Με απόφαση που εξέδωσε χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων απορρίφθηκε το αίτημα για την έκδοση προσωρινής διαταγής που υπέβαλε ένας Τούρκος επιχειρηματίας ο οποίος εστράφη κατά ανώνυμης ξενοδοχειακής εταιρείας της Ρόδου ζητώντας την παράταση της μισθώσεως ξενοδοχείου πέραν των δύο ετών και συγκεκριμένα έως την 31η Οκτωβρίου 2025, ισχυριζόμενος ότι εξαιτίας ελαττωμάτων του μισθίου, δεν μπόρεσε να το λειτουργήσει.
Επιπλέον αιτήθηκε την απόδοση εγγυητικής επιστολής η οποία βρίσκεται στην διάθεση της εκμισθώτριας για την καλή χρήση του μισθίου εκ μέρους του.
Από την αρχή της μίσθωσης όμως μέχρι και σήμερα, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις του, όπως υποστηρίζει, η εκμισθώτρια, δεν του παραδίδει τα απαραίτητα έγγραφα για να μπορέσει να εκδώσει άδειες για την νομότυπη λειτουργία του, ενώ με το ιδιωτικό συμφωνητικό αναλαμβάνει την υποχρέωση να διευθετήσει όλες τις υποχρεώσεις που αφορούν στο κόστος της πυρασφάλειας, στην εγκατάσταση της, στην περιβαλλοντολογική μελέτη καθώς και σε οποιοδήποτε κόστος ευθύνη την σύνταξη πάσης φύσεως μελετών από μηχανικούς τοπογράφους, μηχανολόγους που σχετίζονται με την έκδοση στο μίσθιο πάσης φύσεως αδειών λειτουργίας ξενοδοχείου και τμημάτων και πάσης φύσεως έξοδα, τέλη και εισφορές για την σύννομη έκδοσή τους.
Υποστηρίζει ότι το ξενοδοχείο λειτούργησε το έτος 2016 με προσωρινή άδεια, το έτος 2018 υποβλήθηκε εκ νέου νέα αίτηση αδειοδότησης η οποία αποσύρθηκε καθώς η περιβαλλοντολογική μελέτη είχε ελλείψεις και διαπιστώθηκαν υπερβάσεις σχετικά με την νομιμότητα υφιστάμενων κατασκευών.
Εξαιτίας των ελαττωμάτων του μισθίου η ξενοδοχειακή μονάδα σφραγίστηκε από τον Ε.Ο.Τ. και του επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο ύψους 2.400 ευρώ.
Επιπλέον, όπως ισχυρίζεται, εκδόθηκε σε βάρος του διαταγή απόδοσης του μισθίου και άσκησε ανακοπή που ευδοκίμησε και ακυρώθηκε η «έξωσή» του.
Ο Τούρκος εκπροσωπήθηκε από την δικηγόρο κ. Βάσια Παπαγεωργίου και η ξενοδοχειακή εταιρεία από τους δικηγόρους κ.κ. Μηνά Τσέρκη και Δέσποινα Ζιώγα.