Αδυνατούμε πραγματικά να παρακολουθήσουμε τις ρηχές και καινοφανείς αναλύσεις του κ. Χατζηδιάκου περί δημοκρατίας και δημοκρατικού πολιτεύματος, περί σεβασμού των θεσμών και των νόμων. Η δημοκρατία σίγουρα δεν είναι απλά μια διαδικασία που μέρος της αποτελούν οι εκλογές και σίγουρα δεν αποτελεί ορισμό του δημοκρατικού πολιτεύματος ο σεβασμός του όποιου εκλογικού αποτελέσματος, όπως διατείνεται ο κ. Χατζηδιάκος. Η δημοκρατία αντίθετα είναι ουσία και όσοι δεν έχουμε βραχεία μνήμη, θυμόμαστε πάμπολλους λαϊκούς αγώνες υπεράσπισης του δημοκρατικού πολιτεύματος στη βάση ακριβώς της αμφισβήτησης εκλογικών αποτελεσμάτων που είχαν επιτευχθεί με «ανορθόδοξους» τρόπους. Αυτά όμως είναι δύσκολα ή ψιλά γράμματα για κάποιους!
Ας μπούμε όμως στην ουσία. Μίλησε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος για δημοκρατικό διάλογο, ως προαπαιτούμενο της σύγχρονης δημοκρατίας. Όταν ο ίδιος όχι απλά δεν επεδίωξε, αλλά και αρνήθηκε τον όποιο διάλογο για τη διευθέτηση ενός τόσο απλού και διαδικαστικού ζητήματος, όπως η διεξαγωγή της ορκωμοσίας του δημοτικού συμβουλίου.
Καταφέρθηκε εναντίον μας, ισχυριζόμενος ότι αμφισβητήσαμε την ετυμηγορία του Ροδιακού Λαού. Αλήθεια πότε το κάναμε αυτό; Αμφισβητήσαμε μήπως το αποτέλεσμα των εκλογών; Καταθέσαμε μήπως κάποια ένσταση κατά του κύρους των εκλογών; Άλλοι το έκαναν, όχι πάντως η ΡΟΠΟΑΝ! Εμείς αποδεχθήκαμε την εκλογή μας, αποδεχθήκαμε και την υποχρέωσή μας να δώσουμε τον νόμιμο όρκο εντός της νόμιμης προθεσμίας πριν την εγκατάσταση και ανάληψη των καθηκόντων μας.
Η πραγματικότητα όμως είναι ότι δύο άλλες παρατάξεις, του κ. Καρίκη και του κ. Χατζηευθυμίου, έχουν αμφισβητήσει ευθέως το κύρος των εκλογών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η εκλογή του κ. Χατζηδιάκου, η εκλογή μας, η εκλογή όλων εντέλει, είναι αιρέσιμη. Και εναπόκειται στη δικαιοσύνη, να αποφανθεί επί της αιρεσιμότητας αυτής. Ο κάθε λογικά σκεπτόμενος, τι κάνει; Εξαντλεί τα χρονικά περιθώρια που του δίνει ο νόμος (31/8/2014) μήπως και αρθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η αιρεσιμότητα αυτή. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε ορκίζεται και αναλαμβάνει τα καθήκοντά του.
Εσείς δυστυχώς κ. Χατζηδιάκο, δεν ακολουθήσατε τη φωνή της κοινής λογικής. Επισπεύσατε την οργάνωση μιας φιέστας ορκωμοσίας, που μπορεί ενδεχόμενα να αποδειχθεί κενή περιεχομένου. Εκτός κι αν εσείς γνωρίζετε εκ των προτέρων τις αποφάσεις της δικαιοσύνης ή επιδιώκετε να τις προεξοφλήσετε ή και να τις εκβιάσετε με το «πάνδημο» και «λαοπρόβλητο» της συγκεκριμένης φιέστας. Κι από πάνω μας κατηγορείτε ότι εμείς προσπαθούμε να επηρεάσουμε ή να εκβιάσουμε τα ελληνικά δικαστήρια. Έλεος!
Η συνήθεια διαστροφής της αλήθειας μπορεί να αποτελεί επαγγελματικό κεκτημένο κάποιων (χούι, το λέει ο λαός), αλλά έχει και όρια!