Οργή και αγανάκτηση προκάλεσε στις τάξεις των ιατρών του Νοσοκομείου Ρόδου η εισήγηση για την συγχώνευση σημαντικών κλινικών.
Συγκεκριμένα προτάθηκε να συγχωνευθούν σε μια η Α’ και η Β’ χειρουργική κλινική η Α’ και η Β’ Παθολογική και το ακτινολογικό με το ακτινοδιαγνωστικό – και το τμήμα αξονικού τομογράφου.
Η είδηση εξόργισε τους γιατρούς που βλέπουν ότι η κατάσταση στο Νοσοκομείο επιδεινώνεται αντί να βελτιώνεται.
«Αν συγχωνευθούν οι πιο σημαντικές κλινικές του Νοσοκομείου θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα και δεν θα εξυπηρετούνται, όπως πρέπει, οι πολίτες. Να μην ξεχνάμε ότι ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί διοικητής», έλεγαν χθες εξοργισμένοι οι γιατροί.
Τελικά το θέμα συζητήθηκε σε συνεδρίαση του επιστημονικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του κ. Νικήτα Μόσχου.
Μετά από τρεις ώρες συζήτησης κρίθηκε από όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ότι δεν θα πρέπει να συγχωνευθούν οι κλινικές γιατί θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασθενών.
Ωστόσο το θέμα θα απασχολήσει και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα υπό την προεδρία του κ. Γιάννη Δασκαλάκη.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, παραμένει άλυτο το πρόβλημα με την έλλειψη ιατρών και νοσηλευτών στο Νοσοκομείο Ρόδου.
Ζητήματα που αφορούν την έλλειψη προσωπικού συζητήθηκαν στην γενική συνέλευση του συλλόγου εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.
Στην γενική συνέλευση συμμετείχε και ο γενικός σύμβουλος της ΠΟΕΔΥΝ κ. Γ. Μανουσάκης.
Σε ομιλία του προς τους εργαζόμενους ο κ. Μανουσάκης αναφέρθηκε στις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα και τόνισε ότι μόνη λύση είναι οι αγώνες.
«Προβλέπεται αύξηση σε ποσοστό 0,5% των εισφορών των εργαζομένων. Κάτι ανάλογο είχε γίνει όμως και το 2011. Πρέπει να αναφέρουμε ότι αλλάζει και ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων. Έτσι θα μειωθούν σημαντικά τα χρήματα που θα παίρνουν οι δικαιούχοι. Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα αφού θα γίνουν και άλλες μειώσεις. Ουσιαστικά με την τακτική αυτή μεταφέρεται το πρόβλημα στις επόμενες γενιές. Οι εργαζόμενοι δεν θα λαμβάνουν σύνταξη αλλά ένα μικρό βοήθημα για να μπορούν να επιβιώνουν. Προβλέπεται επίσης και η αύξηση των ορίων ηλικίας. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν αυτοί που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης θα λαμβάνουν την αποκαλούμενη εθνική σύνταξη. Επίσης τι θα γίνει με εκείνους που θα βγουν πρόωρα στη σύνταξη;», ανέφερε ο κ. Μανουσάκης και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση ουσιαστικά προσπαθεί να καταργήσει τις πρόωρες συντάξεις.
Ο κ. Μανουσάκης τόνισε πως θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα από την κυβέρνηση οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων.
«Βλέπουμε ότι διαμαρτύρονται έντονα για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων. Διαπιστώνουμε ότι η κυβέρνηση και οι θεσμοί είναι πιο ευάλωτοι στα θέματα που αφορούν τους μηχανικούς, τους δικηγόρους και τους γιατρούς. Ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι βουλευτές προέρχονται από αυτές τις ομάδες. Ετσι είναι πολύ πιθανό να μειωθούν για αυτούς οι εισφορές και να φορτωθούν οι μισθωτοί όλα τα βάρη. Αυτοί είναι οι λόγοι που η ΠΟΕΔΥΝ και η ΑΔΕΔΥ προκηρύσσουν συνεχώς κινητοποιήσεις. Δεν θέλουμε να είμαστε εμείς τα υποζύγια που θα σηκώσουν το βάρος των αλλαγών. Ο στόχος είναι να μην ισχύσουν οι αλλαγές για όλους. Δεν επιδιώκουμε δηλαδή να πέσει το βάρος σε άλλες επαγγελματικές ομάδες. Καλούμε όλους να συμμετάσχουν στην απεργία για να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό», είπε ο κ. Μανουσάκης.
«Κάποιοι αναρωτιούνται αν ήταν καλύτερος ο νόμος που είχε προταθεί από τον Τ. Γιανίτση και προέβλεπε επίσης μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις των ορίων ηλικίας. Η μεγάλη ζημιά έγινε στα ασφαλιστικά ταμεία από το PSI και τα δομημένα ομόλογα. Ουσιαστικά πληρώσαμε τη σωτηρία των γαλλο-γερμανικών τραπεζών. Να μην ξεχνάμε τη ζημιά που έγινε και με τα μνημόνια. Το ποσοστό της ανεργίας εκτινάχθηκε στα ύψη και μειώθηκαν τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων. Αυξήθηκε η εισφοροδιαφυγή και αυτό έπληξε τα ταμεία. Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ υπάρχει και άλλος δρόμος. Ο λαός πρέπει να αγωνιστεί και να διεκδικήσει τη διαγραφή του χρέους», τόνισε ο κ. Μανουσάκης.
Έγινε επίσης διεξοδική συζήτηση και για την έλλειψη προσωπικού που ταλανίζει το Νοσοκομείο Ρόδου.
Υπενθυμίζεται ότι από το σύλλογο εργαζομένων του Νοσοκομείου είχαν οργανωθεί κινητοποιήσεις σε μια προσπάθεια να ασκηθούν πιέσεις και να γίνουν παρεμβάσεις στα αρμόδια υπουργεία για να προσληφθεί προσωπικό.
Μετά τη γενική συνέλευση έγινε η κοπή της πίτας του συλλόγου εργαζομένων.
https://www.dimokratiki.gr/29-01-2016/protinete-sigchonefsi-klinikon-tou-nosokomiou-neo-ktipima-kata-tis-igias/
Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Σχολιασμός άρθρου
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.