Οριστικά και αμετάκλητα σε δίκη οι 32 κατηγορούμενοι για τις μίζες στην προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων επί υπουργίας στο Εθνικής Αμυνας του Ακη Τσοχατζόπουλου.
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση αναίρεσης που είχε υποβάλλει κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, ο εκ των κατηγορουμένων, Πάνος Γερμανός.
Ποιοι παραπέμπονται σε δίκη
Το επίμαχο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών έχει παραπέμψει σε δίκη τον εφοπλιστή Μιχαήλ Ματαντό, τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Αβατάγγελο, τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Κάντα, τα τραπεζικά στελέχη Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ και Φάνη Λυγινό, τον έμπορο όπλων Παναγιώτη Ευσταθίου, το νομικό Σπύρο Μεταξά, τους άλλοτε στενούς συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννη Μπέλτσιο και Παύλο Νικολαΐδη, τον πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρη Εμμανουήλ, τον πρώην γενικό γραμματέα Εξοπλισμών Σπύρο Τραυλό, τον άλλοτε συνεργάτη του Μ. Ματαντού, Αντώνη Χάγια, τον Γιώργο Νικολάου, καθώς και τον Πάνο Γερμανό της γνωστής εταιρείας «Γερμανός».
Μετά την έκδοση του βουλεύματος ο Πάνος Γερμανός ζήτησε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να ασκήσει αναίρεση, όμως σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης δεν έκανε δεκτή την αίτηση του κατηγορούμενου στην υπόθεση.
Η δικογραφία
Η δικογραφία για την οποία έχουν παραπεμφθεί οι 32 αφορά στην σύμβαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τη γερμανική HDW-Ferrostaal και τις αδιαφανείς πληρωμές που φέρεται ότι πραγματοποιήθηκαν για την επίτευξή της.
Οι κατηγορούμενοι καλούνται να λογοδοτήσουν, κατά περίσταση, για κατηγορίες που αφορούν πράξεις δωροδοκίας, δωροληψίας, απιστίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ τα αδικήματα σε κάποιες περιπτώσεις αποδίδονται σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.
Τα αδικήματα συνδέονται με τη διακίνηση και απόκρυψη χρηματικού ποσού, που φέρεται να ξεπερνά τα 60 εκατομμύρια ευρώ.
thetoc.gr