Εχει κριθεί ήδη προσωρινά κρατούμενος ένας 32χρονος Αλβανός
Προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Τρίτη, ζήτησε και έλαβε χθες από την τακτική Ανακρίτρια Ρόδου, ένας 40χρονος επαγγελματίας οδηγός, από τ’ Αφάντου, που φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση μεταφοράς κοκαΐνης στη Ρόδο, για την οποία έχει κριθεί ήδη προσωρινά κρατούμενος ένας 32χρονος Αλβανός.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», ο Αλβανός τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση και όπως φέρεται να προέκυψε, ερχόταν πολύ συχνά από την Αθήνα στη Ρόδο, όπου παρέμενε για λίγες ημέρες και ακολούθως επέστρεφε εκ νέου στην Αθήνα.
Την 09.00′ ώρα της 25ης Ιουνίου 2015 ο Αλβανός έφθασε στη Ρόδο με πτήση της AEGEAN από Αθήνα. Ακολούθως μίσθωσε ένα αυτοκίνητο και μετέβη στο κατάστημα JUMBO και στο κατάστημα ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ επί της Λεωφόρου Ρόδου – Λίνδου.
Στη συνέχεια μετέβη στην οικία του στα Κοσκινού, όπου παρέμεινε έως την 16.20 ώρα της ίδιας ημέρας. Τότε επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο και μετέβη στ’ Αφάντου. Επισκέφθηκε την εταιρεία ταχυμεταφορών ACS και παρέλαβε ένα δέμα.
Κατά την έξοδό του άμεσα ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς και σε σωματική έρευνα που του έγινε, βρέθηκαν στην κατοχή του, μία χάρτινη συσκευασία εντός της οποίας υπήρχε μία θήκη γυαλιών, η οποία περιείχε μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με κοκαΐνη, μικτού βάρους 153,6 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 550 ευρώ, και τρία κινητά τηλέφωνα με 5 αριθμούς.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του δεν βρέθηκε τίποτε το αξιόλογο. Κατόπιν ελέγχου στο αρχείο της εταιρείας ταχυμεταφορών βεβαιώθηκαν άλλες τέσσερις μεταφορές δεμάτων, τους τελευταίους τέσσερις μήνες, τις οποίες φέρεται να οργάνωσε ο πρώτος κατηγορούμενος.
Σύμφωνα με τη Δίωξη Ναρκωτικών Ρόδου στις τρεις από αυτές το δέμα παρέλαβε από την εταιρεία ταχυμεταφορών, στ’ Αφάντου, ο 40χρονος, ενώ στην τέταρτη το δέμα παρέλαβε άγνωστο άτομο.
Απολογούμενος ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας ο Αλβανός αρνήθηκε την κατηγορία που του απαγγέλθηκε. Όπως κατέθεσε, βρίσκεται στην Ελλάδα από το έτος 1999 με σκοπό να σταδιοδρομήσει επαγγελματικά και να βοηθήσει οικονομικά την πολυμελή οικογένειά του (έχει 7 αδέλφια).
Όταν έφθασε στην Ελλάδα εγκαταστάθηκε στα Καμίνια του Πειραιά και εργάσθηκε συνεχώς μέχρι και το έτος 2009 ως εργάτης σε εργοστάσιο ελαστικών.
Το έτος 2010 καταδικάσθηκε για κατοχή ινδικής κάνναβης σε κάθειρξη 8 ετών και αποφυλακίσθηκε από τις φυλακές το έτος 2013. Μετά την έξοδό του από τις φυλακές εργάσθηκε ως πωλητής σε κατάστημα εμπορίας επίπλων.
Το Νοέμβριο του 2014 εντελώς τυχαία γνώρισε στο γήπεδο Καραϊσκάκη του Πειραιά στον αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ – ΑΤΛΕΤΙΚΟ έναν ιδιοκτήτη καφετέριας στη Ρόδο με τον οποίο αντάλλαξε τηλέφωνα.
Του τηλεφώνησε για να τον ρωτήσει, εάν γνώριζε κάποια επιχείρηση που χρειαζόταν υπάλληλο και το Πάσχα του 2015 επισκέφτηκε το νησί και παρέμεινε μια εβδομάδα, ψάχνοντας για εργασία.
Τον Ιούνιο του 2015 αποφάσισε να εγκατασταθεί στη Ρόδο και ενημέρωσε μεταξύ άλλων και έναν Βορειοηπειρώτη φίλο του, ονόματι Χρήστο, με τον οποίο είχε γνωριστεί σε μία καφετέρια της Νέας Σμύρνης.
Στη Ρόδο έφθασε στις 25 Ιουνίου 2015 και δύο ημέρες πριν φύγει βρέθηκε με τον Βορειοηπειρώτη, ο οποίος του πρότεινε να παραλάβει στη Ρόδο από τη μεταφορική εταιρεία ACS στην περιοχή Αφάντου ένα μικρό δέμα με άγνωστη ποσότητα ναρκωτικών και να την παραδώσει σε άγνωστο σε εκείνον άτομο που θα τον καλούσε. Για να κάμψει τους φόβους του ο Βορειοηπειρώτης του είπε ότι το δέμα θα είχε ως παραλήπτη ένα φανταστικό πρόσωπο με το όνομα «Αναγνωστόπουλος». Δέχτηκε να παραλάβει το δέμα και ως αμοιβή θα ελάμβανε το ποσό των 500 ευρώ. Ισχυρίστηκε ότι ήταν η μια και μοναδική φορά που παρέλαβε δέμα με ναρκωτικά. Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Μανώλης Κουτσούκος.