Γράφει
ο Νεκτάριος Καλογήρου
Τεράστια διάκριση πέτυχε προχθές το ροδίτικο παγωτό, κατακτώντας την τρίτη θέση στη Μπολόνια, στο πανευρωπαϊκό σκέλος του τουρνουά για την ανάδειξη του καλύτερου παγωτού στον κόσμο. Τον τίτλο κατέκτησε η γεύση «Salted caramel peanuts», που δημιούργησε ο ice cream σεφ Δημήτρης Χαραλάμπους από τη gelateria Palladio.
«Αποδείξαμε ότι η Ρόδος έχει το καλύτερο παγωτό στην Ελλάδα και τώρα δείχνουμε ότι δημιουργούμε και το καλύτερο παγωτό στην Ευρώπη», δήλωσε χθες προς τη «δημοκρατική» ο κ. Δημήτρης Χαραλάμπους, έχοντας στα χέρια το σπουδαίο τρόπαιο. Ο ίδιος τώρα θα ξεκινήσει αμέσως την προσπάθεια για τη διεκδίκηση του μεγάλου τίτλου «best ice cream of the world», στον τελικό που θα γίνει στις 08 – 10 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Φεντερίκο Φελίνι του Ρίμινι, της Ιταλίας.
Το θαυμασμό όλων κέρδισε και η έτερη ροδίτικη γεύση παγωτού, που φέρει την ονομασία «Pastolato» και δημιούργησε ο ice cream σεφ Βαγγέλης Ηλιόπουλος (gelato punto). Το «Pastolato» διεκδίκησε επί ίσοις όροις τον πανευρωπαϊκό τίτλο, η γεύση του και η υφή του κέρδισαν την κριτική επιτροπή, ωστόσο οι αποφάσεις σε αυτό το επίπεδο στηρίζονται σε λεπτομέρειες που είναι αδύνατο να γίνουν αντιληπτές από τους μη επαγγελματίες του είδους.
Υπενθυμίζεται ότι οι γεύσεις «Salted caramel peanuts» και «Pastolato» αναδείχθηκαν ως τα καλύτερα παγωτά στην Ελλάδα και η ανάδειξή τους έγινε μεταξύ σπουδαίων ονομάτων της ζαχαροπλαστικής.
Στο μεγάλο τελικό του Ρίμινι, μαζί με το ροδίτικο παγωτό, θα διαγωνιστούν επίσης οι Ιταλοί (που θεωρούνται ως οι καλύτεροι σεφ στον κόσμο και πέρασαν απευθείας στον τελικό), οι Ολλανδοί και οι Ούγγροι που, αντιστοίχως, κέρδισαν τις δύο πρώτες θέσεις στο πανευρωπαϊκό σκέλος και οι νικητές των διαγωνισμών που γίνονται σε Αμερική, Αυστραλία και Ασία.