Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται δύο προκαταρκτικές εξετάσεις που αφορούν σε πτυχές της εξαφάνισης μιας 44χρονης μητέρας, που εντοπίστηκε ζωντανή το μεσημέρι της 21ης Ιανουαρίου 2023 από Ισραηλίτη περιπατητή, στην αγροτική περιοχή «Παναγιά» μεταξύ Μασάρων και Καλάθου.
Η γυναίκα, έδωσε κατάθεση σε αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου προκειμένου να πέσει φως στις συνθήκες εξαφάνισής της.
Ωστόσο, όπως απεκάλυψε η «δημοκρατική», η 44χρονη δεν ήταν σε θέση να δώσει πληροφορίες ούτε για τη διαδρομή που ακολούθησε, ούτε για τον τρόπο που βρέθηκε στη δύσβατη περιοχή που εντοπίστηκε.
Μάλιστα, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις που έδωσε στους αστυνομικούς, είχε την αίσθηση ότι απουσίαζε μόλις μια ημέρα από το σπίτι της.
Μεταξύ άλλων, είχε απαντήσει εξάλλου αρνητικά στην ερώτηση αν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον κτήτορα της Μονής του Αγίου Παϊσίου στον Αρχάγγελο.
Θυμίζουμε ότι όπως προέκυψε από τις έρευνες στις 16:00 της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου -ημέρα κατά την οποία χάθηκαν τα ίχνη της 44χρονης, από κάμερα ασφαλείας προκύπτει ότι η αγνοούμενη οδηγώντας το όχημά της, βγαίνει από τη δημοτική κοινότητα Μαλώνας μέσα από παραδρόμους με κατεύθυνση προς τη δημοτική κοινότητα Μασάρων.
Όπως προκύπτει, ενόσω περνάει από το γεφυράκι στην έξοδο του χωριού, φέρεται να αλλάζει κατεύθυνση κι αυτό είναι το τελευταίο στίγμα που έχουν οι Αρχές στη διάθεσή τους από την 44χρονη, όπως προκύπτει από τις κάμερες ασφαλείας.
Η 44χρονη εισήλθε στις 13.20 στο ησυχαστήριο του Αγίου Παϊσίου στον Αρχάγγελο και αναχώρησε από το σημείο μια ώρα μετά.
Ο κτήτορας του μοναστηριού, κάτοικος Αρχαγγέλου, προσέφυγε ενώπιον της Εισαγγελέως με μήνυση κατά του αδελφού, του συζύγου και του πατέρα της 44χρονης, κατά ενός ιερέα και δημοσιογράφων και ζητά την άσκηση διώξεων εις βάρος τους για ψευδή καταμήνυση, δυσφήμιση και συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου.
Για την υπόθεση αυτή ξεκίνησε ήδη προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας ελήφθησαν καταθέσεις με τους μηνυόμενους να διατείνονται ότι ουδέποτε τον κατονόμασαν πως ευθύνεται για την εξαφάνιση της 44χρονης και ότι έχουν λάβει επίσημη βεβαίωση από τη Μητρόπολη από την οποία προκύπτει ότι η Μονή ανεγέρθηκε εξ ιδιωτικής πρωτοβουλίας χωρίς άδεια από την Μητρόπολη η οποία δεν την αναγνωρίζει.
Ο αδελφός και ο πατέρας της 44χρονης μάλιστα δια του συνηγόρου τους κ. Σπύρου Σαλαμαστράκη προχώρησαν στην υποβολή μηνύσεως εις βάρος του κτήτορα του ναού ισχυριζόμενοι ότι εκείνος τέλεσε το αδίκημα της δυσφήμισης και της συκοφαντικής τους δυσφήμισης υποβάλλοντας τους μήνυση στην οποία διαλαμβάνονται ισχυρισμοί ότι εκείνοι τον δυσφήμισαν!
Ο κτήτορας του ναού έχει ισχυριστεί μεταξύ άλλων ότι σχεδόν από την πρώτη ημέρα της εξαφάνισης της 44χρονης απασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο θέμα πολύ έντονα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα κανάλια και ο τύπος (κυρίως μέσω blogs και ηλεκτρονικών ιστοσελίδων).
Υποστήριξε ότι άτομα του οικογενειακού της περίγυρου δεν δίστασαν να τον κατηγορήσουν δημοσίως ότι έχει δήθεν «παίξει» σημαντικό ρόλο στην εξαφάνιση, ότι δήθεν φοβούνται για την δολοφονία της, ότι παρίστανε δήθεν τον παππά, ότι είναι δήθεν ψευτοϊερέας, ρασοφόρος του συγκεκριμένου μοναστηριού, ότι της είχε κάνει πλύση εγκεφάλου.
Επισημαίνει κάνοντας μνεία σε ορισμένες δηλώσεις ότι εξαιτίας αυτών, οι αρμόδιοι ανακριτικοί υπάλληλοι και συγκεκριμένα η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, η οποία είχε αναλάβει την διενέργεια προανακριτικών πράξεων, τον κάλεσε και κατέθεσε ενόρκως.
Τον κτήτορα της Μονής εκπροσωπεί η δικηγόρος κ. Αικατερίνη Βολονάκη..