Καθόλου άσχετο με την υπογεννητικότητα, δεν είναι αυτό που για ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας αποτελεί σημαντική οικονομική επιβάρυνση ή ακόμη και λόγο ακύρωσης επιλογών (βλέπε κάνω παιδιά) λόγω αδυναμίας εύρεσης κατοικίας σε λογικό ενοίκιο. Σε αυτό το φόντο η απλή προώθηση μορφών επιδότησης όμως δύσκολα μπορεί να θεωρηθεί συνολική λύση για το ζήτημα της στέγης. Γιατί αυτό που αναδεικνύεται σταδιακά είναι ακριβώς το πώς μπορούμε να στοχαστούμε ξανά την κατοικία ως δικαίωμα που απαιτεί παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα: από εκτεταμένες δημόσιες επενδύσεις για την αύξηση των διαθέσιμων κατοικιών για όσους τις έχουν ανάγκη έως την ανάγκη «διοικητικών» παρεμβάσεων στο ύψος των ενοικίων.
Δικαίωμα
Από:
news room
Σχετικά
- Απάντηση Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κω στην πρόεδρο φιλοζωικής οργάνωσης για το υπερασπιστικό δικαίωμα Αγαπητοί συνδημότες, Πρόσφατα και με αφορμή την δίκη συμπατριωτών μας οι οποίοι…
- Δήμος Κω: Μέχρι 31 Μαρτίου οι αιτήσεις παραχώρησης παραλίας με προτιμησιακό δικαίωμα Ο Δήμος Κω ανακοινώνει ότι όσες επιχειρήσεις (ξενοδοχειακές, κάμπινγκ, αναψυχής) ή ναυταθλητικά…
- Γιώργος Λεονταρίτης: «Η πολιτική δεν μπορεί να ασκείται με απωθημένα, ούτε αποτελεί κληρονομικό δικαίωμα» Απάντηση του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων στην επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Περιφερειακού…
- Δ. Γάκης: Στηρίζουμε το δικαίωμα του Δωδεκανησιακού λαού για ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας Μέσα από ένα αναβαθμισμένο Δημόσιο Σύστημα Υγείας Είναι γνωστό ότι όταν ενώνουμε…