Ειδήσεις

Γιατροί και… κρούσματα επιβεβαιώνουν: Ο κορονοϊός δεν κάνει διάκριση σε ηλικίες

Τι λένε γιατροί, τι αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας για τη χώρα μας

Οθάνατος τριών νέων ανθρώπων τα τελευταία 24ωρα από τον κορονοϊό στη χώρα μας από τη μία εντείνει την ανησυχία, από την άλλη επιβεβαιώνει αυτό που τονίζουν οι επιστήμονες: σε αυτήν την κρίση, κανείς δεν μένει στο απυρόβλητο, όποια ηλικία και εάν έχει. Οι πιο νέοι άνθρωποι σε ηλικία δεν θα πρέπει να παίρνουν αψήφιστα τον κορονοϊό τόνισε, η διευθύντρια της 7ης πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία» Μίνα Γκάκα. Ακόμη σημείωσε ότι ανάμεσα στους νοσηλευόμενους βρίσκεται και μια 29χρονη γυναίκα, λέγοντας μάλιστα ότι «κανείς δεν είναι «άτρωτος».

«Είναι γεγονός ότι στις αναπνευστικές λοιμώξεις οι ηλικιωμένοι άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς. Όμως κανείς δεν είναι άτρωτος. Έχουμε δει να χάνουν τη ζωή τους και νέοι άνθρωποι από γρίπη και πνευμονία. Μάλιστα στην κλινική μου νοσηλεύεται μία 29χρονη γυναίκα» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Γκάγκα. «Κάθε χρόνο βλέπουμε να χάνονται νέοι άνθρωποι από ιώσεις και λοιμώξεις. Κάθε χρόνο χάνονται πολλοί και δεν είναι μεγάλοι» συμπλήρωσε.

Στις συνθήκες θανάτου του Γερμανού καθηγητή από τον κορονοϊό, που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ στην Κρήτη, αναφέρθηκε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Ο κ. Τσιόδρας, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας κορονοϊού στη χώρα την Πέμπτη, αναφέρθηκε εκτενώς στον θάνατο του 42χρονου, που δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα. Όπως είπε, παρατηρείται σε ορισμένους ασθενείς μαζική θρόμβωση των πνευμονικών αγγείων, που προκαλείται από τη νόσο Covid-19.

Μάλιστα, ο λοιμωξιολόγος τόνισε πως οι θεράποντες ιατροί στην Κρήτη χορηγούσαν στον ασθενή αντιπηκτική αγωγή για τη συγκεκριμένη επιπλοκή, χωρίς δυστυχώς, αποτέλεσμα. Για την επιπλοκή ασθενών Covid-19, που έχει εντοπιστεί τις τελευταίες ημέρες, είναι σε επαγρύπνηση αυτές τις μέρες οι γιατροί που ασχολούνται με τη νόσο του κορονοϊού ανά τον κόσμο. Αυτός είναι ο λόγος που ο Γερμανός καθηγητής, παρότι καθ’ όλα υγιής και νέος σε ηλικία συγκριτικά με την πλειοψηφία των θανόντων που ανήκουν σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες ή άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ωστόσο έσπευσε να τονίσει πως η επιπλοκή αυτή «δεν φαίνεται να αφορά μεγάλο αριθμό ασθενών, όπως δείχνουν δεδομένα δημοσιευμένα από Κινέζους συναδέλφους και αυτά τα σπάνια συμβάντα δεν αλλάζουν τις γενικές κατευθυντήριες που αφορούν στην αντιμετώπιση της νόσου».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, στη χώρα μας τα περισσότερα κρούσματα του κορονοϊού ανιχνεύονται στις ηλικίες από 18 έως 64 χρόνων. Ειδικότερα, από 18 έως 39 ετών το ποσοστό ανέρχεται σε 26,7% και από 40 έως 64 ετών το ποσοστό ανέρχεται σε 48,6%.  Στην ηλικιακή γκάμα των 65 και άνω ανήκει το 20,7% και στην γκάμα έως 17 ετών ανήκει μόλις το 4%.

πηγή ethnos.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου