Κάτι που συζητήθηκε αρκετά σχετικά με τα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών της περασμένης Κυριακής ήταν η ποικιλομορφία τους. Κοινωνικές ομάδες, όπως ΛΟΑΤΚΙ+, πολίτες με αναπηρία και άτομα διαφορετικής καταγωγής που παλιότερα ήταν αφανείς στα ψηφοδέλτια, φέτος είχαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών από όλα τα κόμματα, εστιάζοντας σε προβλήματα που μέχρι πρότινος έμεναν στο «σκοτάδι». Ωστόσο, τα αποτελέσματα των εκλογών αποδεικνύουν πως η προσπάθειά τους δεν «αγκαλιάστηκε» από μεγάλη μερίδα πολιτών, με αποτέλεσμα οι συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες να υποεκπροσωπούνται -ή να μην εκπροσωπούνται καθόλου- στη Βουλή. Εξαιρετικά χαμηλή θα είναι η εκπροσώπηση των ατόμων με αναπηρία στη Βουλή, καθώς παρ΄ότι οι υποψήφιοι βουλευτές ήταν συνολικά 16, εν τέλει μόνο ένας κατάφερε να εκλεγεί. Όσον αφορά τους 8 υποψηφίους διαφορετικής καταγωγής που έχουν λάβει την ελληνική υπηκοότητα, δυστυχώς φαίνεται πως κανείς δεν κατάφερε εκλεγεί. Κανείς από τους υποψηφίους των κομμάτων που εκπροσωπούν την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ δεν κατόρθωσε να εκλεγεί. Μάλιστα, τα ποσοστά είναι αρκετά χαμηλά για τους περισσότερους υποψηφίους. Από την άλλη θα δούμε είκοσι πέντε δημοσιογραφους να κάθονται στα έδρανα της νέας Βουλής και άλλοι 42 δεν τα κατάφεραν. Παίζει να είναι παγκόσμια πρωτιά..
https://www.dimokratiki.gr/28-05-2023/symperilipsi-mono-sta-psifodeltia/
Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Σχολιασμός άρθρου
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.