Σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ Ρόδου (23.01.18), ο Δημήτρης Γάκης, δήλωσε στη δημοσιογράφο Ρένα Βενιανάκη:
Για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό:
Εφόσον δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις, καθώς η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη, μόνο εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν. Οι διπλωματικές διαπραγματεύσεις κινούνται με αργούς ρυθμούς και η αντιμετώπισή τους πρέπει να γίνεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα απ’ όλους. Είναι απαράδεκτη η εκμετάλλευση ενός εθνικού θέματος για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Η αρχαία Μακεδονία ήταν βέβαια Ελληνική και στην πορεία των αιώνων κατοικήθηκε από Σλαβικούς και Βουλγαρικούς πληθυσμούς. Το μεγαλύτερο τμήμα κατοικείται από Έλληνες. Τα ζητήματα αυτά πρέπει να τα αντιμετωπίζει κανείς με προσοχή και σοβαρότητα, χωρίς αλυτρωτισμούς. Είναι ανεπίτρεπτη η οποιαδήποτε αμφισβήτηση των συνόρων, που μπορεί να αποτελεί κίνδυνο για τη σταθερότητα στην περιοχή.
Για τις κριτικές της αντιπολίτευσης γιατί δεν έγινε διάλογος:
Είναι πολύ νωρίς γιατί μόλις προχθές έγιναν γνωστές οι προτάσεις Νίμιτς. Η ενημέρωση λοιπόν δεν μπορεί παρά να εξαρτάται από το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις. Μετά από τις συνομιλίες και τις συνεννοήσεις με τις δύο πλευρές, κατατίθενται οι προτάσεις για επεξεργασία από τα δύο μέρη, που εν συνεχεία θα καταθέσουν τις δικές τους αντιπροτάσεις, για να καταλήξουν έτσι σε μια σύνθεση της ευρύτερης δυνατής αποδοχής.
Για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης:
Επρόκειτο για μια κίνηση ακραία, που δίνει λάθος μηνύματα προς τα έξω. Με τη σειρά τους βέβαια, οι ακραίες αυτές θέσεις υπονομεύουν το κύρος του συλλαλητηρίου.
Για την ενημέρωση του Πρωθυπουργού στον Αρχιεπίσκοπο:
Ο Αρχιεπίσκοπος συνέστησε ψυχραιμία για να διατηρήσει την ενότητα του ελληνικού λαού σε τέτοια ευαίσθητα θέματα. Η επίσημη Εκκλησία, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, απέχει από ακραίες εκδηλώσεις και ο ίδιος συνέστησε αυτοσυγκράτηση.
Για την εκδήλωση προς τιμήν του Γιάννη Ζίγδη:
Στο τέλος της συνέντευξης ο βουλευτής αναφέρθηκε στην εκδήλωση που οργανώνεται από τη Βουλή προς τιμήν του Δωδεκανήσιου πολιτικού Ι. Ζίγδη, ο οποίος άφησε το στίγμα του στην εθνική αλλά και στη Δωδεκανησιακή πολιτική σκηνή. «Η Δωδεκάνησος ανέδειξε πολλούς αξιόλογους και σοβαρούς πολιτικούς. Ο Γιάννης Ζίγδης ήταν ένα από αυτούς. Τον επιλέξαμε γιατί ήταν ο άνθρωπος που συνέβαλε καθοριστικά στην αναδιοργάνωση της ενεργειακής πολιτικής της Χώρας μας και χάραξε την αναπτυξιακή δομή της Δωδεκανήσου. Διετέλεσε αρχηγός κόμματος και φέτος συμπληρώνονται είκοσι ένα χρόνια από το θάνατό του», είπε ο Δημήτρης Γάκης. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης η Βουλή θα αποτίσει φόρο τιμής στον Ι. Ζίγδη και στο δεύτερο μέρος τα κόμματα θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους για την ενεργειακή πολιτική και για περιφερειακά αναπτυξιακά ζητήματα.
Το Γραφείο ΤΥΠΟΥ
-.-