Συνάντηση εργασίας είχε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Γιώργο Διδασκάλου και τον Νομικό Σύμβουλο του Υπουργείου κ. Δημήτρη Γιάννος.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς πολιτιστικά και πολιτισμικά θέματα που έχουν ανάγκη τα Δωδεκάνησα με τον κ. Παππά να δηλώνει: Σήμερα είχα την τιμή να συναντήσω τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Γιώργο Διδασκάλου και τον Νομικό Σύμβουλο κ. Γιάννο Δημήτριο για θέματα και έργα που έχουν ανάγκη τα νησιά μας.
Στην προγραμματισμένη συνάντηση μας έγινε αναφορά στην ανάγκη να προχωρήσει η αποκατάσταση των μνημείων της Κω και ιδιαίτερα να γίνουν οι εργασίες στο κάστρο ,το οποίο είναι κλειστό μετά τον σεισμό καθώς και να χρηματοδοτηθεί και να προχωρήσει η ανασκαφή της Αρχαίας Αλάσαρνας (σημερινή Καρδάμαινα), που τόσο επιζητεί η κοινωνία του νησιού. Επιπλέον εκτενής αναφορά έγινε στο νησί των Λειψών , για τον αρχαιολογικό χώρο ‘’Κάστρο’’ και στην ανάδειξη των μνημείων του νησιού , την Αρχαία Ακρόπολη καθώς και την αναπαλαίωση που χρήζει ο Ναός της Παναγιάς του Χάρου που χρονολογείται από το 1600μ.Χ και βέβαια την αναπαλαίωση του Ανεμόμυλου της μεταβυζαντινής εποχής ο οποίος κινδυνεύει με κατάρρευση. Τονίστηκε ακόμα η αναγκαιότητα αναπαλαίωσης του ενετικού κάστρου της Αστυπάλαιας.
Σε ό,τι αφορά τη νήσο Χάλκη, είναι αναγκαία η επίσπευση των εργασιών για το έργο στο κτίσμα Ρολόι και Σαρέτζι , καθώς και η ανάγκη της κατασκευής αρχαιολογικού μουσείου στο νησί.
Για τα θέματα της Ηρωικής νήσου Κάσου, που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού, συζητήθηκε η εξέλιξη των έξι σημαντικών έργων που αφορούν στην χρηματοδότηση για την συνέχιση του προγράμματος της ενάλιας αρχαιολογικής έρευνας Κάσου, η ανάδειξη του σπηλαίου της Στηλοκαμάρας, η ανάπλαση των χώρων στο μνημείο πεσόντων του Ολοκαυτώματος του 1824 στην θέση Αντιπέρατος και στην θέση Λαγκά όπου έγινε και η μάχη, η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου στη θέση Κάστρο στον οικισμό Πόλι και η ανακαίνιση του μοναδικού λαογραφικού μουσείου στο Αρβανιτοχώρι Κάσου.
Τέλος όσον αφορά το νησί της Ρόδου έγινε μεγάλη συζήτηση για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου και του παραδοσιακού οικισμού της Λίνδου .
Τα Δωδεκάνησα έχουν τεράστιο πολιτιστικό και πολιτισμικό πλούτο, που είναι αναγκαίο να τον αναδείξουμε περαιτέρω, αλλά πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους , ηγεσία και πολίτες, ότι η καλύτερη ανάδειξη της αρχαιολογικής μας κληρονομιάς βασίζεται στον σεβασμό της πλούσιας ιστορίας μας σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις της εποχής μας.
Ευχαριστώ θερμά τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου για την ευθύνη και την αμεσότητα που έδειξε στα ζητήματα που εκκρεμούν και για την θέληση του να επισκεφθεί τα νησιά μας, αφού προγραμματίστηκε η επίσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου στην Κω στις αρχές Μαρτίου.