Καθόλου άσχετο με την υπογεννητικότητα, δεν είναι αυτό που για ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας αποτελεί σημαντική οικονομική επιβάρυνση ή ακόμη και λόγο ακύρωσης επιλογών (βλέπε κάνω παιδιά) λόγω αδυναμίας εύρεσης κατοικίας σε λογικό ενοίκιο. Σε αυτό το φόντο η απλή προώθηση μορφών επιδότησης όμως δύσκολα μπορεί να θεωρηθεί συνολική λύση για το ζήτημα της στέγης. Γιατί αυτό που αναδεικνύεται σταδιακά είναι ακριβώς το πώς μπορούμε να στοχαστούμε ξανά την κατοικία ως δικαίωμα που απαιτεί παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα: από εκτεταμένες δημόσιες επενδύσεις για την αύξηση των διαθέσιμων κατοικιών για όσους τις έχουν ανάγκη έως την ανάγκη «διοικητικών» παρεμβάσεων στο ύψος των ενοικίων.
Δικαίωμα

Από:
news room
Σχετικά
- Τουρκικά ΜΜΕ: Η Τουρκία έχει την κυριαρχία 9 νησιών (Ρόδου, Λέσβου, Σάμου κ.α.) - Στην Ελλάδα δόθηκε μόνο το… Στη συνθήκη της Λωζάνης και τη στρατιωτικοποίηση των νησιών αναφέρεται ξανά ο…
- Τίνα Ζορμπαλά: «Με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, η μόρφωση, από δικαίωμα που είναι θα αρχίσει να γίνεται… επιλογή» Στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων στην Παιδεία από τους φοιτητές και τους…
- Γιώργος Λεονταρίτης: «Η πολιτική δεν μπορεί να ασκείται με απωθημένα, ούτε αποτελεί κληρονομικό δικαίωμα» Απάντηση του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων στην επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Περιφερειακού…
- Σε ποια εκλογικά κέντρα της Ρόδου άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα οι υποψήφιοι βουλευτές Ομαλά ξεκίνησε και εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στη Ρόδο. Η προσέλευση των…