Ο Ροδίτης καθηγητής φυσικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, επιστημονικός συνεργάτης του CERN, κ. Σταύρος Μαλτέζος συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των 8 Ελλήνων, που πέτυχαν να συμπεριληφθούν στην παγκόσμια λίστα των 300 επιστημόνων με τις περισσότερες επιστημονικές δημοσιεύσεις, αναφορές άλλων επιστημόνων (ετεροαναφορές) σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη της Webometrics.
Ο κ. Μαλτέζος κατέλαβε συγκεκριμένα την 289η θέση παγκοσμίως.
Η κατάταξη στην λίστα έγινε με βάση τον δείκτη h-index και τις ετεροαναφορές έως τον Απρίλιο του 2018 και συντάχθηκε με βάση πληροφορίες των δημόσιων «προφιλ» στο Google Scholar καθηγητών και ερευνητών πανεπιστημίων (εν ζωή και μη), οι οποίοι με το συγγραφικό και ερευνητικό έργο τους, έχουν ασκήσει σημαντική επιρροή.
Ο δείκτης h είναι ίσος με τον αριθμό των επιστημονικών άρθρων που έχει δημοσιεύσει ένας ερευνητής, τα οποία έχουν τουλάχιστον h αναφορές από άλλους επιστήμονες. Έτσι, ένας ερευνητής με δείκτη h=100 έχει δημοσιεύσει 100 επιστημονικά άρθρα, το καθένα από τα οποία έχει τουλάχιστον 100 αναφορές από άλλους επιστήμονες. Μέσω του δείκτη αυτού αναδεικνύεται όχι τόσο η ποσότητα των άρθρων, όσο η ποιότητα και η απήχησή τους στην επιστημονική κοινότητα.
Ο κ. Σταύρος Μαλτέζος του Ευαγγέλου και της Ευτυχίας γεννήθηκε στη Ρόδο την 16η Οκτωβριου 1951 είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.
Ακαδημαϊκή και επαγγελματικές ιδιότητα: Επίκουρος Καθηγητής στον Τομέα Φυσικής της Σχολής Ε.Μ.Φ.Ε. του Ε.Μ.Π (από το 2005 ως σήμερα επι θητεία και μόνιμος από το 2009). Λέκτορας, επί θητεία, στον Τομέα Φυσικής της Σχολής Ε.Μ.Φ.Ε. του Ε.Μ.Π (από το 1999 ως το 2004 με εκλογή με ανοικτές διαδικασίες και στις δύο εξελίξεις). Συνεργάτης Ερευνητής στον Τομέα Φυσικής Ε.Μ.Π. ως Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Τομέα Φυσικής Ε.Μ.Π. με παράλληλη εργασιακή σχέση Ε.Δ.Τ.Π./ΠΕ5 (1995 ως το 1998) και ως Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (1980 ως το 1994).
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παρασκευάς Σφήκας, είναι ο Έλληνας ερευνητής που εμφανίζεται να έχει την μεγαλύτερη διεθνή απήχηση με τις επιστημονικές δημοσιεύσεις του, σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη της Webometrics. Καταλαμβάνει την 73η θέση διεθνώς με δείκτη H-Index 181 και 149.913 αναφορές άλλων επιστημόνων (ετεροαναφορές) στις δικές του δημοσιεύσεις. Ο δεύτερος Έλληνας που ακολουθεί στη διεθνή κατάταξη, στην 80ή θέση, είναι ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Γεώργιος Χρούσος, με H-index 179 και 132.181 ετεροαναφορές στο δημοσιευμένο έργο του.
Ακολουθούν στη θέση 241 ο καθηγητής φυσικής της σχολής ΣΕΜΦΕ του ΕΜΠ Γιώργος Τσιπολίτης, στη θέση 254 ο καθηγητής χημικής μηχανικής Νικόλαος Πέππας του Πανεπιστημίου του Τέξας, στη θέση 255 ο Χρήστος Μάρκου του Ινστιτούτου Πυρηνικής Φυσικής του «Δημόκριτου» και στη θέση 289 ο αναπληρωτής καθηγητής φυσικής Σταύρος Μαλτέζος, επίσης της ΣΕΜΦΕ του ΕΜΠ.
Πρώτος παγκοσμίως εμφανίζεται ο Ζίγκμουντ Φρόιντ με h-index 280 και 491.861 ετεροαναφορές. Μερικά γνωστά ονόματα των κοινωνικών επιστημών συναντά κανείς πιο χαμηλά, όπως τον Πιέρ Μπουρντιέ (6), τον Μισέλ Φουκό (8), τον Ζακ Ντεριντά (47), τον Νόαμ Τσόμσκι (115) και τον Κάρολο Μαρξ (160).