Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους, με ομόφωνη απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα, οι 8 συλληφθέντες σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου διενεργείτο το παίγνιο «φρουτάκια» μέσω του διαδικτύου.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν συγκεκριμένα έναν 25χρονο και μια 30χρονη, που εργάζοντο στο κατάστημα στην οδό Αλεξανδρουπόλεως και 6 παίκτες ηλικίας 24, 47, 53, 65, 55 και 47 ετών.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει και τον 51χρονο ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ο οποίος, αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, τράπηκε σε φυγή.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της παράνομης διεξαγωγής τυχερών παιγνίων, πραγματοποιήθηκε την 23η Δεκεμβρίου 2014 αιφνιδιαστικός έλεγχος στο κατάστημα του 51χρονου, όπου εντοπίσθηκε δομημένη εγκατάσταση και λειτουργία ηλεκτρονικών υπολογιστών με σύνδεση στο διαδίκτυο και δυνατότητα πρόσβασης στη διενέργεια κερδοσκοπικών ηλεκτρονικών τυχερών παιγνίων «φρουτάκια», σε διάφορες παραλλαγές.
Στα συγκεκριμένα παίγνια, τη στιγμή του αστυνομικού ελέγχου, συμμετείχαν έξι πελάτες-θαμώνες.
Από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών με πλήρη περιφερειακό εξοπλισμό, οι οποίοι ήταν κατάλληλα συνδεδεμένοι μεταξύ τους και το χρηματικό ποσό των 197 ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου εισήλθαν στο κατάστημα και διαπίστωσαν ότι σε οθόνες των ηλεκτρονικών υπολογιστών που βρίσκονται μέσα στο κατάστημα εμφανίζονταν σύμβολα, γράμματα και ζωάκια που σχημάτιζαν τρίλιζες, καθώς και οι μονάδες πονταρίσματος.
Σε ηλεκτρονικό υπολογιστή server καθόταν ο 25χρονος που φέρεται να ήλεγχε τη δραστηριότητα των υπόλοιπων υπολογιστών του καταστήματος.
Οι κατηγορούμενοι υπεραμύνονται της αθωότητάς τους επισημαίνοντας ότι έπαιζαν παίγνιο που διατίθεται ελεύθερα στο διαδίκτυο και χωρίς καμία απαγόρευση από τους παρόχους του internet στην Ελλάδα. Η ιστοσελίδα που επισκέπτονται οι πελάτες είναι συγκεκριμένα προσβάσιμη από παντού και δεν υπάρχει κλειδί ή άλλο μέσο για την εγκατάστασή της σε υπολογιστές.
Τόνισαν επιπλέον ότι το μοναδικό κέρδος της επιχείρησης είναι από τη χρονοχρέωση της χρήσης των υπολογιστών που κατέχει και διαθέτει προς χρήση στους πελάτες της δυνάμει νόμιμης αδείας. Σε ό,τι αφορά τις προπληρωμένες κάρτες αγοράς υπηρεσιών, που διέθετε στους πελάτες της, τόνισαν ότι αυτές πωλούνται ακόμη και σε περίπτερα.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την «αγορά των παιγνίων» και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια.
Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά, προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.
Την υπόθεση χειρίζεται η δικηγόρος κ. Μαρία Κορακάκη.