O αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης πραγματοποίησε χθες επίσκεψη στα Σφαγεία, σε καταστήματα χονδρικού εμπορίου και στη Λαϊκή Αγορά. Διαπιστώθηκε η επάρκεια προϊόντων, κυρίως τοπικών, και η ομαλή τροφοδότηση της αγοράς. Έγιναν έλεγχοι και θα συνεχιστούν και μετά το Πάσχα στα σφαγεία, σε υπεραγορές τροφίμων και σε κρεοπωλεία.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Ζαννετίδης, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των ελέγχων αλλά και από την επάρκεια και τις τιμές των προϊόντων.
«Διαπιστώσαμε την επάρκεια, την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων, την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων καθώς και την ορθή χρήση του ονόματος των τοπικών προϊόντων. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και μετά το Πάσχα, ενώ θα πρέπει να πούμε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν διαπιστωθεί σοβαρά προβλήματα. Οι τιμές στην αγορά απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια γι αυτό και συνιστούμε στους καταναλωτές να προτιμήσουν τα τοπικά προϊόντα που τώρα, πολύ περισσότερο από άλλοτε, έχει ανάγκη η τοπική οικονομία. Θέλω να ευχαριστήσω τον Σύλλογο Κτηνοτρόφων Ρόδου που διέθεσε ικανό αριθμό αμνοεριφίων στα Κοινωφελή Ιδρύματα του νησιού μας», δήλωσε ο κ. Ζαννετίδης.
Παρεμβάσεις για το
συμιακό γαριδάκι
Προσπάθεια να αρθεί η απαγόρευση αλιείας για το συμιακό γαριδάκι από την 1 Μαΐου μέχρι και τις 31 Ιουλίου καταβάλλει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπως έκανε γνωστό χθες ο αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, που χειρίζεται το συγκεκριμένο θέμα.
«Η εφαρμογή του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος προβλέπει ότι από την 1η Μαΐου μέχρι και 31 Ιουλίου, απαγορεύεται η αλιεία για το συμιακό γαριδάκι. Επειτα από συνάντηση που είχα με τους επαγγελματίες αλιείς, προτείνουμε στο Υπουργείο με έγγραφό μας, την εξέταση ενός επιστημονικού διαχειριστικού σχεδίου που έχει υποβληθεί από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, προκειμένου να ανασταλεί η απόφαση για την απαγόρευση αλιείας την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Υπάρχουν αρκετές οικογένειες στα Δωδεκάνησα που ζουν αποκλειστικά από αυτή την δραστηριότητα και αντιλαμβάνεστε τι πρόβλημα δημιουργείται από αυτή την απόφαση. Ζητούμε λοιπόν να εξεταστεί το σχέδιο που έχουμε υποβάλει και στηρίζεται σε επιστημονικές έρευνες και δεδομένα, που μπορούν να τεκμηριώσουν την άρση της απαγόρευσης αλιείας για το συμιακό γαριδάκι στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, υπό όρους και προϋποθέσεις. Το ζήτημα το έχουμε θέσει και στους βουλευτές μας, ευελπιστώ ότι η πίεση τόσο από εμάς όσο και από τους κοινοβουλευτικούς μας εκπροσώπους θα φέρει αποτελέσματα», είπε ο κ. Ζαννετίδης.