Ζητούν την άρση της προσωρινής τους κράτησης
Eνώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου προσέφυγαν χθες και οι 5 κατηγορούμενοι για σωματεμπορία, βιασμό, παράνομη κατακράτηση θύματος σωματεμπορίας και άμεση συνέργεια στις πράξεις αυτές, κατά περίπτωση, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, κατόπιν καταγγελίας μιας 22χρονης Ρωσίδας για την ακύρωση της διάταξης της Ανακρίτριας Υπηρεσίας με την οποία διατάχθηκε η προσωρινή τους κράτηση.
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ένας 52χρονος ημεδαπός, κάτοικος Κοσκινού, άεργος, με καταγωγή από την Ημαθία, μια 52χρονη ημεδαπή, κάτοικος Χαλκίδας, ένας Ρωσοπόντιος ονόματι Γιώργος, αγνώστων λοιπών στοιχείων, μια 32χρονη Ουκρανέζα, μια 21χρονη ημεδαπή, κάτοικος Αθηνών κι ένας 45χρονος Ροδίτης, ιδιοκτήτης στριπτιζάδικου.
Στις προσφυγές τους, εκθέτουν μεταξύ άλλων, ότι η προσωρινή τους κράτηση, διατάχθηκε αφού παραβιάσθηκαν οι δικονομικοί κανόνες, που διασφαλίζουν τα δικαιώματα του κατηγορουμένου, καταλύοντας στην ουσία το τεκμήριο αθωότητάς τους.
Υποστηρίζουν συγκεκριμένα ότι τα κατηγορητήρια τους γνωστοποιήθηκαν λίγα λεπτά πριν την απολογία τους, ότι δεν τους δόθηκε προθεσμία για να απολογηθούν, ότι δεν κλήθηκε η καταγγέλλουσα για κατάθεση αλλά και έτερος ιδιοκτήτης στριπτιζάδικου στο οποίο βάσει του κατηγορητηρίου είχε συνευρεθεί με άγνωστο αριθμό αντρών.
Ο 45χρονος ιδιοκτήτης του στριπτιζάδικου, διαμαρτύρεται για το ό,τι ενώ η Ρωσίδα καθιστά σαφές ότι δεν συνευρέθηκε με κανένα θαμώνα της επιχείρησής του, εντούτοις ο ίδιος κατηγορείται για σωματεμπορία.
Τονίζουν περαιτέρω, ότι το δικαστικό συμβούλιο, δεν συνήλθε σε συνεδρίαση για να αποφανθεί επί αιτήματός τους για την εξαίρεση της Ανακρίτριας.
Τονίζουν ακόμη ότι δεν ελήφθη υπόψιν ότι η καταγγέλλουσα δηλώνει χορεύτρια από την Ρωσία, είναι γεμάτη τατουάζ και σκουλαρίκια και ότι είχε κινητό τηλέφωνο, ιντερνετ και ελευθερία κινήσεων όσο διέμενε με τον 52χρονο. Υποστηρίζουν ακόμη ότι κίνητρο της καταγγελίας της είναι να παραμείνει νόμιμα πλέον στην Ευρώπη και να μένει με τον σύντροφο της στην Πορτογαλία.
Εκθέτουν παραπέρα ότι η καταγγέλλουσα ουδέποτε εργάσθηκε στο στριπτιζάδικο, ενώ διατείνονται ότι ανάρτησε στο Facebook και Instagram φωτογραφίες της, όπου εκτός των άλλων, φωτογραφίζει δολάρια και διαφημίζει ότι μόνο αυτό έχει στο μυαλό της. Επίσης υποστηρίζουν ότι ψεύδεται για το ό,τι ήλθε στο νησί από τη Ρωσία, αφού φωτογραφίζεται στην Σαντορίνη αλλά και διασκέδαζε σε γνωστή επιχείρηση του Φαληρακίου.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Ακης Δημητριάδης, Σπυρίδων Ζούμπας και Μάριος Μαραβέλιας.