Την αναπροσαρμογή του καθεστώτος των αδειών ειδικού σκοπού για τους γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν στο Δημοτικό ή στο Νηπιαγωγείο προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Ο λόγος είναι οι γονείς να μπορούν να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους από την 1η Ιουνίου -οπότε και ανοίγουν όλες οι δομές της εκπαίδευσης- στη λήξη του ωραρίου, εφόσον τα Ολοήμερα προγράμματα σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία δε θα λειτουργήσουν.
“Είχαμε ένα χρέος να επιτρέψουμε στα παιδιά μας να επιστρέψουν στον φυσικό τους χώρο. Άνοιξε η εστίαση, τα παιδία είναι έξω, και είναι πολύ καλύτερα να βρίσκονται στο σχολείο όπου λαμβάνονται και όλα τα απαραίτητα μέτρα” σημείωσε η υπουργός σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ και συμπλήρωσε για τους γονείς ότι θα ζητήσει να προσαρμοστεί και το καθεστώς των αδειών με μειωμένο ωράριο των γονέων ώστε για να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους. “Έχω ζητήσει στο υπουργείο Εσωτερικών να προσαρμοστεί το καθεστώς των αδειών των γονέων που έχουν παιδιά που είναι στο ολοήμερο ούτως ώστε να μπορούν να κάνουν χρήση μειωμένου ωαρίου για να παραλάβουν τα παιδιά τους” τόνισε.
“Έχουμε ένα χρέος να επιτρέψουμε στα παιδιά μας να επιστρέψουν στον φυσικό τους χώρο που είναι το σχολείο” είπε.
Σε σχέση με όσα ακούγονται αναφορικά με το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα φέτος τα σχολεία, η κα Κεραμέως επιβεβαίωσε πως γίνεται μια προσπάθεια να γίνει αυτό, αλλά οπωσδήποτε εάν αυτό συμβεί τελικά, δεν θα είναι νωρίτερα από την 1η Σεπτέμβρη.
Ως προς την τηλεκπαίδευση, η κ. Κεραμώς είπε “ξεκινήσαμε από το μηδέν και αν η τηλεκπαίδευση κατάφερε να εφαρμοστεί σε ευρεία κλίμακα αυτό έγινε χάρη στους εκπαιδευτικούς. Φροντίσαμε οι μαθητές να μπορούν να συνδεθούν και με αστική χρέωση, ενώ δόθηκαν 20.000 υπολογιστές στα σχολεία. 48.000 επιπλέον συσκευές προγραμματίζεται να διατεθούν στα σχολεία για εξοπλισμό σε Η/Υ”.
Η υπουργός είπε ότι η διαδικασία επηρέασε θετικά τις διοικητικές διαδικασίες των σχολείων, όπως είναι οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία και η ψηφιοποίηση των διαδικασιών της εκπαίδευσης .
Για την εφαρμογή ψηφιακών μέσων στο εκπαιδευτικό έργο σημείωσε ότι έχουν γίνει άλματα. “Η σύγχρονη δεν μπορεί να αντικαταστήσει την δια ζώσης εκπαίδευση, αλλά η ασύγχρονη είναι εργαλείο πάνω στο οποίο μπορούμε να χτίσουμε”.
Ως προς τα Πανεπιστήμια, η υπουργός ανέφερε ότι 1 εκ 200 χιλιάδες συγγράμματα διανέμονται κατ’ οίκον και ότι το εξάμηνο ολοκληρώθηκε μέσω εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε ποσοστά εντυπωσιακά. Το 3,5% των εργαστηριακών μαθημάτων ξεκίνησαν ήδη δια ζώσης.
Πηγή: thetoc.gr