Δύο ξενοδοχεία στη Ρόδο έχουν ανταποκριθεί στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Υπουργείου για να φιλοξενούν πιθανά κρούσματα Covid-19, ενώ δεν αποκλείεται να προστεθούν και άλλα, καθώς η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων έληγε το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο ξενοδοχεία, διαθέτουν αθροιστικά μεγάλο αριθμό κλινών και καλύπτουν τις εκτιμώμενες ανάγκες, εφόσον επιλεγούν τελικά από το Υπουργείο και υπογραφούν οι σχετικές συμβάσεις. Αντίθετα με άλλες περιοχές της χώρας, η Ρόδος φαίνεται ότι δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει πρόβλημα με τα ξενοδοχεία Covid-19, γεγονός που συμβάλλει στην ομαλή επανεκκίνηση του τουρισμού.
Τα πρώτα τσάρτερ καταφθάνουν στο νησί την 1η Ιουλίου και όπως δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Μανώλης Μαρκόπουλος, οι πρώτες δύο εβδομάδες θα αποτελέσουν την «πυξίδα» της φετινής σεζόν. «Η σεζόν ανοίγει την πρώτη Ιουλίου με τις πρώτες αφίξεις επισκεπτών. Γενικώς οι πρώτες δύο εβδομάδες θα είναι και η πυξίδα που θα μας δείξει την πορεία που θα έχει η φετινή τουριστική σεζόν. Έχει γίνει μία συντονισμένη προσπάθεια από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τους φορείς. Υπάρχει σύμπνοια και υψηλό επίπεδο ετοιμότητας-συντονισμού. Πιστεύω ότι λόγω αυτής της καλής προετοιμασίας, τα πράγματα θα κυλήσουν ομαλά», είπε ο πρόεδρος της ΕΞΡ, Μανώλης Μαρκόπουλος.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου, κ. Ηλία Τσέρκη, συνολικά 21 ιδιώτες γιατροί στο νησί μας και άλλοι τέσσερις στην Κάρπαθο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να συνεργαστούν με ξενοδοχεία. Ως γνωστό, τα ξενοδοχεία που διαθέτουν πάνω από 50 δωμάτια, προβλέπεται να συνάψουν συμβάσεις με γιατρούς οι οποίοι θα αναλάβουν να καλύψουν υγειονομικά τα ξενοδοχεία σε περίπτωση που κάποιος τουρίστας είναι θετικός στον κορωνοϊό. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, κάποια ξενοδοχεία έχουν ήδη συνάψει συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς. Επίκειται συνάντηση του ΙΣΡ με την ΕΞΡ για να διασαφηνιστούν οι όροι συνεργασίας των γιατρών με τα ξενοδοχεία.
«Το βασικό στοίχημα, κατά την προσωπική μου άποψη δεν είναι η επισκεψιμότητα, αλλά να αποδειχθεί ότι είναι ασφαλής ο προορισμός. Η ασφάλεια βρίσκεται σε άμεση συνάφεια με τον αριθμό των ενδεχόμενων κρουσμάτων και τον τρόπο διαχείρισής τους. Εξαρτάται από το πώς θα λειτουργήσει το αεροδρόμιο, το ξενοδοχείο, πώς θα γίνουν οι εκδρομές στα γύρω νησιά, πώς θα γίνεται ασφαλώς η μεταφορά των επισκεπτών μέχρι και τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η διαχείριση των βαριών κρουσμάτων στο Νοσοκομείο. Παραμένοντας ασφαλή τα νησιά μας, βάζουν γερές βάσεις για το μέλλον», δήλωσε ο κ. Τσέρκης, ο οποίος τάσσεται υπέρ των δειγματοληπτικών ελέγχων στο αεροδρόμιο αλλά και σε ειδικές ομάδες του πληθυσμού.
«Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου είναι υπέρ των δειγματοληπτικών ελέγχων Covid-19 στο αεροδρόμιο… Ακόμη και αν υπήρχαν απεριόριστα τεστ, θα ήταν δύσκολο να ελεγχθούν όλοι οι επιβάτες των πτήσεων. Όμως αυτοί οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι πιστεύουμε ότι θα συντελούσαν στην προάσπιση της δημόσιας υγείας. Επίσης, προτείνουμε να γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι για λόγους ασφαλείας σε ειδικές ομάδες του πληθυσμού, στους ΡΟΜΑ, στα ιδρύματα κλπ», είπε ο κ. Τσέρκης.
https://www.dimokratiki.gr/27-06-2020/2-xenodocheia-sti-rodo-ekdilosan-endiaferon-gia-na-filoxenisoyn-pithana-kroysmata-covid-19/
Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Σχολιασμός άρθρου
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.