Γεμάτα με παράτυπους μετανάστες παραμένουν τα πάρκα και οι κοινόχρηστοι χώροι της πόλης, καθώς οι αφίξεις συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, ενώ οι μεταγωγές στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης πραγματοποιούνται με μεγάλη καθυστέρηση. Οι αλλοδαποί δήλωσαν στη «δ» ότι θέλουν να μεταβούν στην Αθήνα και ή άλλες ευρωπαϊκές χώρες και ζητούν να δοθεί προτεραιότητα στις μεταγωγές οικογενειών με μικρά παιδιά καθώς οι συνθήκες διαβίωσης στο δρόμο είναι δύσκολες.
«Θέλουμε να πάμε στην Αθήνα, κάποιοι θέλουν να πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και η Σουηδία. Είμαστε εδώ και 15 μέρες στη Ρόδο και περιμένουμε να μας στείλουν στα κέντρα υποδοχής ώστε να γίνει η ταυτοποίηση και από εκεί να μας αφήσουν να συνεχίσουμε το ταξίδι μας. Είμαστε πάνω από 200 άτομα στη Ρόδο αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν περίπου 30 παιδιά ανάμεσά μας. Οι περισσότεροι είμαστε από τη Συρία, κάποιοι από την Παλαιστίνη, την Αίγυπτο, το Καμερούν τη Νιγηρία. Μας έχουν πει ότι χρειάζεται χρόνος μέχρι να ολοκληρωθούν οι μεταγωγές στα κέντρα υποδοχής. Τουλάχιστον όμως ας δοθεί προτεραιότητα στις οικογένειες με τα παιδιά που αναγκάζονται να μένουν στο δρόμο. Μόνο μία ακτιβίστρια μας φέρνει κάποια τρόφιμα, γάλα, φάρμακα και ρούχα για τα παιδιά. Δεν έχουμε καμία άλλη βοήθεια», δήλωσε ο Ομάρ από τη Συρία, οποίος πρόσθεσε πώς το ταξίδι από την Τουρκία προς τη Ρόδο με το σκάφος των διακινητών ήταν επεισοδιακό…
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Το ταξίδι από την Τουρκία στη Ρόδο ήταν επεισοδιακό. Τα σκάφος που μας μετέφερε καταδιώχθηκε από την ελληνική ακτοφυλακή. Οι διακινητές στην προσπάθειά να διαφύγουν πραγματοποίησαν απότομους ελιγμούς με αποτέλεσμα δυο άτομα να πέσουν στη θάλασσα και να πνιγούν».
Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης εξέφρασε την ανησυχία του για το μεταναστευτικό πρόβλημα. Δήλωσε ότι η δημοτική αρχή επιμένει στην πραγματοποίηση σύσκεψης μεταξύ των συναρμόδιων φορέων, του περιφερειάρχη, των βουλευτών κλπ, προκειμένου να ασκηθεί πίεση προς την κεντρική διοίκηση για την ενημέρωση σχετικά με το σχέδιο για τη διαχείριση του φαινομένου, το οποίο τείνει να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.
Όπως ο ίδιος αποκάλυψε, μερίμνησε για τη μεταφορά μεταναστών από τα χωριά (π.χ. από την Πλατεία Αφάντου) στο κέντρο της πόλης κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου, παρόλο που δεν έχει καμία τέτοια αρμοδιότητα.
Τόνισε δε ότι η όποια (ανεπίσημη) συζήτηση για τη δημιουργία κέντρου υποδοχής ή κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στη Ρόδο βρίσκει κάθετα αντίθετη τη δημοτική αρχή που θα αποτρέψει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.
αν κάποιος γράψει ένα σχόλιο στο facebook ή χτυπήσει κάποιο ζωάκι, ακούμε για παρεμβάσεις του εισαγγελέα κτλ (και καλώς γίνεται). εδώ όλα καλά. ούτε 200 μέτρα απο το γραφείο του εισαγγελέα
Η κυβέρνηση μηδέν
Και θα πώ και αυτό
Οι μετανάστες βλέπουν απο τις γυναίκες μόνο τα μάτια αφού φοράνε μπούρκα και τους φέρονται όπως τους φέρονται
Εδω βλέπουν μπροστά τους να περνάνε οι τουρίστριες με τα string και τα brazilian
αν γίνει κάτι ποιός θα φταίει;
το “προκλητικό ντύσιμο” ή η κακιά η ώρα;
Εκαναν και υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής τρομάρα τους
ότι ζητάνε τα παιδιά! αφεντικά δεν είναι;; ας ξεβρακωθουμε κιόλας.. ξεφτιλες