με μεγάλη όμως διαφορά (13,6%). Σε ποσοστό 5,3%, πολίτες δήλωσαν ότι περίμεναν μήπως το πρόβλημα υποχωρήσει ή βελτιωθεί.

Αντιστοίχως, 37,2% όσων χρειάστηκαν οδοντιατρική, στοματολογική, ορθοδοντική εξέταση ή θεραπεία δεν την έλαβαν. Σύμφωνα με την έρευνα, το 21,8% του φτωχού πληθυσμού ηλικίας 16 ετών και άνω δεν υποβλήθηκε σε οδοντιατρική, στοματολογική, ορθοδοντική εξέταση ή θεραπεία, αν και χρειάστηκε. Το αντίστοιχο ποσοστό του μη φτωχού πληθυσμού ανέρχεται στο 8,6%.

Πάντως το 74,2% του πληθυσμού ηλικίας 16 ετών και άνω δήλωσε πως  έχει πολύ καλή ή καλή υγεία, το 15,5% μέτρια υγεία και το 10,3% κακή ή πολύ κακή υγεία.  Το 98,% των παιδιών έχει πολύ καλή ή καλή υγεία, το 1,2% μέτρια υγεία και το 0,8% κακή ή πολύ κακή υγεία, κατά δήλωση των γονέων τους.

Από την Ελληνική Στατιστική Αρχή σας αποστέλλεται το infographic που αφορά στο Δελτίο Τύπου «Υγεία Ενηλίκων και Παιδιών 2017» το οποίο μπορείτε να αναζητήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.statistics.gr/el/infographic-silc-health-2017

DT ygeiaWHITE

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου