Δύσκολο μοιάζει το σενάριο της αυτοδύναμης κυβέρνησης στις επόμενες εθνικές εκλογές, με τα σημερινά δεδομένα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας δημοσκοπήσεων Marc Θωμάς Γεράκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα αυξάνοντας την πιθανότητα να μπουν οι Έλληνες πολίτες στα παραβάν των εκλογικών τμημάτων ακόμη και τρεις φορές.
“Εμείς έχουμε μια δημοκρατία η οποία είναι μη συναινετική και στον βαθμό που υπάρχουν θέματα με τις οποιεσδήποτε κυβερνητικές συνεργασίες, εγώ δεν αποκλείω και δεύτερη εκλογική αναμέτρηση και πιθανόν και τρίτη. Η χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη είτε στη μία και στην άλλη περίπτωση. Από κει και πέρα υπάρχουν και άλλα δευτερεύοντα σενάρια” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεράκης, επισημαίνοντας ότι γι’ αυτό το 25 είναι μια κρίσιμη χρονιά για τα κόμματα αν και δεν έχουμε εκλογές.
“Έχει μια σημασία πώς θα πορευτούν τα κόμματα το 25, δηλαδή, ποια από αυτά θα αντέξουν έχει μια σημασία. Αν στο τέλος του 25 η Νέα Δημοκρατία είναι πάνω από το 30, κάτω από το 30 ή στο 35% έχει μια σημασία. Αν το ΠΑΣΟΚ είναι πάνω από 20% ή κάτω από το 20, έχει σημασία. Έχει σημασία αν θα αντέξουν τα μικρότερα κόμματα” τόνισε.
“Εάν υπάρχει θέμα με τις συνεργασίες, δεν ξέρω ποιος άλλος τρόπος υπάρχει, αλλά νομίζω ότι είμαστε πολύ μακριά από εκεί. Και έχω την εντύπωση ότι κάθε συζήτηση και στα κόμματα δηλαδή για τις πιθανές συνεργασίες δεν βοηθάνε” σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Marc
Πηγή: thetoc.gr