Η φράουλα είναι ένα μικρό κόκκινο φρούτο με καταγωγή πιθανότητα από την Χιλή.
Στην Ελλάδα γνωστή είναι η ευρωπαϊκή φράουλα, που ο καρπός της είναι μικρός , γλυκός και νόστιμος.
Οι σύγχρονες όμως καλλιέργειες οδήγησαν στο να δημιουργηθούν πολλές ποικιλίες με μεγαλύτερους καρπούς.
Η διατροφική αξία της φράουλας.
Οι φράουλες έχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες :
- Είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά , όπως βιταμίνες Β και C .
- Περιέχουν αντιοξειδωτικά και εμποδίζουν την αύξηση της κακής χοληστερίνης.
- Ενισχύουν τη μνήμη , το ανοσοποιητικό σύστημα . Αντιμετωπίζουν τη δυσκοιλιότητα και το διαβήτη .
- Έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες .
- Δυναμώνουν τα κόκκαλα .
- Βοηθούν την απώλεια βάρους .Αποτρέπουν την τριχόπτωση .
- Κάνουν καλό στο έμβρυο.
Φράουλα καρπός του πειρασμού και της απόλαυσης.
Έχουν το χρώμα του πάθους και θυμίζουν καρδιά.
Το άρωμα τους χαρακτηριστικό , χρησιμοποιείται συχνά στην Παρασκευή αρωμάτων και καλλυντικών .
Είναι οι φράουλες γλυκές ,ζουμερές , τρώγονται σκέτες , με ζάχαρη , με γιαούρτι ή σαντιγί .
Χρησιμοποιούνται ακόμα στην ζαχαροπλαστική , γίνονται μαρμελάδα , λικέρ , κομπόστες .
Εντρυφήστε , λοιπόν , στα μυστικά του καρπού του πάθους και γευτείτε όσα έχει να σας προσφέρει.