Συνεντεύξεις

Βίκυ Φλέσσα: «Η χαλαρή ψήφος είναι μία πράξη αυτογκόλ»

Εχοντας χαράξει μία αξιοσημείωτη πορεία στην ΕΡΤ για περισσότερα από 20 χρόνια, παρουσιάζοντας εκπομπές με θέματα που αφορούν στον πολιτισμό και στην παιδεία, η δημοσιογράφος και φιλόλογος Βίκυ Φλέσσα, βάζει πλώρη για την Ευρωβουλή.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «δ», μιλά για την υποψηφιότητά της με τη ΝΔ και το διακύβευμα της κάλπης της 9ης Ιουνίου. Τονίζει ότι είναι πρωτίστως εθνικό θέμα είναι οι ευρωεκλογές, καθώς διακυβεύεται η περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της Πατρίδας μας στα επόμενα χρόνια και για αυτό τον λόγο οφείλουμε να επιλέξουμε προσωπικότητες ικανές να μάς εκπροσωπήσουν στο εξωτερικό…
«Η Ελλάδα θα εκλέξει 21 εκπροσώπους της στο Ευρωκοινοβούλιο απὸ ὸλα τα κὸμματα.
Μικρός αριθμός, για αυτό και είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη που έχουμε με την ψήφο μας της επάξιας εκπροσώπησης των συμφερόντων μας στην Ευρώπη», δηλώνει η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ και τονίζει ότι η …χαλαρή ψήφος είναι μία πράξη- αυτογκόλ, διότι μάς στερεί την δυνατότητα να αποφασίζουμε εμείς για την πρόοδο της Πατρίδας μας, εκλέγοντας τους ικανότερους και τους εργατικότερους εκπροσώπους μας στο κέντρο λήψης των αποφάσεων, στην Ευρώπη.
Αναφορικά με το «στίγμα» που θέλει να αφήσει η Βίκυ Φλέσσα στην Ευρωβουλή τονίζει ότι: «Έχω μάθει να ακούω χάρις στην δημοσιογραφία και θέλω να φέρω την φωνή σας στο κέντρο της Ευρώπης, εφόσον μέ εμπιστευτείτε να σάς εκπροσωπήσω ως Ελληνίδα στην Ευρωβουλή. Δεσμεύομαι, λοιπόν, να εργαστώ με φιλότιμο, για να φέρουμε την Ελλάδα πιο κοντά στην Ευρώπη. Για να επιστρέψει η Ευρώπη στον Άνθρωπο. Αυτή είναι μία επιστροφή προόδου. Επιστροφή, λοιπόν, στον Ανθρωπο για την Ευρώπη στο Μέλλον».
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης:
• Κυρία Φλέσσα, ποιό θα λέγατε ότι είναι το διακύβευμα αυτών των ευρωπαϊκών εκλογών; Εχουν και εθνική διάσταση οι ευρωεκλογές;
Πρωτίστως εθνικό θέμα είναι οι ευρωεκλογές, κύριε Γκαρτζώνη, διότι διακυβεύεται η περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της Πατρίδας μας τα επόμενα χρόνια και για αυτό τον λόγο οφείλουμε να επιλέξουμε προσωπικότητες ικανές να μάς εκπροσωπήσουν στο εξωτερικό.
Ὀπως γνωρίζετε, το 70% των νομοσχεδίων, τα οποία ψηφίζονται στην Βουλή των Ελλήνων προέρχονται από το Ευρωκοινοβούλιο. Προτείνονται και ψηφίζονται πρώτα από τους ευρωβουλευτές, οι οποίοι για την επόμενη πενταετία θα είναι ἐν συνόλῳ στην Ευρωβουλή 720 τον αριθμόν.
Η Ελλάδα θα εκλέξει 21 εκπροσώπους της στο Ευρωκοινοβούλιο απὸ ὸλα τα κὸμματα. Μικρός αριθμός, για αυτό και είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη που έχουμε με την ψήφο μας της επάξιας εκπροσώπησης των συμφερόντων μας στην Ευρώπη.
Να πείσεις δηλαδή ως Ελληνὶδα ως Έλληνας ευρωβουλευτής στην Ευρώπη ικανό αριθμό ευρωβουλευτών από χώρες με κοινά προβλήματα, ώστε να προτείνεις συνεργατικές δράσεις, οι οποίες θα γίνουν προγράμματα και θα χρηματοδοτηθούν από ευρωπαϊκά κονδύλια.


• Ποια είναι η προσδοκία σας από τη συμμετοχή σας στις ευρωεκλογές; Γιατί κάποιος να ψηφίσει τη Βίκυ Φλέσσα και τη ΝΔ;
Η ΝΔ είναι μια κεντροδεξιά πολιτική δύναμη ισχυρή, αναγνωρισμένη απολύτως στην Ευρώπη. Αυτό, άλλωστε, αποδεικνύεται και από την παρουσία του προέδρου του Λαϊκού Ευρωπαϊκού Κόμματος κ. Μάνφρεντ Βέμπερ (με τον οποίον -μάλιστα- είχα και μια σύντομη συνομιλία για συνέργειες εντός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος), αλλά και πλήθος άλλων Ευρωπαίων πολιτικών, στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια ύπαρξης της ΝΔ.
Σε ό,τι αφορά στο πρόσωπό μου, ζητώ από τις Ελληνίδες και τους ΄Ελληνες να μέ εμπιστευθούν, να μού δώσουν τον έναν από τους τέσσερεις σταυρούς- είμαι το νούμερο 40 στο ευρωψηφοδέλτιο και την επιστολική ψήφο – καθώς είμαι η μόνη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, η οποία ασχολούμαι με αυτά ακριβώς, τα οποία αποτελούν την υπερηφάνεια μας εμάς των Ελλήνων: την Γλώσσα μας, τα Γράμματα και τον Πολιτισμό μας.
Θέλω να συνεισφέρω στην Παιδεία, τον Πολιτισμό, στην προστασία του Περιβάλλοντος και στην Πρόνοια-Ψυχική Υγεία των παιδιών και των ηλικιωμένων.

Θα διεκδικήσουμε την ενίσχυση της Ανθρωπιστικής Παιδείας και των Κλασικών Γραμμάτων στα ευρωπαϊκά σχολεία, την γαλούχηση των νέων φιλελλήνων της Ευρώπης μέσα από δράσεις και προγράμματα ανάδειξης των παραδόσεων και του πολιτισμού μας,-στην Ρόδο επί παραδείγματι, στο νησί του Ἠλιου, θα μπορούσε να διοργανώνεται -μεταξύ άλλων- ετησίως ένα Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Ηλιακή Ενέργεια, θα ήθελα να σχεδιάσουμε ευρωπαϊκά προγράμματα στήριξης της ψυχικής υγείας—μείζον θέμα- αλλά και της διαγενεακότητας, δηλαδή της συγκατοίκησης ηλικιωμένων με νήπια σέ Παιδικούς Σταθμούς και Λέσχες Φιλίας σε ό,τι αφορά στην Πρόνοια.

Αλλά και να γεμίσουν το καλοκαίρι οι θερινές κατασκηνώσεις της Πατρίδας μας από μαθητές της Ευρώπης, να ιδρυθούν στην Ελλάδα μας, την πατρίδα του Αριστοτέλους και του Ιπποκράτους, τα Ευρωπαϊκά Παρατηρητήρια για την Ηθική της Τεχνητής Νοημοσύνης («Αριστοτέλης») και την Βιοηθική («Ιπποκράτης»). Να φροντίσουμε τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, διότι οφείλουμε να διασφαλίσουμε το ευ ζην και το ευ πράττειν των ανθρώπων μας, η πείρα των οποίων είναι πολύτιμη, για να πορευτούμε στο μέλλον.
Επίσης, να σχεδιάσουμε Ευρωπαϊκά Δίκτυα για την νεότητα, να στηρίξουμε την μητρότητα, -δεδομένου και του δημογραφικού προβλήματος- να αντιμετωπίσουμε την ενδοοικογενειακή βία, να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από ένα ανεξέλεγκτο Διαδίκτυο.
• Ο Πρωθυπουργός προέτρεψε τους πολίτες να πουν όχι στη χαλαρή ψήφο… Γιατί είναι σημαντικό να προσέλθουμε όλοι στην κάλπη στις 9 Ιουνίου;
Φρονώ ότι είναι επιζήμια αυτή η αντίληψη της χαλαρής ψήφου, κύριε Γκαρτζώνη, για το μέλλον της Ελλάδας μας, των παιδιών μας, των εγγονιών και των γονιών μας, όλων μας!
Είναι μία πράξη- αυτογκόλ, διότι μάς στερεί την δυνατότητα να αποφασίζουμε εμείς για την πρόοδο της Πατρίδας μας, εκλέγοντας τους ικανότερους και τους εργατικότερους εκπροσώπους μας στο κέντρο λήψης των αποφάσεων, που είναι η Ευρώπη.
• Ποιο είναι το κλίμα εισπράττετε από τις επαφές μας με πολίτες ανά την Ελλάδα; Ποιες είναι οι ανάγκες και ποιες οι αγωνίες των πολιτών; Τί σάς μεταφέρουν;
Η μάχη με την καθημερινότητα, την ακρίβεια, ακόμη καλύτερα σχολεία, καλύτερα νοσοκομεία, η ασφάλεια, η παραβατικότητα των ανηλίκων, η κλιματική κρίση και όταν συζητώ για τον Ελληνικό Πολιτισμό όλοι φουσκώνουν από υπερηφάνεια!


• Σε ποιους τομείς δίνετε έμφαση; Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας σε περίπτωση που θα εκλεγείτε;
Είναι τα 4 Π, η Παιδεία, ο Πολιτισμός, το Περιβάλλον και η Πρόνοια- Ψυχική Υγεία ήταν -και είναι!- πάντα στο επίκεντρο της σκέψεως και της εργασίας μου όλα αυτά τα χρόνια. Το πέμπτο Π είναι η Περιφέρεια. Θα αγωνιστώ ιδιαίτερα για την ελληνική Περιφέρεια και την ανάπτυξή της.
Έχω μάθει να ακούω χάρις στην δημοσιογραφία και θέλω να φέρω την φωνή σας στο κέντρο της Ευρώπης, εφόσον μέ εμπιστευτείτε να σάς εκπροσωπήσω ως Ελληνίδα στην Ευρωβουλή.
Στην προσπάθειά μου αυτή θα συνταχθούν ως Επιστημονικό Συμβούλιο, Ακαδημαϊκοί και Επιστήμονες, οι οποίοι στην εκπομπή μου ΣΤΑ ΑΚΡΑ στην δημόσια τηλεόραση, μάς έχουν μιλήσει για το εὐ ζῆν της καθημερινής μας ζωής, για την Παιδεία και τον Πολιτισμό μας
Όλα αυτά τα μείζονα ζητήματα θα τά συζητήσουμε την Δευτέρα 27 Μαΐου στις 18.00 στο Ωδείο Αθηνών στην επιστημονική μερίδα που διοργανώνω και συντονίζω με εξέχοντες Ακαδημαϊκούς, μεταξύ των οποίων ο Καθηγητής Γλωσσολογίας κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Σταμάτης Κριμιζής, ο Καθηγητής Επιστήμης των Υπολογιστών στο ΜΙΤ κ. Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, οι Ακαδημαϊκοί κ. Χρήστος Ζερεφός, κ. Κώστας Συνολάκης για το Περιβάλλον, ο Ακαδημαϊκός κ. Γεώργιος Χρούσος για την Υγεία, η ιστορικός κυρία Μαρία Ευθυμίου, κά.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την επιστημονική ημερίδα από τον κάτωθι σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/live/MmBl9rVrpUg
Θα διεκδικήσουμε, επίσης, μαζί με το Επιστημονικό Συμβούλιο την ίδρυση μίας Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κλασικών Γραμμάτων στην Ελλάδα.
Οι προτάσεις μου είναι καταγεγραμμένες πλήρως στον ιστοχώρο μου vickyflessa.eu.
Δεσμεύομαι, λοιπόν, να εργαστώ με φιλότιμο, για να φέρουμε την Ελλάδα πιο κοντά στην Ευρώπη. Για να επιστρέψει η Ευρώπη στον Άνθρωπο. Αυτή είναι μία επιστροφή προόδου, κύριε Γκαρτζώνη!
Τα θεμέλια της Ευρώπης είναι η Αρχαία Ελληνική Σκέψη, το Ρωμαϊκό Δίκαιο και ο Χριστιανισμός. Αυτές είναι οι ψυχικές συντεταγμένες των κατοίκων της. Οφείλουμε να τίς θυμηθούμε και να επενδύσουμε πολιτικά και οικονομικά σε αυτές.
Κυρίως, να εμπνεύσουμε στους κατοίκους και τη νέα γενιά της Ηπείρου μας ότι η Ευρώπη είναι το λίκνο του Πολιτισμού του κόσμου. ‘Οταν μιλάμε για Δύση στην πραγματικότητα αναφερόμαστε στο Φως της Οικουμένης.
Η Ευρώπη είναι η Ελευθερία του Λόγου, τα Δικαιώματα, η Φιλοσοφία, η Τέχνη, ο ΄Ανθρωπος.
Επιστροφή, λοιπόν, στον Ανθρωπο για την Ευρώπη στο Μέλλον!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Γιάννης    26.05.2024 18:22

    Για εξηγήστε μας λίγο… Τι σημαίνει χαλαρή ψήφος; Η ψήφος είναι ψήφος, όπου και αν πηγαίνει… Η “χαλαρή” δημοσιογραφία είναι επικίνδυνη….

Σχολιασμός άρθρου